• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vysmažená krupičková polévka
Napište svůj komentář k receptu

Vysmažená krupičková polévka

autor: Annalise
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vysmažená krupičková polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce máslo
    • 0,75
      l voda
    • 3
      lžíce krupice
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      ks pórek
    • růžičková kapusta
    • 1
      špetka sůl
    • koření
    • petrželka
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Na pánvičce rozpustíme máslo, přidáme krupičku a osmahneme dozlatova. Vlijeme do hrnce s předvařenou vodou, přidáme nastrouhanou mrkev, kapustičky a na kolečka nakrájený pórek. Osolíme, popř. okořeníme a vaříme cca 20 minut. Na závěr přimícháme jemně rozšlehaná vejce a nasekanou petrželku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krupičková polévka s vejcem

Krupičková polévka s vejcem

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Italská čočková polévka

Italská čočková polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 26. 3. 2008 15:11

    Polévka je výborná,chutná nejen našemu 20ti měsíčnímu Lukáškovi:-).Prvně jsem osmažila mrkev a porek,pak přidala krupičku.To celé zalila horkou vodou,přidala trochu solčanky a kousek biobujonu,vajíčko jsem zamíchala až potom a ještě dochutila pterželkou.

  • Hana Srnová | 25. 1. 2008 17:57

    Připojuji slova chvály. Uvařila jsem podle návrhu paní Bublové - tj. osmahnout mrkvičku, poté krupičku, zalít vejcem, přidat vodu. Byla uvařená bleskově. Neměla jsem pórek, ani kapustičky, dala jsem hrášek, ale nemělo to chybu. Díky.

  • Andrea | 7. 6. 2007 19:39

    Výborná polévka, vzpomínám si, že ji mamka vařila, když jsem byla malá. Ocenil ji i můj přítel!Přidala jsem různé druhy zeleniny a hlavně čerstvý hrášek.

  • Kája L. | 4. 6. 2007 17:17

    Když se dámy dají dohromady..ňam 1!

  • zuztana | 4. 6. 2007 15:38

    ahoj no tato polievka je skvela, ja ju robievam mame ju moc radi nie len syn ale aj my doslepi, super 1*

  • Annalise | 31. 5. 2007 17:54

    Dnes jsem recept obohatila o "knedlíčky" paní Randulové - opravdu skvělé zpestření, a nejen pro děti...:)

  • Jitka Bublová | 31. 5. 2007 12:49

    Výborné je lehce osmahnout na másle nastrouhanou mrkev, pak ještě ji dosmažit s krupičkou a přidat vejce, pak teprve zalít vodou a povařit. Mrkev tak dodá polévce krásnou barvu a i chuť je lepší.

  • Libunka | 30. 5. 2007 08:20

    zkusím, podle ingredienci vypadá skvěle, to s těmi knedlíčky od Petry zní zajímavě

  • Petra Randulová | 29. 5. 2007 12:02

    Tuto polévku také dělám a je výborná.Děti ji mají rády.Někdy zamýchám vajíčko už do osmažené krupičky a tak vzniknou malé knedlíčky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koření Krupice Máslo Mrkev Petrželka Pórek Růžičková kapusta Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Aprílové řezy se zakysanou smetanou

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Salátový dresing

Salátový dresing

Kuřecí nudličky na nivě

Kuřecí nudličky na nivě

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Pařížský dort Eli

Pařížský dort Eli

Fazolový guláš pro vegany

Fazolový guláš pro vegany

Švestkové buchty s drobenkou

Švestkové buchty s drobenkou

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

171
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
145
Tajemná brambora
Tajemná brambora
99
Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní
Hrníčková kynutá bábovka…
94
Krkovička pečená na medu a hořčicí
Krkovička pečená na medu…
83
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Vysmažená krupičková polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact