• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výpečky z remosky po každé jinak
Napište svůj komentář k receptu

Výpečky z remosky po každé jinak

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 17
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výpečky z remosky po každé jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      kg vepřové maso - ořez z vepřového masa nebo bůček, plec či krkovice, cca
    • 6
      ks cibule velké, cca 5 -
    • sůl
    • vepřové sádlo - jen pokud máme libový ořez nebo plec
  • Dále dle chuti
    • pepř drcený
    • drcený kmín
    • drcený česnek
    • zázvor čerstvý nebo mletý
    • snítka tymiánu , rozmarýnu či majoránky
    • pivo - černé světlé nebo voda na podlití

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na kostky, pokud nemáme ořez, který se už většinou krájet nemusí. Pokud zvolíme nebo máme libovější maso (například plec), doporučuji přidat do remosky alespoň jednu plnější lžíci sádla, aby nebylo maso "suché". Maso osolíme o něco málo více než jsme zvyklí, protože budeme přidávat cibuli, která slanost z části srazí.
2
Cibuli pokrájíme na kostičky nebo klínky a vmícháme jí k masu. Dále přidáme dle chuti drcený kmín a tím bychom mohli s ochucením masa i skončit, ale jelikož chceme mít výpečky dochucené pokaždé jinak, můžeme dále přidat drcený nebo nasekaný česnek (klidně celou palici), nastrouhaný nebo na tenké nudličky pokrájený zázvor (plnější lžíci), případně sušený a bylinky dle vlastního výběru.
3
Při pečení v remosce není nutné přílišné podlévání, takže ze začátku není nutné podlévat vůbec nebo jen minimálně, jelikož maso i cibule pustí dostatek vody.
4
Remosku zaklopíme a pečeme cca 40 minut, pak odklopíme a maso promícháme, aby se nám od sebe rozdělilo a opékalo rovnoměrně. Je-li třeba, přiléváme během pečení po malých dávkách desetistupňové černé či světlé pivo, případně vodu nebo vývar. Také je dobré během pečení vyzkoušet slanost a případně ještě maso přisolit.
5
Pečeme dle druhu masa (krkovice bude většinou dříve než plec) a velikosti kostek doměkka a dozlatova. Podléváme dle potřeby, cibule nám udělá výborný sos, který bude ochucený podle toho, co jsme zrovna do remosky přidali za koření a bylinky a čím jsme podlévali.
6
Podáváme s knedlíkem všeho druhu (mimo ovocných samosebou), bramborem, noky, dušeným zelím, špenátem, řepou, chlebem a hořčicí...
7
Vynikající je také před dopečením k masu přidat česnekové výhonky, fazolky, hranolky celeru či mrkve... Prostě, pokaždé jinak a vždy chutně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Výpečky na víně

Výpečky na víně

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Jednohubky Vepřové
Vepřové Slané Oběd Večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený česnek Drcený kmín Pepř drcený Pivo - černé Snítka tymiánu Sůl Vepřové maso Vepřové sádlo Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Španělské ptáčky trochu jinak

Španělské ptáčky trochu jinak

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Cuketa na orientální způsob

Cuketa na orientální způsob

Pikantní vepřová pečínka

Pikantní vepřová pečínka

Domácí lučina

Domácí lučina

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Doporučujeme

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

51
Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka
Svíčková na smetaně…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
23
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
23
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
AHA.cz Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Markéta Konvičková ukázala světu... Tetování v rozkroku!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Letní hity z Wimbledonu: Tyhle ultra trendy kousky nebudete chtít sundat celé léto!

Ženy.cz Když hysterka… je váš muž!

Když hysterka… je váš muž!

Blesk.cz Vdova po Žbirkovi (†69) Kateřina: Lásce se nebráním!

Vdova po Žbirkovi (†69) Kateřina: Lásce se nebráním!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Nejlepší manželky podle jména: Patříte mezi ně i vy?

Další doporučené recepty:

Vynikající zmrzlinový pohár
Vynikající zmrzlinový pohár
Výpečky na víně
Výpečky na víně
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Výtečný cizrnový krém
Výtečný cizrnový krém
  • Recepty.cz
  • Výpečky z remosky po každé jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact