• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vynikající zapečené vepřové kotlety
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající zapečené vepřové kotlety

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 43
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající zapečené vepřové kotlety
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové kotlety
    • brambory
    • šlehačka
    • tvrdý sýr
    • šunka
    • cibule
    • pórek
    • česnek
    • sůl
    • majoránka
    • oregáno
    • tymián
    • mletý kmín
    • nové koření Mleté
    • pepř mletý
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Pekáč nebo zapékací misku vymažeme máslem. Postupně vrstvíme na kolečka nakrájené brambory, každou vrstvu okořeníme (sůl, majoránka, oregáno, tymián, mletý kmín) a polijeme šlehačkou. Nahoru položíme naklepané okořeněné kotlety (sůl, mletý kmín, mleté nové koření, mletý pepř) a dáme zapéct do trouby.
2
Cibulku nakrájíme na kostičky a zpěníme na kousku másla, přidáme nakrájený pórek a na proužky nakrájenou šunku. Až je maso dorůžova přidáme směs z pánve a dáme opět zapéct. Těsně před vytažením posypeme strouhaným sýrem a necháme dokřupava opéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety s kari a žampiony

Vepřové kotlety s kari a žampiony

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Danci.v
    Danci.v | 28. 11. 2013 08:38

    Tak já jsem si to trochu poupravila a dělala jsem maso vedle v papiňáku a brambory v troubě a jídlo bylo naprosto perfektní. Ty brambory s kořením a šlehačkou nemají chybu! :-)

  • KateřinaSchovank | 26. 2. 2013 10:22

    Absolutní delikatesa!!! :-)

  • Kateřina | 26. 2. 2013 10:16

    ABSOLUTNÍ DELIKATESA!!!! Nesehnala jsem kotletu, použila jsem plecko a nemělo to chybu!!!Použila jsem pouze oregáno, tymián, přidala jsem bazalku - rozhodně jsem nešetřila. Manžel se olizoval až za ušima a skoro na mě nezbylo :-D Rozhodně dávám jedničku, kbyby to šlo tak s hvězdičkou <3

  • Gastonperrier | 18. 11. 2012 11:56

    Hlavně bez vegety a podobných dochucovadel.

  • svišť | 24. 3. 2012 09:15

    A co s tím česnekem??? V ingrediencích je, v popisu už ne....

  • VeVerunka | 21. 6. 2011 23:18

    Bomba

  • pepiny | 4. 4. 2011 17:45

    Delikatesa...také přidávám k oblíbeným :)

  • Jana Drábková | 17. 10. 2010 12:01

    Ty nejsou vynikající, ale luxusní! Přidávám si k oblíbeným. :)

  • Dana Křížová | 25. 10. 2007 18:41

    Jsme po večeři a byla skvělá!

  • Dana Křížová | 25. 10. 2007 16:49

    Tak jsem tento recept zkusila... ale s krkovicí! Už mi to tu nááádherně voní, tak jestli to i tak náááádherně bude chutnat, tak moc díky za typ!

  • petr votejpka | 31. 3. 2007 12:02

    bylo to dobry

  • Daniela O. | 21. 2. 2007 17:18

    Musim uznat,ze nazev opravdu odpovida. Bylo to vynikajici!!! Na druhe strane se ale musim priznat,ze jsem koreni zredukovala pouze na majoranku,kmin,sul a pepr. Maso jsem take pridala pozdeji,nez je uvedeno.Jinak byl postup zachovan. Dik za tip.

  • Eva P. | 25. 11. 2006 13:04

    Vyborné. Davala jsem ale jenom vegetu a cely kmin. A maso jsem také pridala az po 15-20 min.Urcite zopakuji.

  • pavla navrkalová | 24. 3. 2006 19:02

    A víte co k tomu bylo dobré? Nakrájené čínské zelí opepřené, osolenén se zálivkou z bílého jogurtu v němž je utřený česnek! Mňamka

  • pavla navrkalová | 24. 3. 2006 18:59

    Přátelé labužníci, právě jsme dojedli no to je ale "ž*ádlo" :)) doporučuju! Jinak vy kdop máte horkovzdušnou troubu jako já a pečete tak na 130°C dejte klidně ty kotlety k těm bramborám až tak po 20 min neboť maso se udělalo rychleji a brambory jsem měla ještě tvrdé. Ale jinak dávám 10 bodů z 10 a přidávám k oblíbeným. Děkuji Pája

  • Vladka K. | 9. 2. 2006 15:24

    Autor pozapomněl napat,kdy přidat česnek.Já osobně jsem česnek přidala do šlehačky.Jídlo je výborné.

  • Katka | 21. 9. 2004 12:28

    U nás měl tento recept také veliký úspěch a určitě ho budeme často opakovat.

  • Iva Doudová | 16. 9. 2004 09:43

    Tak z mé zkušenosti musím potvrdit, že název tomu odpovídá, u nás to sklidilo veliký úspěch, ale je jasné, že každý musí kořenit podle sebe.

  • Andrea | 9. 9. 2004 18:53

    Až tak vynikající to není. Aby bylo jídlo chutné, nepotřebuje tolik kořenin. Někdy méně je víc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Majoránka Máslo Mletý kmín Nové koření Oregáno Pepř mletý Pórek Šlehačka Sůl Šunka Tvrdý sýr Tymián Vepřové kotlety
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Vynikající řezy Raffaelo

Vynikající řezy Raffaelo

Thajská polévka

Thajská polévka

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Piškotová mňamka

Piškotová mňamka

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Cuketová buchta se skořicí

Cuketová buchta se skořicí

Mistrovský bramborový salát

Mistrovský bramborový salát

Doporučujeme

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

59
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
34
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
34
Pocky
Pocky
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
24
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz 25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

25 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Další doporučené recepty:

Vynikající vanilková zmrzlina
Vynikající vanilková zmrzlina
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající zapečené palačinky
Vynikající zapečené palačinky
Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zmrzlinový pohár
Vynikající zmrzlinový pohár
Výpečky na víně
Výpečky na víně
  • Recepty.cz
  • Vynikající zapečené vepřové kotlety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact