• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Napište svůj komentář k receptu

Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 30
doba přípravy: 150 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
5fotografií
Nahrát fotku
 

Česká klasika: maso, zelí, knedlík. V tomto případě ale luxusní zelí a skvělé knedlíky. Pro nedělní oběd je tohle jídlo jak stvořené. A i když je malinko pracnější, zas taková dřina to není. A hlavně: ten zážitek pak stojí za to!

Suroviny

4 porce
  • Výpečky
    • 750
      g vepřová krkovice
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Sladkokyselé bílé zelí
    • 400
      g kysané zelí
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      ks cibule
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 1
      lžíce jablečný ocet
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Chlupaté knedlíky
    • 750
      g brambory typu B, C
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g hrubá mouka
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Omyté a osušené maso pokrájejte na větší kostky o velikosti asi 4 x 4 cm. Oloupanou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na tenké plátky. Přidejte bobkové listy, osolte, opepřete a smíchejte v pekáči. Přiklopte jej nebo překryjte alobalem a 2 hodiny pečte při teplotě 130 °C.

RADA: Pajfalský knedlík podle Jana Punčocháře: Vynikající přílohu proslavil film Slavnosti sněženek

2
Odstraňte poklop a maso promíchejte, teplotu zvyšte na 190 °C a dopečte 30 minut nezakryté. Průběžně maso míchejte, aby se opeklo ze všech stran. Vyjměte bobkové listy a podávejte s knedlíky a zelím, které jste mezitím připravili.

RADA: Rosbíf, na který bude každý chtít recept: Připravte ho podle Koko

3
Ze zelí slijte nálev a pokrájejte ho, aby kousky nebyly příliš dlouhé. Dejte ho do kastrolu, přidejte kmín, přilijte 150 ml vody a přiveďte k varu. Pod poklicí duste na mírném plameni asi 10 minut. Zatím pokrájejte nadrobno cibuli a na oleji ji orestujte dozlatova. Přidejte k podušenému zelí spolu s cukrem a octem. Ještě 10 minut provařte bez pokličky. Hotové zelí podle chuti osolte a opepřete.

RADA: Jak oloupat brambory

4
Do velkého hrnce se širokým dnem dejte vařit osolenou vodu. Oloupejte brambory, omyjte je a nastrouhejte na jemném struhadle. Brambory dejte do cedníku a vymačkejte z nich většinu tekutiny. Vymačkané brambory vyklepněte do mísy a smíchejte s vejcem a 1 lžičkou soli. Postupně přisypávejte mouku a míchejte (nejlépe rukou), až vznikne husté lepivé těsto.
5
Z těsta pomocí dvou lžic vykrajujte knedlíky a přímo je vkládejte do vroucí vody. Pomocí vařečky všechny opatrně odlepte ode dna a vařte asi 10 minut. Hotové knedlíky vyndejte cedníkem, nechte okapat a ihned podávejte.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo časopisu F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřové na pomerančích

Vepřové na pomerančích

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové na rozmarýnu a pepři

Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem

Vepřové výpečky s bramboráčky a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Oběd Pečení Vaření Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Česnek Cibule Cukr krupice Hrubá mouka Jablečný ocet Kmín Kysané zelí Olej Pepř mletý Sůl Vejce Vepřová krkovice

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Krůtí medailonky na zelenině

Krůtí medailonky na zelenině

Coleslaw - podzimní vitamíny

Coleslaw - podzimní vitamíny

Ananasové řezy

Ananasové řezy

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Brokolicová nádivka

Brokolicová nádivka

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Domácí kachní paštika

Domácí kachní paštika

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

67
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
59
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
49
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
28
Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Těstoviny ala Lasagne…
23
Zapečená plněná rajčata
Zapečená plněná rajčata

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zmrzlinový pohár
Vynikající zmrzlinový pohár
Výpečky na víně
Výpečky na víně
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po každé jinak
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
  • Recepty.cz
  • Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact