Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Postupně vrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme šlehačkou. Nahoru položíme naklepané okořeněné kotlety (sůl, mletý kmín, mleté nové koření, mletý pepř) a dáme zapéct do trouby.
2
Cibulku nakrájíme na kostičky a zpěníme na kousku másla, přidáme nakrájený pórek a na proužky nakrájenou šunku. Až je maso dorůžova přidáme směs z pánve a dáme opět zapéct. Těsně před vytažením posypeme strouhaným sýrem a necháme dokřupava opéct.
Tak já jsem si to trochu poupravila a dělala jsem maso vedle v papiňáku a brambory v troubě a jídlo bylo naprosto perfektní. Ty brambory s kořením a šlehačkou nemají chybu! :-)
ABSOLUTNÍ DELIKATESA!!!!
Nesehnala jsem kotletu, použila jsem plecko a nemělo to chybu!!!Použila jsem pouze oregáno, tymián, přidala jsem bazalku - rozhodně jsem nešetřila.
Manžel se olizoval až za ušima a skoro na mě nezbylo :-D
Rozhodně dávám jedničku, kbyby to šlo tak s hvězdičkou <3
Ty nejsou vynikající, ale luxusní! Přidávám si k oblíbeným.
Dana Křížová
|25. 10. 2007 18:41
Jsme po večeři a byla skvělá!
Dana Křížová
|25. 10. 2007 16:49
Tak jsem tento recept zkusila... ale s krkovicí! Už mi to tu nááádherně voní, tak jestli to i tak náááádherně bude chutnat, tak moc díky za typ!
petr votejpka
|31. 3. 2007 12:02
bylo to dobry
Daniela O.
|21. 2. 2007 17:18
Musim uznat,ze nazev opravdu odpovida. Bylo to vynikajici!!! Na druhe strane se ale musim priznat,ze jsem koreni zredukovala pouze na majoranku,kmin,sul a pepr. Maso jsem take pridala pozdeji,nez je uvedeno.Jinak byl postup zachovan. Dik za tip.
Eva P.
|25. 11. 2006 13:04
Vyborné. Davala jsem ale jenom vegetu a cely kmin. A maso jsem také pridala az po 15-20 min.Urcite zopakuji.
pavla navrkalová
|24. 3. 2006 19:02
A víte co k tomu bylo dobré? Nakrájené čínské zelí opepřené, osolenén se zálivkou z bílého jogurtu v němž je utřený česnek! Mňamka
pavla navrkalová
|24. 3. 2006 18:59
Přátelé labužníci, právě jsme dojedli no to je ale "ž*ádlo" ) doporučuju! Jinak vy kdop máte horkovzdušnou troubu jako já a pečete tak na 130°C dejte klidně ty kotlety k těm bramborám až tak po 20 min neboť maso se udělalo rychleji a brambory jsem měla ještě tvrdé. Ale jinak dávám 10 bodů z 10 a přidávám k oblíbeným. Děkuji Pája
Vladka K.
|9. 2. 2006 15:24
Autor pozapomněl napat,kdy přidat česnek.Já osobně jsem česnek přidala do šlehačky.Jídlo je výborné.
Katka
|21. 9. 2004 12:28
U nás měl tento recept také veliký úspěch a určitě ho budeme často opakovat.
Iva Doudová
|16. 9. 2004 09:43
Tak z mé zkušenosti musím potvrdit, že název tomu odpovídá, u nás to sklidilo veliký úspěch, ale je jasné, že každý musí kořenit podle sebe.
Andrea
|9. 9. 2004 18:53
Až tak vynikající to není. Aby bylo jídlo chutné, nepotřebuje tolik kořenin. Někdy méně je víc.