• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výtečné kynuté rohlíčky mojí maminky
Napište svůj komentář k receptu

Výtečné kynuté rohlíčky mojí maminky

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výtečné kynuté rohlíčky mojí maminky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 50
      g droždí
    • 8
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce cukr
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Těsto vypracujeme na vále, přiklopíme nahřátou mísou a necháme 1/2 hodiny kynout. Potom těsto rozdělíme na 6 dílů. Každý díl postupně rozválíme na kolo a rozřežeme rádlem do hvězdice na 8 "trojúhelníků". Do širšího konce dáme nádivku (tvarohovou, makovou, perníkovou, ořechovou nebo hustý džem), stočíme ke špičce, zahneme na rohlíček, potřeme rozkvedlaným vejcem a upečeme v předehřáté troubě.
2
Tyhle rohlíčky se dobře dělají a povedou se i začátečníkům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zelňačka mojí maminky

Zelňačka mojí maminky

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 21. 4. 2011 11:36

    Tak to mám velkou radost ;-) :-)

  • javo22 | 21. 4. 2011 10:43

    Výborné, dětem nejvíce chutnají plněné čokoládou. Dávám obyčejnou na vaření, sice je po vychladnutí rohlíčků trochu tvrdší, ale děti je sní tak rychle, že to ani nestihne. Ještě před kynutím rozdělím na 6 dílků a pak už jen vyválím.

  • Jarka O. | 18. 9. 2007 18:51

    Na 1/2 kg mouky bych dala 1 lžičku nebo půl sáčku, t. j. 5 g.

  • Bozena Jirinec | 18. 9. 2007 17:04

    Pouzivate susene nebo cerstve drozdi. My tu cerstve nemame. Kolik by to bylo toho suseneho.Dekuji

  • Jaroslava Oumarová | 29. 8. 2006 15:12

    Pro Pavlu: Ano, ingredience pouze spojíte do těsta. Těsto kyne až pod mísou.

  • Pavla | 17. 8. 2006 08:36

    Prosim,poradte mi,jak dlouho mam zpracovavat suroviny,asi nejspis tusim,ze kdyz je to jako linecke,tak se to jen poradne spoji,ale preci jenom je to testo kynute.Dekuji

  • Jana | 17. 8. 2006 05:44

    Vcera upeceno,opravdu byly moc dobre,s testem se dobre pracovalo,plnila jsem nutelou a tvarohem.Vsem nak moc chutnyli.

  • Jaroslava Oumarová | 10. 4. 2006 12:19

    Když těsto rozdělíte na 6 dílů podle postupu a každý rozválený díl na 8 trojúhelníků, vyjdou Vám tak akorát velké na 1 lžičku náplně - kydnu ji doprostřed nejkratší strany trojúhelníku a stáčím ke špičce. Při ohýbání do rohlíčku můžete trochu těsto kolem náplně přimáčknout. Proti vytékání tvarohové nádivky je dobré smíchat tvaroh s vanilkovým pudinkovým práškem.

  • Lenka | 10. 4. 2006 09:27

    Včera jsem je pekla, byly výborné, už jsou pryč! Jen jsem měla problém nacpat nádivku do trojúhelníků tak, aby mi rožky rohlíčků při pečení nevytékala. Plnila jsem tvarohem a makovou nádivkou.Můžete mi říct, jak velké ty trojúhelníčky děláte?

  • Jaroslava Oumarová | 6. 2. 2006 09:50

    Pro Petru: mám el.troubu, předehřívám na 150°C, může být i o 20 víc, u horkovzdušné bych nechala těch 150. Čas pečení Vám neřeknu, hlídám je a vyndavám, když jsou růžovočervené.

  • petra | 2. 2. 2006 16:21

    jak mám předehřát troubu a jak dlouho by se měly péci? Děkuji

  • Jaroslava Oumarová | 31. 1. 2006 12:45

    Pro Janu: ne, těsto se zadělá jako linecké a kyne až pod mísou.

  • Jana Vohralíková | 30. 1. 2006 18:23

    A nechám vykynout kvásek?

  • Jaroslava Oumarová | 30. 1. 2006 12:38

    Pro Pavlínu: nápad s pokličkou je skvělý, příště určitě vyzkouším:-))

  • Jaroslava Oumarová | 25. 1. 2006 12:57

    Ano, obě. Potíráme jiným vajíčkem. Omlouvám se za nejasnost.

  • Melánia Fialová | 25. 1. 2006 12:31

    Tie vajíčka idú do cesta ?

  • Pavlína Svitáková | 25. 1. 2006 11:27

    Tyto rohlíčky musí být nadýchané jedna radost,že?Pro stejnoměrnost rohlíčků díl těsta vyválím,vykrojím kolo pokličkou,pak nakrájím rádlem.Jsou pak jeden jak druhý.Tyto vyzkouším.

  • Jaroslava Oumarová | 25. 1. 2006 11:02

    Ještě dodatek: máslo dáváme změklé a na válu smísíme vše dohromady:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Hermelín v listovém těstíčku

Hermelín v listovém těstíčku

Kuskusový salát s jogurtem

Kuskusový salát s jogurtem

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

Kuřecí stehna na medu s jablky

Kuřecí stehna na medu s jablky

Lembas (Elfí chléb)

Lembas (Elfí chléb)

Limetkový krém

Limetkový krém

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
27
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
26
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
21
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Pro nesměl syn sedět v první řadě? Vysvětlení od Teniskožrouta!

Dohra pohřbu Jiřího Krampola (†87): Pro nesměl syn sedět v první řadě? Vysvětlení od Teniskožrouta!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Výtečné kynuté rohlíčky mojí maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact