• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výpečky z remosky po každé jinak
Napište svůj komentář k receptu

Výpečky z remosky po každé jinak

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 17
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výpečky z remosky po každé jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 2
      kg vepřové maso - ořez z vepřového masa nebo bůček, plec či krkovice, cca
    • 6
      ks cibule velké, cca 5 -
    • sůl
    • vepřové sádlo - jen pokud máme libový ořez nebo plec
  • Dále dle chuti
    • pepř drcený
    • drcený kmín
    • drcený česnek
    • zázvor čerstvý nebo mletý
    • snítka tymiánu , rozmarýnu či majoránky
    • pivo - černé světlé nebo voda na podlití

Postup přípravy receptu

1
Maso pokrájíme na kostky, pokud nemáme ořez, který se už většinou krájet nemusí. Pokud zvolíme nebo máme libovější maso (například plec), doporučuji přidat do remosky alespoň jednu plnější lžíci sádla, aby nebylo maso "suché". Maso osolíme o něco málo více než jsme zvyklí, protože budeme přidávat cibuli, která slanost z části srazí.
2
Cibuli pokrájíme na kostičky nebo klínky a vmícháme jí k masu. Dále přidáme dle chuti drcený kmín a tím bychom mohli s ochucením masa i skončit, ale jelikož chceme mít výpečky dochucené pokaždé jinak, můžeme dále přidat drcený nebo nasekaný česnek (klidně celou palici), nastrouhaný nebo na tenké nudličky pokrájený zázvor (plnější lžíci), případně sušený a bylinky dle vlastního výběru.
3
Při pečení v remosce není nutné přílišné podlévání, takže ze začátku není nutné podlévat vůbec nebo jen minimálně, jelikož maso i cibule pustí dostatek vody.
4
Remosku zaklopíme a pečeme cca 40 minut, pak odklopíme a maso promícháme, aby se nám od sebe rozdělilo a opékalo rovnoměrně. Je-li třeba, přiléváme během pečení po malých dávkách desetistupňové černé či světlé pivo, případně vodu nebo vývar. Také je dobré během pečení vyzkoušet slanost a případně ještě maso přisolit.
5
Pečeme dle druhu masa (krkovice bude většinou dříve než plec) a velikosti kostek doměkka a dozlatova. Podléváme dle potřeby, cibule nám udělá výborný sos, který bude ochucený podle toho, co jsme zrovna do remosky přidali za koření a bylinky a čím jsme podlévali.
6
Podáváme s knedlíkem všeho druhu (mimo ovocných samosebou), bramborem, noky, dušeným zelím, špenátem, řepou, chlebem a hořčicí...
7
Vynikající je také před dopečením k masu přidat česnekové výhonky, fazolky, hranolky celeru či mrkve... Prostě, pokaždé jinak a vždy chutně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb vrabci trochu jinak

Bůčkové výpečky se zázvorem, aneb…

Výpečky na víně

Výpečky na víně

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Jednohubky Vepřové
Vepřové Slané Oběd Večeře Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Drcený česnek Drcený kmín Pepř drcený Pivo - černé Snítka tymiánu Sůl Vepřové maso Vepřové sádlo Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená polenta se sýrem

Zapečená polenta se sýrem

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Bramborové placky se sýrem po našem

Bramborové placky se sýrem po našem

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

42
Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Tvarohové noky (knedlíky…
38
Pečený amur se žampiony a cibulí
Pečený amur se žampiony…
31
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
20
Salát do ruky
Salát do ruky
16
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Vynikající zmrzlinový pohár
Vynikající zmrzlinový pohár
Výpečky na víně
Výpečky na víně
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Výtečný cizrnový krém
Výtečný cizrnový krém
  • Recepty.cz
  • Výpečky z remosky po každé jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact