• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vyskočky
Napište svůj komentář k receptu

Vyskočky

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vyskočky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 160
      g tuk 100%
    • 200
      g moučkový cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Změklý tuk zpracováváme delší dobu s ostatními ingrediencemi, dokud nemáme hedvábné těsto. Mějte trpělivost a vydržte, zpočátku je to jako žmolenka, ale postupně se z toho stane hlaďoučké kompaktní těsto.
2
Kousky těsta vymačkáme do suchých pracnových formiček. Formičky neplňte úplně, těsto se nafoukne. Pečeme v mírné troubě asi 100-120 °C delší dobu (kolem 1/2 hod.). Upečené poznáte tak, že jde lehce vyklopit. Vyklápějte zchladlé, ale ne studené!
3
Toto cukroví je velmi jemné a v puse se krásně rozplyne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vyskočky ořechové

Vyskočky ořechové

Vyskočky II.

Vyskočky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • NMarta | 12. 12. 2006 11:08

    Já použila malé babovičky a bylo super.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 12. 2006 09:52

    Anonyme, já se přiznám, že taky neplním do klasických pracnových formiček. Mám dvě krabičky různých plechových vyklápěcích formiček ve tvaru kytiček, škebliček, mašliček apod. Plním do nich ;o)

  • Anonym | 12. 12. 2006 06:11

    Mohu použít i jiné formičky?Nějak se mi ty ptacnové poztrácely,alemám tisíc jiných.Děkuji.

  • Eva | 7. 12. 2006 14:03

    Těsto zas tolik trpělivosti nevyžaduje, šlo mi to celkem rychle. Při pečení ale zase tak moc nevyskočilo. Chuť je dobrá.

  • Jaroslava Oumarová | 28. 11. 2006 10:12

    NMarto, jsem ráda, že se povedlo a chutnalo:-))

  • NMarta | 28. 11. 2006 07:02

    S těstem to chtělo trochu trpělivosti, ale není to tak zlé.Na vánoce budu určitě dělat znovu, mám opravdu chutnalo.

  • Aninka | 11. 11. 2006 10:38

    Zajímavý, to vyzkouším na Vánoce, něco novýho..

  • Jaroslava Oumarová | 10. 11. 2006 18:40

    Aničko, formičky plním asi do poloviny, uprostřed je prohlubeninka, aby se těsto mělo kam zdvihat a pak nemělo oblouk:-)

  • Anna | 10. 11. 2006 14:35

    Ako treba tie formicky plnit? Do polovice? Do dvoch tretín?

  • Gábina Houšková | 8. 11. 2006 12:45

    naše maminka dělala také vyskočky, ale byly kokosové

  • Alena Tarabová | 8. 11. 2006 11:35

    Už jsem si ztáhla, doufám jen , že mi při zpracovávání těsta nedojde trpělivost, moc se mi recept líbí tak snad vydžím. Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Polévka z jarních cibulek

Polévka z jarních cibulek

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Šťavnatá ryba s voňavým bramborem

Kaše z ovesných vloček s krupicí

Kaše z ovesných vloček s krupicí

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Tvarohový cheesecake s borůvkami

Krupicová kaše

Krupicová kaše

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
15
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…
13
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Vyskočky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact