• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Napište svůj komentář k receptu

Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 30
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
5fotografií
Nahrát fotku
 

Česká klasika: maso, zelí, knedlík. V tomto případě ale luxusní zelí a skvělé knedlíky. Pro nedělní oběd je tohle jídlo jak stvořené. A i když je malinko pracnější, zas taková dřina to není. A hlavně: ten zážitek pak stojí za to!

Suroviny

4 porce
  • Výpečky
    • 750
      g vepřová krkovice
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Sladkokyselé bílé zelí
    • 400
      g kysané zelí
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Chlupaté knedlíky
    • 750
      g brambory typu B, C
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Omyté a osušené maso pokrájejte na větší kostky o velikosti asi 4 x 4 cm. Oloupanou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na tenké plátky. Přidejte bobkové listy, osolte, opepřete a smíchejte v pekáči. Přiklopte jej nebo překryjte alobalem a 2 hodiny pečte při teplotě 130 °C.

RADA: Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek

2
Odstraňte poklop a maso promíchejte, teplotu zvyšte na 190 °C a dopečte 30 minut nezakryté. Průběžně maso míchejte, aby se opeklo ze všech stran. Vyjměte bobkové listy a podávejte s knedlíky a zelím, které jste mezitím připravili.

RADA: Rosbíf, na který bude každý chtít recept: Připravte ho podle Koko

3
Ze zelí slijte nálev a pokrájejte ho, aby kousky nebyly příliš dlouhé. Dejte ho do kastrolu, přidejte kmín, přilijte 150 ml vody a přiveďte k varu. Pod poklicí duste na mírném plameni asi 10 minut. Zatím pokrájejte nadrobno cibuli a na oleji ji orestujte dozlatova. Přidejte k podušenému zelí spolu s cukrem a octem. Ještě 10 minut provařte bez pokličky. Hotové zelí podle chuti osolte a opepřete.

RADA: Jak oloupat brambory

4
Do velkého hrnce se širokým dnem dejte vařit osolenou vodu. Oloupejte brambory, omyjte je a nastrouhejte na jemném struhadle. Brambory dejte do cedníku a vymačkejte z nich většinu tekutiny. Vymačkané brambory vyklepněte do mísy a smíchejte s vejcem a 1 lžičkou soli. Postupně přisypávejte mouku a míchejte (nejlépe rukou), až vznikne husté lepivé těsto.
5
Z těsta pomocí dvou lžic vykrajujte knedlíky a přímo je vkládejte do vroucí vody. Pomocí vařečky všechny opatrně odlepte ode dna a vařte asi 10 minut. Hotové knedlíky vyndejte cedníkem, nechte okapat a ihned podávejte.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

Vepřové výpečky s bramboráčky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Oběd Pečení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Cukr krupice Hrubá mouka Jablečný ocet Kmín Kysané zelí Olej Pepř mletý Sůl Vejce Vepřová krkovice

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Bramboráky sváteční

Bramboráky sváteční

Drobenkové muffiny s tvarohem

Drobenkové muffiny s tvarohem

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

174
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
74
Bezmasý guláš z hlívy
Bezmasý guláš z hlívy
74
Houbový guláš
Houbový guláš
62
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
56
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

Veronika Khek Kubařová měsíc po porodu: První fotka miminka!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zmrzlinový pohár
Vynikající zmrzlinový pohár
Výpečky na víně
Výpečky na víně
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po každé jinak
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
  • Recepty.cz
  • Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact