Připravíme si směs na podlévání: v 0,5 l horké vody rozpustíme masox, přidáme víno a med, přivedeme k varu a odstavíme. Okořeníme kuřecí kousky solí a pepřem.
2
V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme kuřecí kousky, když jsou zlatavé začneme podlévat. Podléváme postupně. Dusíme 30-45 minut.
3
Příloha: krokety, hranolky.
4
Doporučení: kuřecí kousky je možno přikořenit kořením na pečená masa od firmy Avokádo, skvělé koření, které jistě využijete na pečená masa a jiné. Či troškou grilovacího koření, ale není to nutné.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ladka stafl
|15. 5. 2010 18:33
Martino, dusit jedině přikryté, odkryté budd smažíš nebo pečeš
Martina Jurošková
|15. 5. 2010 17:16
Dusí se to přikryté nebo odkryté ?
veronika
|26. 9. 2007 10:25
můžete to vyzkoušet...já to znám jen v hrnci a je to moc dobroučké a je to právě i dříve hotové než kdyby se to peklo,kuře ztmavne a vypadá i chutná jak pečené,ale kůrčičku nemá ...
Anonym
|25. 9. 2007 12:54
A co to místo dušení péct? Myslím, že by mohla být výborná křupavá kůrčička...
veronika
|25. 9. 2007 12:40
Lidičky jděte do toho,je to fakt ňamka :-) Již jsem z těchto stránek načerpala spoustu super receptů,tak jsem to tímhle chtěla oplatit :-) ta kombinace vína,medu a masoxu je opravdu výborná