• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Výtečné těsto štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Výtečné těsto štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výtečné těsto štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g hladká mouka
    • 250
      g ztužený tuk
    • 250
      g hera
    • 4
      ks žloutek
    • 2
      dl mléko
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené. Potom jej plníme nastrouhanými jablky smíchanými s cukrem, skořicí, ořechy a rozinkami. Nebo na slano kombinujeme dle obsahu ledničky - klobásu, slaninu, různé salámy, uzené, sýry - eidam, nivu, hermelín, výborné jsou i tavené sýry. Můžeme dát i kyselé zelí či Moravanku, Kunjovanku. Dochucujeme kečupem, hořčicí, různým kořením.
2
Je to výborné, když přijde návštěva, místo chlebíčků.
3
Toto množství stačí na 4 velké nebo 6 menších závinů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí špízy 3 barev - výtečné!

Kuřecí špízy 3 barev - výtečné!

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 4. 9. 2010 12:26

    Dělám těsto velice podobné, místo mléka dávám jen vodu a na 1 tuk 2 lžíce octa, který z těsta uvolní lepek. Těsto si dělám 2 dny dopředu, po dvou dnech jde rozválet či vytáhnout doteninka. dělám z něho jak sladký štrůdl, tak slané šneky či krokodýla. Je naprosto jedinečné. Simča

  • Anna Vobroučková | 3. 9. 2010 18:52

    Začíná jablková sezona,takže i štrudlová, zrovna včera jsem pekla s úspěchem tyto štrudle.Tak dobrou chuť.

  • Anna Vobroučková | 21. 4. 2009 08:36

    Ještě jednu radu,tuky je dobré nastrouhat na hrubém struhadle,nerozehřívat,snáze se to zpracuje.

  • marie nezlakova | 21. 4. 2009 07:49

    Postup práce bych p.Anně klidně odpustila,protože si myslím,že není člověk,který by nevěděl jak se dělá štrůdl,závin...,a kdyby se přece jen našel někdo takový,tak je tu spousta dalších návodů.Víc mě zlobí komentáře třeba teď na pizzu-Kovářovi nás už žádali nesčetněkrát,aby jsme používali diskuzi,nebo zbytečně nereagovali na komentáře,které se k receptu nevztahují,ale jak je vidět....škoda slov!Hezký den!

  • Anna Vobroučková | 21. 4. 2009 07:35

    Těsto se rozválí na vale,považovala jsem to za samozřejmost,tak pardon.

  • Klára Keselyova | 20. 4. 2009 19:33

    Keď je to také "Výtečné ťest", očakávala by som aj "výtečný" popis práce s hotovým cesto: valkať, ťahať, atď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Listové
Pokrmy Pečivo Z mouky/obilovin Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Návštěva Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Mléko Sůl Žloutek Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Pikantní fazole

Pikantní fazole

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Jednoduché pivní staročeské řízky

Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní

Hrníčková kynutá bábovka s makovou…

Květáková polévka s kořenovou zeleninou

Květáková polévka s kořenovou…

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Doporučujeme

30 minut
Losos na másle a limetách se šťouchanými bramborami

Losos na másle a limetách se…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

124
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří
91
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
63
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
53
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Boží mlýny melou! Slováček o Novotném po urážce Aničky (†29)

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

Vrcholně elegantní Kate na oslavách konce války: Prostě princezna!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

Matka podle zvěrokruhu: Blíženkyně jsou zábavné, Panny dobré organizátorky

  • Recepty.cz
  • Výtečné těsto štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact