• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výtečný cizrnový krém
Napište svůj komentář k receptu

Výtečný cizrnový krém

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výtečný cizrnový krém
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Krém
    • 1
      plechovka cizrna předvařená (cca 250 g) nebo 250 g suché cizrny namočené předem na 12 hod. do vody
    • 2
      ks brambory 1-2
    • 1
      ks cibule
    • pórek nebo jarní cibulka
    • rozmarýn
    • 0,50
      kostka zeleninový vývar + čtvrt kostky masoxu
    • 400
      ml voda
    • 50
      g smetana (nemusí být)
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • pepř mletý
    • petrželka
    • olej
    • 1
      špetka papričky peperoncini nemusí být
  • Příloha
    • bílý chleba v troubě opečené kousky, předem zakapané olivovým olejem, osolené a poprášené paprikou či pepřem

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme bramboru na malé kousky a uvaříme ve vývaru, přidáme také najemno nasekaný rozmarýn. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli s pórkem a přidáme cizrnu, chvíli prohřejeme a zalijeme vývarem s brambory. Pokud máme cizrnu ne z plechovky ale čerstvou, je třeba ji povařit cca hodinu, hodinu a půl. Cizrna z plechovky je již uvařená. Přidáme dvě lžíce rajčatového protlaku, smetanu, nasekanou petrželku a pepř, dochutit můžeme samozřejmě i dalším kořením či bylinkami dle vlastní fantazie. Přelijeme do misky a rozmixujeme na jemný krém, který podávame teplý s opečenou vekou či bílým chlebem.
2
V tomto množství pro dvě až tři osoby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový salát s pórkem

Cizrnový salát s pórkem

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iifca
    iifca | 19. 10. 2011 17:00

    Tak tahle polévka nemá chybu. Zasytí, zahřeje a navíc chutná skvěle. Děkuji za receptík.

  • Ivana Samcová | 1. 2. 2010 15:34

    Paní Ivo, díky za inspiraci, s mrkví bych ji mohla taky zkusit. S protlakem byla výborná, to jen, že máme doma strávníky, kteří chtějí raději vše do sladka, ne na kyselo (i do kopračky si dávám ocet až na talíři). Ale snědli plný talíř. Zdravím. Ivana

  • Iva Mladenovová | 1. 2. 2010 15:00

    To jsem rada ze chutnala, ja ziji v Italii takze rjacatovy protlak je jiny nez u nas, je mnohem jemnejsi a bez cukru ci soli, proste ciste rajcata, takze tam ty dve lzice ani necitite. Samozrejme protlak muzeme vynechat a pridat pro barvu i chut jednu dve mrkve, urcite neuskodi, casto je do jinych receptu s cizrnou pridavana.

  • Ivana Samcová | 31. 1. 2010 15:40

    paní Ivo, jsem opravdu spokojená. Polévka je hodně sytá. Měla jsem ji samotnou, bez opečeného chleba, ale příště ho udělám, určitě to bude ještě lepší. Jo, to je ještě ta povánoční dieta. Po přidání protlaku, jsem přidala trošku cukru, u nás moc chuť do " kysela" moc nejde. Díky za výborný recept. Zdravím. Ivana

  • Ivana Samcová | 29. 1. 2010 11:56

    Včera jsem si koupila cizrnu, ještě musím sehnat rozmarýn. Chtěla bych vyzkoušet teď o víkendu. Zdravím. Ivana

  • Iva Mladenovová | 28. 1. 2010 20:49

    Ano, recept jsem pridala ja, bohuzel mi zrovna nejak nefungovalo okynko pro jmeno uzivatele a tak je z nej recept anonymni :(Kazdopadne zkuste, muj prvni recept ktery jsem si opravdu vypracovala sama :) tak at vam chutna! :)Zasyti a ma opravdu vyraznou chut, neni to zeleninove jidlo nad kterym vam manzele a deti ohrnou nos, alespon doufam ;-)

  • Pája S | 28. 1. 2010 07:15

    Tento krém vypadá náramně.Cizrna je opomíjená a přitom tak dobrá.Teď, v tomto počasí určitě bodne,zahřeje a zasytí.:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Zdravě i chutně Luštěniny Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chleba Brambory Cibule Cizrna Olej Papričky peperoncini Pepř mletý Petrželka Pórek Rajský protlak Rozmarýn Smetana Voda Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr bublanina

Fofr bublanina

Jablečná buchta s pudinkem

Jablečná buchta s pudinkem

Brambory s kysanou smetanou

Brambory s kysanou smetanou

Kořeněná panenka ve slanině

Kořeněná panenka ve slanině

Treska na gril

Treska na gril

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

190
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
46
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
40
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
38
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Další doporučené recepty:

Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po každé jinak
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vývar s kapustou
Vývar s kapustou
Vývar s masovými taštičkami
Vývar s masovými taštičkami
Vývar s rýžovými knedlíčky
Vývar s rýžovými knedlíčky
  • Recepty.cz
  • Výtečný cizrnový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact