• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výtečný cizrnový krém
Napište svůj komentář k receptu

Výtečný cizrnový krém

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výtečný cizrnový krém
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Krém
    • 1
      plechovka cizrna předvařená (cca 250 g) nebo 250 g suché cizrny namočené předem na 12 hod. do vody
    • 2
      ks brambory 1-2
    • 1
      ks cibule
    • pórek nebo jarní cibulka
    • rozmarýn
    • 0,50
      kostka zeleninový vývar + čtvrt kostky masoxu
    • 400
      ml voda
    • 50
      g smetana (nemusí být)
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • pepř mletý
    • petrželka
    • olej
    • 1
      špetka papričky peperoncini nemusí být
  • Příloha
    • bílý chleba v troubě opečené kousky, předem zakapané olivovým olejem, osolené a poprášené paprikou či pepřem

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme bramboru na malé kousky a uvaříme ve vývaru, přidáme také najemno nasekaný rozmarýn. Na oleji zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli s pórkem a přidáme cizrnu, chvíli prohřejeme a zalijeme vývarem s brambory. Pokud máme cizrnu ne z plechovky ale čerstvou, je třeba ji povařit cca hodinu, hodinu a půl. Cizrna z plechovky je již uvařená. Přidáme dvě lžíce rajčatového protlaku, smetanu, nasekanou petrželku a pepř, dochutit můžeme samozřejmě i dalším kořením či bylinkami dle vlastní fantazie. Přelijeme do misky a rozmixujeme na jemný krém, který podávame teplý s opečenou vekou či bílým chlebem.
2
V tomto množství pro dvě až tři osoby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový salát s pórkem

Cizrnový salát s pórkem

Cizrnový salát s restovanou paprikou

Cizrnový salát s restovanou paprikou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • iifca
    iifca | 19. 10. 2011 17:00

    Tak tahle polévka nemá chybu. Zasytí, zahřeje a navíc chutná skvěle. Děkuji za receptík.

  • Ivana Samcová | 1. 2. 2010 15:34

    Paní Ivo, díky za inspiraci, s mrkví bych ji mohla taky zkusit. S protlakem byla výborná, to jen, že máme doma strávníky, kteří chtějí raději vše do sladka, ne na kyselo (i do kopračky si dávám ocet až na talíři). Ale snědli plný talíř. Zdravím. Ivana

  • Iva Mladenovová | 1. 2. 2010 15:00

    To jsem rada ze chutnala, ja ziji v Italii takze rjacatovy protlak je jiny nez u nas, je mnohem jemnejsi a bez cukru ci soli, proste ciste rajcata, takze tam ty dve lzice ani necitite. Samozrejme protlak muzeme vynechat a pridat pro barvu i chut jednu dve mrkve, urcite neuskodi, casto je do jinych receptu s cizrnou pridavana.

  • Ivana Samcová | 31. 1. 2010 15:40

    paní Ivo, jsem opravdu spokojená. Polévka je hodně sytá. Měla jsem ji samotnou, bez opečeného chleba, ale příště ho udělám, určitě to bude ještě lepší. Jo, to je ještě ta povánoční dieta. Po přidání protlaku, jsem přidala trošku cukru, u nás moc chuť do " kysela" moc nejde. Díky za výborný recept. Zdravím. Ivana

  • Ivana Samcová | 29. 1. 2010 11:56

    Včera jsem si koupila cizrnu, ještě musím sehnat rozmarýn. Chtěla bych vyzkoušet teď o víkendu. Zdravím. Ivana

  • Iva Mladenovová | 28. 1. 2010 20:49

    Ano, recept jsem pridala ja, bohuzel mi zrovna nejak nefungovalo okynko pro jmeno uzivatele a tak je z nej recept anonymni :(Kazdopadne zkuste, muj prvni recept ktery jsem si opravdu vypracovala sama :) tak at vam chutna! :)Zasyti a ma opravdu vyraznou chut, neni to zeleninove jidlo nad kterym vam manzele a deti ohrnou nos, alespon doufam ;-)

  • Pája S | 28. 1. 2010 07:15

    Tento krém vypadá náramně.Cizrna je opomíjená a přitom tak dobrá.Teď, v tomto počasí určitě bodne,zahřeje a zasytí.:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Zdravě i chutně Luštěniny Z luštěnin Oběd Večeře Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chleba Brambory Cibule Cizrna Olej Papričky peperoncini Pepř mletý Petrželka Pórek Rajský protlak Rozmarýn Smetana Voda Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Mazanec II.

Mazanec II.

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Nivová pomazánka s mascarpone

Nivová pomazánka s mascarpone

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Čokoládová poleva se zakysanou smetanou

Čokoládová poleva se zakysanou…

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

220
Dýňová tortila
Dýňová tortila
165
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
147
Máslové řízky
Máslové řízky
46
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
37
Zabijačkové plněné knedlíky prejtem, jelitem, jitrnicí - kynuté
Zabijačkové plněné…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz Návrat Jiřího Krampola (†87) k nejmilovanější roli: Naposledy opravdu šťastný...

Návrat Jiřího Krampola (†87) k nejmilovanější roli: Naposledy opravdu šťastný...

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po každé jinak
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vývar s kapustou
Vývar s kapustou
Vývar s masovými taštičkami
Vývar s masovými taštičkami
Vývar s rýžovými knedlíčky
Vývar s rýžovými knedlíčky
  • Recepty.cz
  • Výtečný cizrnový krém
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact