Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené. Potom jej plníme nastrouhanými jablky smíchanými s cukrem, skořicí, ořechy a rozinkami. Nebo na slano kombinujeme dle obsahu ledničky - klobásu, slaninu, různé salámy, uzené, sýry - eidam, nivu, hermelín, výborné jsou i tavené sýry. Můžeme dát i kyselé zelí či Moravanku, Kunjovanku. Dochucujeme kečupem, hořčicí, různým kořením.
2
Je to výborné, když přijde návštěva, místo chlebíčků.
3
Toto množství stačí na 4 velké nebo 6 menších závinů.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Simča Sládková
|4. 9. 2010 12:26
Dělám těsto velice podobné, místo mléka dávám jen vodu a na 1 tuk 2 lžíce octa, který z těsta uvolní lepek. Těsto si dělám 2 dny dopředu, po dvou dnech jde rozválet či vytáhnout doteninka. dělám z něho jak sladký štrůdl, tak slané šneky či krokodýla. Je naprosto jedinečné. Simča
Anna Vobroučková
|3. 9. 2010 18:52
Začíná jablková sezona,takže i štrudlová, zrovna včera jsem pekla s úspěchem tyto štrudle.Tak dobrou chuť.
Anna Vobroučková
|21. 4. 2009 08:36
Ještě jednu radu,tuky je dobré nastrouhat na hrubém struhadle,nerozehřívat,snáze se to zpracuje.
marie nezlakova
|21. 4. 2009 07:49
Postup práce bych p.Anně klidně odpustila,protože si myslím,že není člověk,který by nevěděl jak se dělá štrůdl,závin...,a kdyby se přece jen našel někdo takový,tak je tu spousta dalších návodů.Víc mě zlobí komentáře třeba teď na pizzu-Kovářovi nás už žádali nesčetněkrát,aby jsme používali diskuzi,nebo zbytečně nereagovali na komentáře,které se k receptu nevztahují,ale jak je vidět....škoda slov!Hezký den!
Anna Vobroučková
|21. 4. 2009 07:35
Těsto se rozválí na vale,považovala jsem to za samozřejmost,tak pardon.
Klára Keselyova
|20. 4. 2009 19:33
Keď je to také "Výtečné ťest", očakávala by som aj "výtečný" popis práce s hotovým cesto: valkať, ťahať, atď.