• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Výtečné těsto štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Výtečné těsto štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výtečné těsto štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      g hladká mouka
    • 250
      g ztužený tuk
    • 250
      g hera
    • 4
      ks žloutek
    • 2
      dl mléko
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Ze všech surovin vytvoříme na vále hladké, vláčné těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v chladu, zabalené. Potom jej plníme nastrouhanými jablky smíchanými s cukrem, skořicí, ořechy a rozinkami. Nebo na slano kombinujeme dle obsahu ledničky - klobásu, slaninu, různé salámy, uzené, sýry - eidam, nivu, hermelín, výborné jsou i tavené sýry. Můžeme dát i kyselé zelí či Moravanku, Kunjovanku. Dochucujeme kečupem, hořčicí, různým kořením.
2
Je to výborné, když přijde návštěva, místo chlebíčků.
3
Toto množství stačí na 4 velké nebo 6 menších závinů.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí špízy 3 barev - výtečné!

Kuřecí špízy 3 barev - výtečné!

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 4. 9. 2010 12:26

    Dělám těsto velice podobné, místo mléka dávám jen vodu a na 1 tuk 2 lžíce octa, který z těsta uvolní lepek. Těsto si dělám 2 dny dopředu, po dvou dnech jde rozválet či vytáhnout doteninka. dělám z něho jak sladký štrůdl, tak slané šneky či krokodýla. Je naprosto jedinečné. Simča

  • Anna Vobroučková | 3. 9. 2010 18:52

    Začíná jablková sezona,takže i štrudlová, zrovna včera jsem pekla s úspěchem tyto štrudle.Tak dobrou chuť.

  • Anna Vobroučková | 21. 4. 2009 08:36

    Ještě jednu radu,tuky je dobré nastrouhat na hrubém struhadle,nerozehřívat,snáze se to zpracuje.

  • marie nezlakova | 21. 4. 2009 07:49

    Postup práce bych p.Anně klidně odpustila,protože si myslím,že není člověk,který by nevěděl jak se dělá štrůdl,závin...,a kdyby se přece jen našel někdo takový,tak je tu spousta dalších návodů.Víc mě zlobí komentáře třeba teď na pizzu-Kovářovi nás už žádali nesčetněkrát,aby jsme používali diskuzi,nebo zbytečně nereagovali na komentáře,které se k receptu nevztahují,ale jak je vidět....škoda slov!Hezký den!

  • Anna Vobroučková | 21. 4. 2009 07:35

    Těsto se rozválí na vale,považovala jsem to za samozřejmost,tak pardon.

  • Klára Keselyova | 20. 4. 2009 19:33

    Keď je to také "Výtečné ťest", očakávala by som aj "výtečný" popis práce s hotovým cesto: valkať, ťahať, atď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Listové
Pokrmy Pečivo Z mouky/obilovin Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Návštěva Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Mléko Sůl Žloutek Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Rajská omáčka II.

Rajská omáčka II.

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Paprikovo-tvarohová pomazánka

Thajská čočka se zeleninou

Thajská čočka se zeleninou

Bůčkový holandský řízek

Bůčkový holandský řízek

Třešňové blondies

Třešňové blondies

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

36
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Bramboračka
Bramboračka
27
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…
21
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
21
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Výtečné těsto štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact