Změklý tuk zpracováváme delší dobu s ostatními ingrediencemi, dokud nemáme hedvábné těsto. Mějte trpělivost a vydržte, zpočátku je to jako žmolenka, ale postupně se z toho stane hlaďoučké kompaktní těsto.
2
Kousky těsta vymačkáme do suchých pracnových formiček. Formičky neplňte úplně, těsto se nafoukne. Pečeme v mírné troubě asi 100-120 °C delší dobu (kolem 1/2 hod.). Upečené poznáte tak, že jde lehce vyklopit. Vyklápějte zchladlé, ale ne studené!
3
Toto cukroví je velmi jemné a v puse se krásně rozplyne.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
NMarta
|12. 12. 2006 11:08
Já použila malé babovičky a bylo super.
Jaroslava Oumarová
|12. 12. 2006 09:52
Anonyme, já se přiznám, že taky neplním do klasických pracnových formiček. Mám dvě krabičky různých plechových vyklápěcích formiček ve tvaru kytiček, škebliček, mašliček apod. Plním do nich ;o)
Anonym
|12. 12. 2006 06:11
Mohu použít i jiné formičky?Nějak se mi ty ptacnové poztrácely,alemám tisíc jiných.Děkuji.
Eva
|7. 12. 2006 14:03
Těsto zas tolik trpělivosti nevyžaduje, šlo mi to celkem rychle. Při pečení ale zase tak moc nevyskočilo. Chuť je dobrá.
Jaroslava Oumarová
|28. 11. 2006 10:12
NMarto, jsem ráda, že se povedlo a chutnalo:-))
NMarta
|28. 11. 2006 07:02
S těstem to chtělo trochu trpělivosti, ale není to tak zlé.Na vánoce budu určitě dělat znovu, mám opravdu chutnalo.
Aninka
|11. 11. 2006 10:38
Zajímavý, to vyzkouším na Vánoce, něco novýho..
Jaroslava Oumarová
|10. 11. 2006 18:40
Aničko, formičky plním asi do poloviny, uprostřed je prohlubeninka, aby se těsto mělo kam zdvihat a pak nemělo oblouk:-)
Anna
|10. 11. 2006 14:35
Ako treba tie formicky plnit? Do polovice? Do dvoch tretín?
Gábina Houšková
|8. 11. 2006 12:45
naše maminka dělala také vyskočky, ale byly kokosové
Alena Tarabová
|8. 11. 2006 11:35
Už jsem si ztáhla, doufám jen , že mi při zpracovávání těsta nedojde trpělivost, moc se mi recept líbí tak snad vydžím. Díky.