• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Napište svůj komentář k receptu

Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 30
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
5fotografií
Nahrát fotku
 

Česká klasika: maso, zelí, knedlík. V tomto případě ale luxusní zelí a skvělé knedlíky. Pro nedělní oběd je tohle jídlo jak stvořené. A i když je malinko pracnější, zas taková dřina to není. A hlavně: ten zážitek pak stojí za to!

Suroviny

4 porce
  • Výpečky
    • 750
      g vepřová krkovice
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Sladkokyselé bílé zelí
    • 400
      g kysané zelí
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Chlupaté knedlíky
    • 750
      g brambory typu B, C
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Omyté a osušené maso pokrájejte na větší kostky o velikosti asi 4 x 4 cm. Oloupanou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na tenké plátky. Přidejte bobkové listy, osolte, opepřete a smíchejte v pekáči. Přiklopte jej nebo překryjte alobalem a 2 hodiny pečte při teplotě 130 °C.

RADA: Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek

2
Odstraňte poklop a maso promíchejte, teplotu zvyšte na 190 °C a dopečte 30 minut nezakryté. Průběžně maso míchejte, aby se opeklo ze všech stran. Vyjměte bobkové listy a podávejte s knedlíky a zelím, které jste mezitím připravili.

RADA: Rosbíf, na který bude každý chtít recept: Připravte ho podle Koko

3
Ze zelí slijte nálev a pokrájejte ho, aby kousky nebyly příliš dlouhé. Dejte ho do kastrolu, přidejte kmín, přilijte 150 ml vody a přiveďte k varu. Pod poklicí duste na mírném plameni asi 10 minut. Zatím pokrájejte nadrobno cibuli a na oleji ji orestujte dozlatova. Přidejte k podušenému zelí spolu s cukrem a octem. Ještě 10 minut provařte bez pokličky. Hotové zelí podle chuti osolte a opepřete.

RADA: Jak oloupat brambory

4
Do velkého hrnce se širokým dnem dejte vařit osolenou vodu. Oloupejte brambory, omyjte je a nastrouhejte na jemném struhadle. Brambory dejte do cedníku a vymačkejte z nich většinu tekutiny. Vymačkané brambory vyklepněte do mísy a smíchejte s vejcem a 1 lžičkou soli. Postupně přisypávejte mouku a míchejte (nejlépe rukou), až vznikne husté lepivé těsto.
5
Z těsta pomocí dvou lžic vykrajujte knedlíky a přímo je vkládejte do vroucí vody. Pomocí vařečky všechny opatrně odlepte ode dna a vařte asi 10 minut. Hotové knedlíky vyndejte cedníkem, nechte okapat a ihned podávejte.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

Vepřové výpečky s bramboráčky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Oběd Pečení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Cukr krupice Hrubá mouka Jablečný ocet Kmín Kysané zelí Olej Pepř mletý Sůl Vejce Vepřová krkovice

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Česneková pomazánka z balkánského sýra

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Bílá sýrovo-smetanová omáčka s houbami

Zapékaná zelenina se sýrem

Zapékaná zelenina se sýrem

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kynuté pletýnky - smažené

Kynuté pletýnky - smažené

Bagely

Bagely

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Smetanové maso na paprice s bramborem - pečené

Smetanové maso na paprice s bramborem…

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

82
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
76
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
42
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Jak začít počítat kalorie? Mě to naštvalo víc než 'dokonalý' manželův úklid

Jak začít počítat kalorie? Mě to naštvalo víc než 'dokonalý' manželův úklid

Blesk.cz Bořek Slezáček (58) po operaci: Injekce do břicha! Doktoři mu pohrozili smrtí

Bořek Slezáček (58) po operaci: Injekce do břicha! Doktoři mu pohrozili smrtí

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Další doporučené recepty:

Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zmrzlinový pohár
Vynikající zmrzlinový pohár
Výpečky na víně
Výpečky na víně
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po každé jinak
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
  • Recepty.cz
  • Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact