• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vynikající zapečené vepřové kotlety
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající zapečené vepřové kotlety

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 43
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající zapečené vepřové kotlety
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové kotlety
    • brambory
    • šlehačka
    • tvrdý sýr
    • šunka
    • cibule
    • pórek
    • česnek
    • sůl
    • majoránka
    • oregáno
    • tymián
    • mletý kmín
    • nové koření Mleté
    • pepř mletý
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Postupně vrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme šlehačkou. Nahoru položíme naklepané okořeněné kotlety (sůl, mletý kmín, mleté nové koření, mletý pepř) a dáme zapéct do trouby.
2
Cibulku nakrájíme na kostičky a zpěníme na kousku másla, přidáme nakrájený pórek a na proužky nakrájenou šunku. Až je maso dorůžova přidáme směs z pánve a dáme opět zapéct. Těsně před vytažením posypeme strouhaným sýrem a necháme dokřupava opéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety s kari a žampiony

Vepřové kotlety s kari a žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Danci.v
    Danci.v | 28. 11. 2013 08:38

    Tak já jsem si to trochu poupravila a dělala jsem maso vedle v papiňáku a brambory v troubě a jídlo bylo naprosto perfektní. Ty brambory s kořením a šlehačkou nemají chybu! :-)

  • KateřinaSchovank | 26. 2. 2013 10:22

    Absolutní delikatesa!!! :-)

  • Kateřina | 26. 2. 2013 10:16

    ABSOLUTNÍ DELIKATESA!!!! Nesehnala jsem kotletu, použila jsem plecko a nemělo to chybu!!!Použila jsem pouze oregáno, tymián, přidala jsem bazalku - rozhodně jsem nešetřila. Manžel se olizoval až za ušima a skoro na mě nezbylo :-D Rozhodně dávám jedničku, kbyby to šlo tak s hvězdičkou <3

  • Gastonperrier | 18. 11. 2012 11:56

    Hlavně bez vegety a podobných dochucovadel.

  • svišť | 24. 3. 2012 09:15

    A co s tím česnekem??? V ingrediencích je, v popisu už ne....

  • VeVerunka | 21. 6. 2011 23:18

    Bomba

  • pepiny | 4. 4. 2011 17:45

    Delikatesa...také přidávám k oblíbeným :)

  • Jana Drábková | 17. 10. 2010 12:01

    Ty nejsou vynikající, ale luxusní! Přidávám si k oblíbeným. :)

  • Dana Křížová | 25. 10. 2007 18:41

    Jsme po večeři a byla skvělá!

  • Dana Křížová | 25. 10. 2007 16:49

    Tak jsem tento recept zkusila... ale s krkovicí! Už mi to tu nááádherně voní, tak jestli to i tak náááádherně bude chutnat, tak moc díky za typ!

  • petr votejpka | 31. 3. 2007 12:02

    bylo to dobry

  • Daniela O. | 21. 2. 2007 17:18

    Musim uznat,ze nazev opravdu odpovida. Bylo to vynikajici!!! Na druhe strane se ale musim priznat,ze jsem koreni zredukovala pouze na majoranku,kmin,sul a pepr. Maso jsem take pridala pozdeji,nez je uvedeno.Jinak byl postup zachovan. Dik za tip.

  • Eva P. | 25. 11. 2006 13:04

    Vyborné. Davala jsem ale jenom vegetu a cely kmin. A maso jsem také pridala az po 15-20 min.Urcite zopakuji.

  • pavla navrkalová | 24. 3. 2006 19:02

    A víte co k tomu bylo dobré? Nakrájené čínské zelí opepřené, osolenén se zálivkou z bílého jogurtu v němž je utřený česnek! Mňamka

  • pavla navrkalová | 24. 3. 2006 18:59

    Přátelé labužníci, právě jsme dojedli no to je ale "ž*ádlo" :)) doporučuju! Jinak vy kdop máte horkovzdušnou troubu jako já a pečete tak na 130°C dejte klidně ty kotlety k těm bramborám až tak po 20 min neboť maso se udělalo rychleji a brambory jsem měla ještě tvrdé. Ale jinak dávám 10 bodů z 10 a přidávám k oblíbeným. Děkuji Pája

  • Vladka K. | 9. 2. 2006 15:24

    Autor pozapomněl napat,kdy přidat česnek.Já osobně jsem česnek přidala do šlehačky.Jídlo je výborné.

  • Katka | 21. 9. 2004 12:28

    U nás měl tento recept také veliký úspěch a určitě ho budeme často opakovat.

  • Iva Doudová | 16. 9. 2004 09:43

    Tak z mé zkušenosti musím potvrdit, že název tomu odpovídá, u nás to sklidilo veliký úspěch, ale je jasné, že každý musí kořenit podle sebe.

  • Andrea | 9. 9. 2004 18:53

    Až tak vynikající to není. Aby bylo jídlo chutné, nepotřebuje tolik kořenin. Někdy méně je víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Majoránka Máslo Mletý kmín Nové koření Oregáno Pepř mletý Pórek Šlehačka Sůl Šunka Tvrdý sýr Tymián Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablkový koláč od Alice

Jablkový koláč od Alice

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Nejen kuřecí s kari a pórkem - minutka

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Dort s rebarborou a sněhovým tvarohem

Špaldové housky

Špaldové housky

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

215
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
52
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
24
Červená řepa s medem podle J. Krausové
Červená řepa s medem…
23
Hovězí námořnické maso
Hovězí námořnické maso
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Miroslav Etzler: Já a peníze? Zaplatil bych si plastiku obličeje!

Miroslav Etzler: Já a peníze? Zaplatil bych si plastiku obličeje!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

Vynikající vanilková zmrzlina
Vynikající vanilková zmrzlina
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající zapečené palačinky
Vynikající zapečené palačinky
Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zmrzlinový pohár
Vynikající zmrzlinový pohár
Výpečky na víně
Výpečky na víně
  • Recepty.cz
  • Vynikající zapečené vepřové kotlety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact