• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výtečný cizrnový krém
Napište svůj komentář k receptu

Výtečný cizrnový krém

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výtečný cizrnový krém
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Krém
    • 1
      plechovka cizrna předvařená (cca 250 g) nebo 250 g suché cizrny namočené předem na 12 hod. do vody
    • 2
      ks brambory 1-2
    • 1
      ks cibule
    • pórek nebo jarní cibulka
    • rozmarýn
    • 0,50
      kostka zeleninový vývar + čtvrt kostky masoxu
    • 400
      ml voda
    • 50
      g smetana (nemusí být)
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • pepř mletý
    • petrželka
    • olej
    • 1
      špetka papričky peperoncini nemusí být
  • Příloha
    • bílý chleba v troubě opečené kousky, předem zakapané olivovým olejem, osolené a poprášené paprikou či pepřem

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme bramboru na malé kousky a uvaříme ve vývaru, přidáme také najemno nasekaný rozmarýn. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli s pórkem a přidáme cizrnu, chvíli prohřejeme a zalijeme vývarem s brambory. Pokud máme cizrnu ne z plechovky ale čerstvou, je třeba ji povařit cca hodinu, hodinu a půl. Cizrna z plechovky je již uvařená. Přidáme dvě lžíce rajčatového protlaku, smetanu, nasekanou petrželku a pepř, dochutit můžeme samozřejmě i dalším kořením či bylinkami dle vlastní fantazie. Přelijeme do misky a rozmixujeme na jemný krém, který podávame teplý s opečenou vekou či bílým chlebem.
2
V tomto množství pro dvě až tři osoby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový salát s pórkem

Cizrnový salát s pórkem

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iifca
    iifca | 19. 10. 2011 17:00

    Tak tahle polévka nemá chybu. Zasytí, zahřeje a navíc chutná skvěle. Děkuji za receptík.

  • Ivana Samcová | 1. 2. 2010 15:34

    Paní Ivo, díky za inspiraci, s mrkví bych ji mohla taky zkusit. S protlakem byla výborná, to jen, že máme doma strávníky, kteří chtějí raději vše do sladka, ne na kyselo (i do kopračky si dávám ocet až na talíři). Ale snědli plný talíř. Zdravím. Ivana

  • Iva Mladenovová | 1. 2. 2010 15:00

    To jsem rada ze chutnala, ja ziji v Italii takze rjacatovy protlak je jiny nez u nas, je mnohem jemnejsi a bez cukru ci soli, proste ciste rajcata, takze tam ty dve lzice ani necitite. Samozrejme protlak muzeme vynechat a pridat pro barvu i chut jednu dve mrkve, urcite neuskodi, casto je do jinych receptu s cizrnou pridavana.

  • Ivana Samcová | 31. 1. 2010 15:40

    paní Ivo, jsem opravdu spokojená. Polévka je hodně sytá. Měla jsem ji samotnou, bez opečeného chleba, ale příště ho udělám, určitě to bude ještě lepší. Jo, to je ještě ta povánoční dieta. Po přidání protlaku, jsem přidala trošku cukru, u nás moc chuť do " kysela" moc nejde. Díky za výborný recept. Zdravím. Ivana

  • Ivana Samcová | 29. 1. 2010 11:56

    Včera jsem si koupila cizrnu, ještě musím sehnat rozmarýn. Chtěla bych vyzkoušet teď o víkendu. Zdravím. Ivana

  • Iva Mladenovová | 28. 1. 2010 20:49

    Ano, recept jsem pridala ja, bohuzel mi zrovna nejak nefungovalo okynko pro jmeno uzivatele a tak je z nej recept anonymni :(Kazdopadne zkuste, muj prvni recept ktery jsem si opravdu vypracovala sama :) tak at vam chutna! :)Zasyti a ma opravdu vyraznou chut, neni to zeleninove jidlo nad kterym vam manzele a deti ohrnou nos, alespon doufam ;-)

  • Pája S | 28. 1. 2010 07:15

    Tento krém vypadá náramně.Cizrna je opomíjená a přitom tak dobrá.Teď, v tomto počasí určitě bodne,zahřeje a zasytí.:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Zdravě i chutně Luštěniny Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chleba Brambory Cibule Cizrna Olej Papričky peperoncini Pepř mletý Petrželka Pórek Rajský protlak Rozmarýn Smetana Voda Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čínské placičky

Čínské placičky

Svíčková z kuřete

Svíčková z kuřete

Afrika řezy

Afrika řezy

Pravé italské těsto na pizzu

Pravé italské těsto na pizzu

Růžičková kapusta po indicku

Růžičková kapusta po indicku

Makové koláčky

Makové koláčky

Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

Plněná kuřecí prsa s broskví a…

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jablečný víkendový koláč - vláčný

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

73
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
63
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
56
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
48
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
40
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po každé jinak
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vývar s kapustou
Vývar s kapustou
Vývar s masovými taštičkami
Vývar s masovými taštičkami
Vývar s rýžovými knedlíčky
Vývar s rýžovými knedlíčky
  • Recepty.cz
  • Výtečný cizrnový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact