• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vyskočky
Napište svůj komentář k receptu

Vyskočky

autor: Jarka O.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vyskočky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 160
      g tuk 100%
    • 200
      g moučkový cukr
    • 250
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Změklý tuk zpracováváme delší dobu s ostatními ingrediencemi, dokud nemáme hedvábné těsto. Mějte trpělivost a vydržte, zpočátku je to jako žmolenka, ale postupně se z toho stane hlaďoučké kompaktní těsto.
2
Kousky těsta vymačkáme do suchých pracnových formiček. Formičky neplňte úplně, těsto se nafoukne. Pečeme v mírné troubě asi 100-120 °C delší dobu (kolem 1/2 hod.). Upečené poznáte tak, že jde lehce vyklopit. Vyklápějte zchladlé, ale ne studené!
3
Toto cukroví je velmi jemné a v puse se krásně rozplyne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vyskočky ořechové

Vyskočky ořechové

Vyskočky II.

Vyskočky II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • NMarta | 12. 12. 2006 11:08

    Já použila malé babovičky a bylo super.

  • Jaroslava Oumarová | 12. 12. 2006 09:52

    Anonyme, já se přiznám, že taky neplním do klasických pracnových formiček. Mám dvě krabičky různých plechových vyklápěcích formiček ve tvaru kytiček, škebliček, mašliček apod. Plním do nich ;o)

  • Anonym | 12. 12. 2006 06:11

    Mohu použít i jiné formičky?Nějak se mi ty ptacnové poztrácely,alemám tisíc jiných.Děkuji.

  • Eva | 7. 12. 2006 14:03

    Těsto zas tolik trpělivosti nevyžaduje, šlo mi to celkem rychle. Při pečení ale zase tak moc nevyskočilo. Chuť je dobrá.

  • Jaroslava Oumarová | 28. 11. 2006 10:12

    NMarto, jsem ráda, že se povedlo a chutnalo:-))

  • NMarta | 28. 11. 2006 07:02

    S těstem to chtělo trochu trpělivosti, ale není to tak zlé.Na vánoce budu určitě dělat znovu, mám opravdu chutnalo.

  • Aninka | 11. 11. 2006 10:38

    Zajímavý, to vyzkouším na Vánoce, něco novýho..

  • Jaroslava Oumarová | 10. 11. 2006 18:40

    Aničko, formičky plním asi do poloviny, uprostřed je prohlubeninka, aby se těsto mělo kam zdvihat a pak nemělo oblouk:-)

  • Anna | 10. 11. 2006 14:35

    Ako treba tie formicky plnit? Do polovice? Do dvoch tretín?

  • Gábina Houšková | 8. 11. 2006 12:45

    naše maminka dělala také vyskočky, ale byly kokosové

  • Alena Tarabová | 8. 11. 2006 11:35

    Už jsem si ztáhla, doufám jen , že mi při zpracovávání těsta nedojde trpělivost, moc se mi recept líbí tak snad vydžím. Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kakao Moučkový cukr Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Kuřecí nudličky na smetaně se slaninou

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Zapečené brambory s listovým špenátem a balkánem

Zapečené brambory s listovým špenátem…

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Švestková žemlovka

Švestková žemlovka

Čokoládové cookies

Čokoládové cookies

Letní salát s mozzarellou

Letní salát s mozzarellou

Švestkový crumble

Švestkový crumble

Doporučujeme

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

160
Máslové řízky
Máslové řízky
158
Dýňová tortila
Dýňová tortila
146
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
120
Čočka s bylinkami a uzeným masem
Čočka s bylinkami a…
78
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5 jednoduchých, rychlých a chutných receptů
Bedla je výtečná houba! Zkuste z ní těchto 5…
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
AHA.cz Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Životní krok Adamovské: Změna názoru na Štěpánka!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy 6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

6 potravin, které škodí pleti: Které raději z jídelníčku vyřadit?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Napínavý čtvrtý díl Zrádců: Slzy a hanba po kulatém stole! A přibyl i další zrádce

Napínavý čtvrtý díl Zrádců: Slzy a hanba po kulatém stole! A přibyl i další zrádce

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

Jaké jméno je ideální pro vaše dítě podle znamení? Tohle vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Vyskočky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact