• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vyskočky
Napište svůj komentář k receptu

Vyskočky

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vyskočky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 160
      g tuk 100%
    • 200
      g moučkový cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Změklý tuk zpracováváme delší dobu s ostatními ingrediencemi, dokud nemáme hedvábné těsto. Mějte trpělivost a vydržte, zpočátku je to jako žmolenka, ale postupně se z toho stane hlaďoučké kompaktní těsto.
2
Kousky těsta vymačkáme do suchých pracnových formiček. Formičky neplňte úplně, těsto se nafoukne. Pečeme v mírné troubě asi 100-120 °C delší dobu (kolem 1/2 hod.). Upečené poznáte tak, že jde lehce vyklopit. Vyklápějte zchladlé, ale ne studené!
3
Toto cukroví je velmi jemné a v puse se krásně rozplyne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vyskočky ořechové

Vyskočky ořechové

Vyskočky II.

Vyskočky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • NMarta | 12. 12. 2006 11:08

    Já použila malé babovičky a bylo super.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 12. 2006 09:52

    Anonyme, já se přiznám, že taky neplním do klasických pracnových formiček. Mám dvě krabičky různých plechových vyklápěcích formiček ve tvaru kytiček, škebliček, mašliček apod. Plním do nich ;o)

  • Anonym | 12. 12. 2006 06:11

    Mohu použít i jiné formičky?Nějak se mi ty ptacnové poztrácely,alemám tisíc jiných.Děkuji.

  • Eva | 7. 12. 2006 14:03

    Těsto zas tolik trpělivosti nevyžaduje, šlo mi to celkem rychle. Při pečení ale zase tak moc nevyskočilo. Chuť je dobrá.

  • Jaroslava Oumarová | 28. 11. 2006 10:12

    NMarto, jsem ráda, že se povedlo a chutnalo:-))

  • NMarta | 28. 11. 2006 07:02

    S těstem to chtělo trochu trpělivosti, ale není to tak zlé.Na vánoce budu určitě dělat znovu, mám opravdu chutnalo.

  • Aninka | 11. 11. 2006 10:38

    Zajímavý, to vyzkouším na Vánoce, něco novýho..

  • Jaroslava Oumarová | 10. 11. 2006 18:40

    Aničko, formičky plním asi do poloviny, uprostřed je prohlubeninka, aby se těsto mělo kam zdvihat a pak nemělo oblouk:-)

  • Anna | 10. 11. 2006 14:35

    Ako treba tie formicky plnit? Do polovice? Do dvoch tretín?

  • Gábina Houšková | 8. 11. 2006 12:45

    naše maminka dělala také vyskočky, ale byly kokosové

  • Alena Tarabová | 8. 11. 2006 11:35

    Už jsem si ztáhla, doufám jen , že mi při zpracovávání těsta nedojde trpělivost, moc se mi recept líbí tak snad vydžím. Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Valašská zelňačka s houbami

Valašská zelňačka s houbami

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Fazolová polévka mňam

Fazolová polévka mňam

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Špaldové housky

Špaldové housky

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Salát s broskví a krabími tyčinkami

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
31
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
21
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Vyskočky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact