• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vyskočky
Napište svůj komentář k receptu

Vyskočky

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vyskočky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 160
      g tuk 100%
    • 200
      g moučkový cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Změklý tuk zpracováváme delší dobu s ostatními ingrediencemi, dokud nemáme hedvábné těsto. Mějte trpělivost a vydržte, zpočátku je to jako žmolenka, ale postupně se z toho stane hlaďoučké kompaktní těsto.
2
Kousky těsta vymačkáme do suchých pracnových formiček. Formičky neplňte úplně, těsto se nafoukne. Pečeme v mírné troubě asi 100-120 °C delší dobu (kolem 1/2 hod.). Upečené poznáte tak, že jde lehce vyklopit. Vyklápějte zchladlé, ale ne studené!
3
Toto cukroví je velmi jemné a v puse se krásně rozplyne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vyskočky ořechové

Vyskočky ořechové

Vyskočky II.

Vyskočky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • NMarta | 12. 12. 2006 11:08

    Já použila malé babovičky a bylo super.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 12. 2006 09:52

    Anonyme, já se přiznám, že taky neplním do klasických pracnových formiček. Mám dvě krabičky různých plechových vyklápěcích formiček ve tvaru kytiček, škebliček, mašliček apod. Plním do nich ;o)

  • Anonym | 12. 12. 2006 06:11

    Mohu použít i jiné formičky?Nějak se mi ty ptacnové poztrácely,alemám tisíc jiných.Děkuji.

  • Eva | 7. 12. 2006 14:03

    Těsto zas tolik trpělivosti nevyžaduje, šlo mi to celkem rychle. Při pečení ale zase tak moc nevyskočilo. Chuť je dobrá.

  • Jaroslava Oumarová | 28. 11. 2006 10:12

    NMarto, jsem ráda, že se povedlo a chutnalo:-))

  • NMarta | 28. 11. 2006 07:02

    S těstem to chtělo trochu trpělivosti, ale není to tak zlé.Na vánoce budu určitě dělat znovu, mám opravdu chutnalo.

  • Aninka | 11. 11. 2006 10:38

    Zajímavý, to vyzkouším na Vánoce, něco novýho..

  • Jaroslava Oumarová | 10. 11. 2006 18:40

    Aničko, formičky plním asi do poloviny, uprostřed je prohlubeninka, aby se těsto mělo kam zdvihat a pak nemělo oblouk:-)

  • Anna | 10. 11. 2006 14:35

    Ako treba tie formicky plnit? Do polovice? Do dvoch tretín?

  • Gábina Houšková | 8. 11. 2006 12:45

    naše maminka dělala také vyskočky, ale byly kokosové

  • Alena Tarabová | 8. 11. 2006 11:35

    Už jsem si ztáhla, doufám jen , že mi při zpracovávání těsta nedojde trpělivost, moc se mi recept líbí tak snad vydžím. Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rohlíčky pro bezdomovce

Rohlíčky pro bezdomovce

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Melounový nanuk

Melounový nanuk

Čokoládová buchta z remosky

Čokoládová buchta z remosky

Pórková polévka s cizrnou

Pórková polévka s cizrnou

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

133
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
129
Máslové řízky
Máslové řízky
76
Dýňová tortila
Dýňová tortila
52
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
41
Kadeřávkový salát s cizrnou a avokádem
Kadeřávkový salát s…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Rozzuřená Adamcová toho má DOST! Krutá pravda o manželovi

Rozzuřená Adamcová toho má DOST! Krutá pravda o manželovi

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Dcera Karla Gotta Lucie poprvé otevřeně: Pravda o penězích od Ivany!

Dcera Karla Gotta Lucie poprvé otevřeně: Pravda o penězích od Ivany!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Vyskočky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact