• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vynikající zapečené vepřové kotlety
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající zapečené vepřové kotlety

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 43
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající zapečené vepřové kotlety
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové kotlety
    • brambory
    • šlehačka
    • tvrdý sýr
    • šunka
    • cibule
    • pórek
    • česnek
    • sůl
    • majoránka
    • oregáno
    • tymián
    • mletý kmín
    • nové koření Mleté
    • pepř mletý
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Postupně vrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme šlehačkou. Nahoru položíme naklepané okořeněné kotlety (sůl, mletý kmín, mleté nové koření, mletý pepř) a dáme zapéct do trouby.
2
Cibulku nakrájíme na kostičky a zpěníme na kousku másla, přidáme nakrájený pórek a na proužky nakrájenou šunku. Až je maso dorůžova přidáme směs z pánve a dáme opět zapéct. Těsně před vytažením posypeme strouhaným sýrem a necháme dokřupava opéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety s kari a žampiony

Vepřové kotlety s kari a žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Danci.v
    Danci.v | 28. 11. 2013 08:38

    Tak já jsem si to trochu poupravila a dělala jsem maso vedle v papiňáku a brambory v troubě a jídlo bylo naprosto perfektní. Ty brambory s kořením a šlehačkou nemají chybu! :-)

  • KateřinaSchovank | 26. 2. 2013 10:22

    Absolutní delikatesa!!! :-)

  • Kateřina | 26. 2. 2013 10:16

    ABSOLUTNÍ DELIKATESA!!!! Nesehnala jsem kotletu, použila jsem plecko a nemělo to chybu!!!Použila jsem pouze oregáno, tymián, přidala jsem bazalku - rozhodně jsem nešetřila. Manžel se olizoval až za ušima a skoro na mě nezbylo :-D Rozhodně dávám jedničku, kbyby to šlo tak s hvězdičkou <3

  • Gastonperrier | 18. 11. 2012 11:56

    Hlavně bez vegety a podobných dochucovadel.

  • svišť | 24. 3. 2012 09:15

    A co s tím česnekem??? V ingrediencích je, v popisu už ne....

  • VeVerunka | 21. 6. 2011 23:18

    Bomba

  • pepiny | 4. 4. 2011 17:45

    Delikatesa...také přidávám k oblíbeným :)

  • Jana Drábková | 17. 10. 2010 12:01

    Ty nejsou vynikající, ale luxusní! Přidávám si k oblíbeným. :)

  • Dana Křížová | 25. 10. 2007 18:41

    Jsme po večeři a byla skvělá!

  • Dana Křížová | 25. 10. 2007 16:49

    Tak jsem tento recept zkusila... ale s krkovicí! Už mi to tu nááádherně voní, tak jestli to i tak náááádherně bude chutnat, tak moc díky za typ!

  • petr votejpka | 31. 3. 2007 12:02

    bylo to dobry

  • Daniela O. | 21. 2. 2007 17:18

    Musim uznat,ze nazev opravdu odpovida. Bylo to vynikajici!!! Na druhe strane se ale musim priznat,ze jsem koreni zredukovala pouze na majoranku,kmin,sul a pepr. Maso jsem take pridala pozdeji,nez je uvedeno.Jinak byl postup zachovan. Dik za tip.

  • Eva P. | 25. 11. 2006 13:04

    Vyborné. Davala jsem ale jenom vegetu a cely kmin. A maso jsem také pridala az po 15-20 min.Urcite zopakuji.

  • pavla navrkalová | 24. 3. 2006 19:02

    A víte co k tomu bylo dobré? Nakrájené čínské zelí opepřené, osolenén se zálivkou z bílého jogurtu v němž je utřený česnek! Mňamka

  • pavla navrkalová | 24. 3. 2006 18:59

    Přátelé labužníci, právě jsme dojedli no to je ale "ž*ádlo" :)) doporučuju! Jinak vy kdop máte horkovzdušnou troubu jako já a pečete tak na 130°C dejte klidně ty kotlety k těm bramborám až tak po 20 min neboť maso se udělalo rychleji a brambory jsem měla ještě tvrdé. Ale jinak dávám 10 bodů z 10 a přidávám k oblíbeným. Děkuji Pája

  • Vladka K. | 9. 2. 2006 15:24

    Autor pozapomněl napat,kdy přidat česnek.Já osobně jsem česnek přidala do šlehačky.Jídlo je výborné.

  • Katka | 21. 9. 2004 12:28

    U nás měl tento recept také veliký úspěch a určitě ho budeme často opakovat.

  • Iva Doudová | 16. 9. 2004 09:43

    Tak z mé zkušenosti musím potvrdit, že název tomu odpovídá, u nás to sklidilo veliký úspěch, ale je jasné, že každý musí kořenit podle sebe.

  • Andrea | 9. 9. 2004 18:53

    Až tak vynikající to není. Aby bylo jídlo chutné, nepotřebuje tolik kořenin. Někdy méně je víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Majoránka Máslo Mletý kmín Nové koření Oregáno Pepř mletý Pórek Šlehačka Sůl Šunka Tvrdý sýr Tymián Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinovaná vepřová kýta

Marinovaná vepřová kýta

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Mexická polévka - Sopa de Tortilla

Jahelníkový nákyp

Jahelníkový nákyp

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Jednoduchá kávová roláda

Jednoduchá kávová roláda

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

33
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
31
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
30
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
30
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
24
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Tsunami u Moniky Marešové a Leoše: Jde o malou Alex

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Horoskop na víkend 23.–24. 8. 2025: Koho čeká restart vztahu a kdo najde nový životní směr?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

Fotograf Robert Vano (77) po operaci krkavice: Oslepl na jedno oko!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Další doporučené recepty:

Vynikající vanilková zmrzlina
Vynikající vanilková zmrzlina
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající zapečené palačinky
Vynikající zapečené palačinky
Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zmrzlinový pohár
Vynikající zmrzlinový pohár
Výpečky na víně
Výpečky na víně
  • Recepty.cz
  • Vynikající zapečené vepřové kotlety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact