• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vynikající vánoční štola
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající vánoční štola

autor: -Hanka-
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 92
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 50
      g sádlo
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 120
      g rozinky
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      ks hera
    • 1
      ks tvaroh
    • 120
      g nasekané ořechy na hrubo (můžeme použít i mandle, kandované nebo sušené ovoce, prostě co kdo rád)
    • 200
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Ze všech ingrediencí vypracujeme na vále těsto, uděláme 2 válečky a dáme péci do středně vyhřáté trouby (180 °C), pečeme asi 3/4 hodiny. Po upečení ještě teplé potřít rozpuštěným máslem a obalit v cukru s vanilkou. Po vychladnutí zabalit do alobalu a uložit v chladnu.

RADA: Jak vyrobit domácí máslo?

2
Pečeme 3-4 týdny dopředu, výborná je však i čerstvě upečená. Tento recept mám od mojí kamarádky.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Vánoční chlebíček

Vánoční chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majlika3
    majlika3 | 3. 1. 2020 08:43

    Dobrá, hutná, ale dobrá. Jinak v receptu je 0,50ks hery. To mě trochu mátlo, nevím jestli to je půlka, nebo 50g . Já dala asi 60g másla a stačilo.

  • Jarka | 19. 12. 2016 11:46

    Prosím, mám požít tvaroh ve vaničce nebo v kostce ve staniolu. Není tam žádné mléko. Děkuji

  • m | 18. 12. 2015 08:41

    Včera jsem upekla, je chutove dobra ale tvrda :( misto sadla jsem dala maslo...

  • lenulina1979
    lenulina1979 | 16. 12. 2015 17:10

    je super dávám i kandované ovoce a marcipán :)

  • Týna | 7. 12. 2015 21:14

    Je vynikající <3

  • vlasta hájková | 3. 11. 2015 14:47

    Štolu peču podle tohoto receptu jen místo rumu do těsta dávám tresť hořké mandle . Zdá se mně to mnohem chutnější.

  • zuzka | 16. 12. 2014 16:56

    Tak tomu bych opravdu nevěřila, výborná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pekla jsem jí až dneska, ale obávám se jestli vydrží do Vánoc. Ořechů se mě zdálo moc, tak jsem trošku ubrala, naopak přidala arašidy v medu a místo rozinek brusinky. Příprava opravdu nenáročná! Recept mohu jen doporučit!

  • Kelt Havel | 23. 12. 2013 17:43

    tak už mám v troubě....pak napíšu jak to dopadlo... ;-)

  • Stanina | 24. 11. 2011 18:10

    Milé pekařinky,peču ji i mimo vánoc.Hodně kandovaného ovoce,rozinky v rumu.Je vynikající,určitě dávejte máslo,při pečení potírám 4x rozpuštěným máslem tak i po vyndání z trouby a pocukruji moučkovým cukrem.Peču i pro kamarádky,jsou spokojené.Hezké vánoce. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 24. 11. 2011 17:40

    ...nesmí se péct zprudka, protože těsto je hutné a pečení trvá déle... u nás mizí ještě vlažná a Vánoc by se dočkala maximálně upečená den předem nebo hodně dobře schovaná :-D , nejraději ji máme s rozinkami nebo kandovaným ovocem, někdy přidám i citronovou kůru...

  • Pleci | 21. 11. 2011 19:22

    Pekl jsem-připálil jsem, Na konec-výborný :-)

  • bajca | 14. 11. 2011 15:30

    dá se upécz ted a nechat odležet do vánoc ? nebo už je to dlouho ??? :-\ aby se nezkazila :-S ????

  • Kvášová Božena | 1. 10. 2011 12:34

    Pekla jsem jí z dvojté dávky na dnešní slavnosti a je velmi dobrá, nepotřebuje tak dlouhý čas odležení a hosti můžou přijít.

  • Jiří Havlíček | 20. 12. 2008 13:37

    Doporučuji ji pocukrovat a potřít máslem během pečení aspoň 4x udělá nádhernou sladkou krustičku a je o 100 procet chutnější

  • Jiřina Zelenková | 9. 12. 2008 22:49

    Doporučuji určitě máslo. Dělám každý rok ten stejný recept, jen místo sádla máslo a méně cukru a potvrzuji, že je vynikající:-)

  • Bahar Karaer | 5. 12. 2008 12:16

    V Turecku nemame sadlo - co misto nej? Maslo nebo olej? Dekuji za radu.

  • Hana Kolářová | 5. 12. 2008 09:44

    Rum se dává do těsta, k tomu rozinky namočené v rumu neuškodí. Těsto to snese. Co se týká mouky, patří sem opravdu hladká, z polohrubé jsem ji zatím nedělala. Jestli někdo vyzkoušíte, dejte vědět.Hanka K.

  • Marie Kyrianová | 4. 12. 2008 23:40

    Myslím,že bude z hladké mouky. I když se to někdy zdá divné,je to tak. Nedávno jsem okusila vánočku z hladké mouky a světe div se,byla dobrá i když jsem si to neuměla představit. Jani zkus ji a uvidíš.

  • jana vrbova | 4. 12. 2008 19:07

    Ráda bych ji upekla-nebyla-by lepší z polohrubé mouky.Děkuji

  • Eva Kopalová | 3. 12. 2008 17:48

    Ten rum se dává do těsta nebo to je na rozinky? Tipla bych rozinky, ale je tam "Ze všech ingrediencí..."

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Sváteční pečení Štola Vánoce
Moučníky Zákusky Buchty Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hladká mouka Hnědý rum Nasekané ořechy Prášek do pečiva Rozinky Sádlo Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Turecká pomazánka z lilku

Turecká pomazánka z lilku

Plněné langoše

Plněné langoše

Broskvový dort

Broskvový dort

Piškotová bábovka II.

Piškotová bábovka II.

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Masíčko po námořnicku

Masíčko po námořnicku

Celerové placičky

Celerové placičky

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Čokoládový dort V.

Čokoládový dort V.

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
26
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

Mecenáš Motoristů, miliardář Chlad: Pustil se do herce Čermáka!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Vynikající těstovinový salát se špenátem
Vynikající těstovinový salát se špenátem
Vynikající tvarohové lívance
Vynikající tvarohové lívance
Vynikající vanilková zmrzlina
Vynikající vanilková zmrzlina
Vynikající zapečené palačinky
Vynikající zapečené palačinky
Vynikající zapečené vepřové kotlety
Vynikající zapečené vepřové kotlety
Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zeleninová polévka
  • Recepty.cz
  • Vynikající vánoční štola
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact