• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vynikající zapečené vepřové kotlety
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající zapečené vepřové kotlety

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 43
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající zapečené vepřové kotlety
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové kotlety
    • brambory
    • šlehačka
    • tvrdý sýr
    • šunka
    • cibule
    • pórek
    • česnek
    • sůl
    • majoránka
    • oregáno
    • tymián
    • mletý kmín
    • nové koření Mleté
    • pepř mletý
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Postupně vrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme šlehačkou. Nahoru položíme naklepané okořeněné kotlety (sůl, mletý kmín, mleté nové koření, mletý pepř) a dáme zapéct do trouby.
2
Cibulku nakrájíme na kostičky a zpěníme na kousku másla, přidáme nakrájený pórek a na proužky nakrájenou šunku. Až je maso dorůžova přidáme směs z pánve a dáme opět zapéct. Těsně před vytažením posypeme strouhaným sýrem a necháme dokřupava opéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety s kari a žampiony

Vepřové kotlety s kari a žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Danci.v
    Danci.v | 28. 11. 2013 08:38

    Tak já jsem si to trochu poupravila a dělala jsem maso vedle v papiňáku a brambory v troubě a jídlo bylo naprosto perfektní. Ty brambory s kořením a šlehačkou nemají chybu! :-)

  • KateřinaSchovank | 26. 2. 2013 10:22

    Absolutní delikatesa!!! :-)

  • Kateřina | 26. 2. 2013 10:16

    ABSOLUTNÍ DELIKATESA!!!! Nesehnala jsem kotletu, použila jsem plecko a nemělo to chybu!!!Použila jsem pouze oregáno, tymián, přidala jsem bazalku - rozhodně jsem nešetřila. Manžel se olizoval až za ušima a skoro na mě nezbylo :-D Rozhodně dávám jedničku, kbyby to šlo tak s hvězdičkou <3

  • Gastonperrier | 18. 11. 2012 11:56

    Hlavně bez vegety a podobných dochucovadel.

  • svišť | 24. 3. 2012 09:15

    A co s tím česnekem??? V ingrediencích je, v popisu už ne....

  • VeVerunka | 21. 6. 2011 23:18

    Bomba

  • pepiny | 4. 4. 2011 17:45

    Delikatesa...také přidávám k oblíbeným :)

  • Jana Drábková | 17. 10. 2010 12:01

    Ty nejsou vynikající, ale luxusní! Přidávám si k oblíbeným. :)

  • Dana Křížová | 25. 10. 2007 18:41

    Jsme po večeři a byla skvělá!

  • Dana Křížová | 25. 10. 2007 16:49

    Tak jsem tento recept zkusila... ale s krkovicí! Už mi to tu nááádherně voní, tak jestli to i tak náááádherně bude chutnat, tak moc díky za typ!

  • petr votejpka | 31. 3. 2007 12:02

    bylo to dobry

  • Daniela O. | 21. 2. 2007 17:18

    Musim uznat,ze nazev opravdu odpovida. Bylo to vynikajici!!! Na druhe strane se ale musim priznat,ze jsem koreni zredukovala pouze na majoranku,kmin,sul a pepr. Maso jsem take pridala pozdeji,nez je uvedeno.Jinak byl postup zachovan. Dik za tip.

  • Eva P. | 25. 11. 2006 13:04

    Vyborné. Davala jsem ale jenom vegetu a cely kmin. A maso jsem také pridala az po 15-20 min.Urcite zopakuji.

  • pavla navrkalová | 24. 3. 2006 19:02

    A víte co k tomu bylo dobré? Nakrájené čínské zelí opepřené, osolenén se zálivkou z bílého jogurtu v němž je utřený česnek! Mňamka

  • pavla navrkalová | 24. 3. 2006 18:59

    Přátelé labužníci, právě jsme dojedli no to je ale "ž*ádlo" :)) doporučuju! Jinak vy kdop máte horkovzdušnou troubu jako já a pečete tak na 130°C dejte klidně ty kotlety k těm bramborám až tak po 20 min neboť maso se udělalo rychleji a brambory jsem měla ještě tvrdé. Ale jinak dávám 10 bodů z 10 a přidávám k oblíbeným. Děkuji Pája

  • Vladka K. | 9. 2. 2006 15:24

    Autor pozapomněl napat,kdy přidat česnek.Já osobně jsem česnek přidala do šlehačky.Jídlo je výborné.

  • Katka | 21. 9. 2004 12:28

    U nás měl tento recept také veliký úspěch a určitě ho budeme často opakovat.

  • Iva Doudová | 16. 9. 2004 09:43

    Tak z mé zkušenosti musím potvrdit, že název tomu odpovídá, u nás to sklidilo veliký úspěch, ale je jasné, že každý musí kořenit podle sebe.

  • Andrea | 9. 9. 2004 18:53

    Až tak vynikající to není. Aby bylo jídlo chutné, nepotřebuje tolik kořenin. Někdy méně je víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Majoránka Máslo Mletý kmín Nové koření Oregáno Pepř mletý Pórek Šlehačka Sůl Šunka Tvrdý sýr Tymián Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Pivní palačinky

Pivní palačinky

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

290
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
153
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
52
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
31
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
29
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz Agáta, Ornella a vztahy Jaromíra Soukupa: Krutě naložily Mesarošové!

Agáta, Ornella a vztahy Jaromíra Soukupa: Krutě naložily Mesarošové!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

Další doporučené recepty:

Vynikající vanilková zmrzlina
Vynikající vanilková zmrzlina
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající zapečené palačinky
Vynikající zapečené palačinky
Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zmrzlinový pohár
Vynikající zmrzlinový pohár
Výpečky na víně
Výpečky na víně
  • Recepty.cz
  • Vynikající zapečené vepřové kotlety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact