maso
na polévku: hovězí, vepřové, kuřecí, slepičí...
sůl
pepř mletý
Knedl
1
miska
rýže
-vařená,
1
ks
vejce
jemná strouhanka
-na zahuštění
sůl
bylinky
dle chuti,nemusí být
Postup přípravy receptu
1
Vývar uvaříme tak, jak jsme zvyklí. Použít můžeme jakýkoliv, i zeleninový, bez masa. Zeleninu vařenou s masem buď v polévce necháme (pokrájenou) nebo jí vyjmeme. Maso pokrájíme a necháme ve vývaru. Z osolené rýže (malá mistička) a vejce si umícháme hustší kašičku, kterou ještě zahustíme strouhankou na takovou konzistenci, aby se dala mokrou lžičkou nabírat z misky a knedlíčky držely tvar. Takovýmto způsobem tvořené knedlíčky vkládáme do vroucího vývaru, kde je cca 2 minuty zavaříme (záleží na velikosti knedlíčků - vyzkoušíme).
2
Do těstíčka můžeme vmíchat posekané bylinky dle chuti. Polévku dozdobíme petrželkou.