• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vývar s rýžovými knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Vývar s rýžovými knedlíčky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vývar s rýžovými knedlíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g kořenová zelenina -směs
    • maso na polévku: hovězí, vepřové, kuřecí, slepičí...
    • sůl
    • pepř mletý
  • Knedl
    • 1
      miska rýže -vařená,
    • 1
      ks vejce
    • jemná strouhanka -na zahuštění
    • sůl
    • bylinky dle chuti,nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Vývar uvaříme tak, jak jsme zvyklí. Použít můžeme jakýkoliv, i zeleninový, bez masa. Zeleninu vařenou s masem buď v polévce necháme (pokrájenou) nebo jí vyjmeme. Maso pokrájíme a necháme ve vývaru. Z osolené rýže (malá mistička) a vejce si umícháme hustší kašičku, kterou ještě zahustíme strouhankou na takovou konzistenci, aby se dala mokrou lžičkou nabírat z misky a knedlíčky držely tvar. Takovýmto způsobem tvořené knedlíčky vkládáme do vroucího vývaru, kde je cca 2 minuty zavaříme (záleží na velikosti knedlíčků - vyzkoušíme).
2
Do těstíčka můžeme vmíchat posekané bylinky dle chuti. Polévku dozdobíme petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jelení vývar s knedlíčky

Jelení vývar s knedlíčky

Vývar se šunkovými knedlíčky

Vývar se šunkovými knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anceninka | 21. 5. 2018 15:16

    Super. Strouhanku doporučuji z celozrnného pečiva. :)

  • Dvorackova | 3. 8. 2011 14:27

    Delala jsem spis knedliky nez knedlicky a tak jsem je varila trochu dyl. Je to zase nejaka zmena v zavarkach a chutnaly nam.

  • Denisa | 19. 5. 2011 08:47

    Docela dietní záležitost, ale chutnala nám moc :-)) .

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 2. 2011 15:56

    Už je opraveno, slova v poznámkách k ingrediencím oddělená čárkou nebyla oddělena mezerou, systém to tudíž zaznamenal jako jedno dlouhé slovo.

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 2. 2011 15:06

    Mě také, pošlu to dál, bude to technický problém, díky za upozornění.

  • Ladia
    Ladia | 7. 2. 2011 22:09

    U tohoto receptu se mi špatně zobrazuje políčko s množstvím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zeleninový vývar Knedlíčky & noky a kapání
Polévky Zavářky do polévek Oběd Večeře Vaření Dietní Děti Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bylinky Jemná strouhanka Kořenová zelenina Maso Pepř mletý Rýže Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketový kotlík

Cuketový kotlík

Ananasová podkova

Ananasová podkova

Sýrovo-šunkoví šneci

Sýrovo-šunkoví šneci

Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Nepečený moučník (dobrotka)

Nepečený moučník (dobrotka)

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Tvarohové koblížky s jablky

Tvarohové koblížky s jablky

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

26
Kynutý koláč s tvarohem
Kynutý koláč s tvarohem
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
17
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
14
Hrnečková cuketová buchta
Hrnečková cuketová buchta

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Výtečný cizrnový krém
Výtečný cizrnový krém
Vývar s kapustou
Vývar s kapustou
Vývar s masovými taštičkami
Vývar s masovými taštičkami
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se slaninou a fazolemi
Vývar se šunkovými knedlíčky
Vývar se šunkovými knedlíčky
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
  • Recepty.cz
  • Vývar s rýžovými knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact