Uvaříme fazole do měkka. Mrkev a brambory ošistíme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na másle. Zalijeme vodou, a vaříme do měkka. Po uvaření zeleniny, přidáme již uvařené fazole. Z másla a mouky uděláme jíšku a polévku zahustíme. Přidáme ještě půl lžičky červné papriky. Zavaříme 10 minut. Do polévky přidáme nadrobno sakekanou nať petržele. Popřípadě osolíme podle chuti. Podáváme.
vynikající nebyla, musela jsem hodně dochucovat a taky chybí v ingrediencích dost věcí :-(
gtttttttttttttt
|31. 10. 2010 17:32
hhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
iva nemcova
|19. 1. 2009 12:16
zrovna jsem dovarila,jednoduche a dobre,pridala jsem trochu porku.davam jednicku
Kateřina Morová
|22. 11. 2008 12:19
Polévka je velice dobrá, chutná. Hlavně chutnala našemu 18měsíčnímu miminku, má rád zahuštěné polévky, pokud máte jiné takto zahuštěné polévky napište receptík.
Jana Pátková
|21. 11. 2008 11:05
Ano, souhlasím s Kamilem, jinak bych přidala např.zel.fazolky,kapustičky,kousek bílého zelíčka, apod., je to dobré, Veroniko , ale je to vlastně "normec" polévka zeleninová. Ale stejně Vám fandím,určitě přidáte další dobrý receptík.
Kamil Krybus
|21. 11. 2008 07:42
Ach to názvosloví. Nazvat pokrm vynikající je svatým právem strávníků, nikoliv kuchaře! Protože zelenina = mrkev, hodil by se spíš název z nouze.