• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vyuzený losos
Napište svůj komentář k receptu

Vyuzený losos

autor: Elvis12
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vyuzený losos
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • losos několik mražených
    • kořenová zelenina mrkev, celer, petržel
    • cibule
    • česnek
    • koření nové koření, bobkový list, celý pepř
    • 300
      g sůl na 5 litrů láku 250-300g

Postup přípravy receptu

1
Mražené lososy necháte rozmrazit a odhleníte je. Mezi tím si uvaříte, jak já říkám takovou "polívku" - nálev na naložení ryb. Tj. kořenová zelenina a koření. Po vychladnutí do ní přes noc naložíte lososy.
2
Druhý den je podvážete (jako když se omotávají španěláky, plus vyrobíte poutko na zavěšení). Udíte v udírně 70 - 80 °C asi 4 - 6 hodin. Losos krásně zezlátne, pak ztmavne a uvnitř bude krásné, voňavé, růžové maso!
3
Zkuste jich pár vyudit a pak se jako já funkce uzenáře ryb nikdy nezbavíte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v rajčatové omáčce s koprem

Ca Hoi Sot Ca Chua – Losos v…

Losos v žampionové omáčce se zeleným pepřem

Losos v žampionové omáčce se zeleným…

Losos s koprovým přelivem

Losos s koprovým přelivem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jiří Kabelka | 5. 8. 2010 11:56

    Pardon, že odopovídám až tak pozdě, ale ty ryby nemusí plavat. Stačí když lák bude kolem nich. Do velkého kastrólu by se jich mělo vejít asi 10-15 kilových (je to stejné jako s utopenci ve sklenici - tam taky nepotřebujete nálevu mnoho).

  • Daniella O. | 26. 7. 2010 21:25

    Pane Jiri, lososy mam vzdy cerstve a zajima mne na kolik Kg ryb je ten nalev? Manzelovi jsem koupila k narozeninam novy uzak, tak tento recept rozhodne vyzkousim, ale jeden filet lososa ma asi 1,5 Kg, mnohdy i vice, kolik nalevu davate????

  • Ladia - | 26. 7. 2010 14:05

    Díky za recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Bez lepku Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Koření Kořenová zelenina Losos Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekané znojemské biftečky

Sekané znojemské biftečky

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Vývar s rýžovými knedlíčky

Vývar s rýžovými knedlíčky

Řezy Margot

Řezy Margot

Esíčka

Esíčka

Jednoduchá kávová roláda

Jednoduchá kávová roláda

Kokosový piškot - korpus

Kokosový piškot - korpus

Almnüsse (smažené koblížky)

Almnüsse (smažené koblížky)

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

48
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
35
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
27
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
26
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Vyuzený losos
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact