• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vynikající vánoční štola
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající vánoční štola

autor: -Hanka-
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 92
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 50
      g sádlo
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 120
      g rozinky
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      ks hera
    • 1
      ks tvaroh
    • 120
      g nasekané ořechy na hrubo (můžeme použít i mandle, kandované nebo sušené ovoce, prostě co kdo rád)
    • 200
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Ze všech ingrediencí vypracujeme na vále těsto, uděláme 2 válečky a dáme péci do středně vyhřáté trouby (180 °C), pečeme asi 3/4 hodiny. Po upečení ještě teplé potřít rozpuštěným máslem a obalit v cukru s vanilkou. Po vychladnutí zabalit do alobalu a uložit v chladnu.

RADA: Jak vyrobit domácí máslo?

2
Pečeme 3-4 týdny dopředu, výborná je však i čerstvě upečená. Tento recept mám od mojí kamarádky.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Vánoční chlebíček

Vánoční chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majlika3
    majlika3 | 3. 1. 2020 08:43

    Dobrá, hutná, ale dobrá. Jinak v receptu je 0,50ks hery. To mě trochu mátlo, nevím jestli to je půlka, nebo 50g . Já dala asi 60g másla a stačilo.

  • Jarka | 19. 12. 2016 11:46

    Prosím, mám požít tvaroh ve vaničce nebo v kostce ve staniolu. Není tam žádné mléko. Děkuji

  • m | 18. 12. 2015 08:41

    Včera jsem upekla, je chutove dobra ale tvrda :( misto sadla jsem dala maslo...

  • lenulina1979
    lenulina1979 | 16. 12. 2015 17:10

    je super dávám i kandované ovoce a marcipán :)

  • Týna | 7. 12. 2015 21:14

    Je vynikající <3

  • vlasta hájková | 3. 11. 2015 14:47

    Štolu peču podle tohoto receptu jen místo rumu do těsta dávám tresť hořké mandle . Zdá se mně to mnohem chutnější.

  • zuzka | 16. 12. 2014 16:56

    Tak tomu bych opravdu nevěřila, výborná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pekla jsem jí až dneska, ale obávám se jestli vydrží do Vánoc. Ořechů se mě zdálo moc, tak jsem trošku ubrala, naopak přidala arašidy v medu a místo rozinek brusinky. Příprava opravdu nenáročná! Recept mohu jen doporučit!

  • Kelt Havel | 23. 12. 2013 17:43

    tak už mám v troubě....pak napíšu jak to dopadlo... ;-)

  • Stanina | 24. 11. 2011 18:10

    Milé pekařinky,peču ji i mimo vánoc.Hodně kandovaného ovoce,rozinky v rumu.Je vynikající,určitě dávejte máslo,při pečení potírám 4x rozpuštěným máslem tak i po vyndání z trouby a pocukruji moučkovým cukrem.Peču i pro kamarádky,jsou spokojené.Hezké vánoce. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 24. 11. 2011 17:40

    ...nesmí se péct zprudka, protože těsto je hutné a pečení trvá déle... u nás mizí ještě vlažná a Vánoc by se dočkala maximálně upečená den předem nebo hodně dobře schovaná :-D , nejraději ji máme s rozinkami nebo kandovaným ovocem, někdy přidám i citronovou kůru...

  • Pleci | 21. 11. 2011 19:22

    Pekl jsem-připálil jsem, Na konec-výborný :-)

  • bajca | 14. 11. 2011 15:30

    dá se upécz ted a nechat odležet do vánoc ? nebo už je to dlouho ??? :-\ aby se nezkazila :-S ????

  • Kvášová Božena | 1. 10. 2011 12:34

    Pekla jsem jí z dvojté dávky na dnešní slavnosti a je velmi dobrá, nepotřebuje tak dlouhý čas odležení a hosti můžou přijít.

  • Jiří Havlíček | 20. 12. 2008 13:37

    Doporučuji ji pocukrovat a potřít máslem během pečení aspoň 4x udělá nádhernou sladkou krustičku a je o 100 procet chutnější

  • Jiřina Zelenková | 9. 12. 2008 22:49

    Doporučuji určitě máslo. Dělám každý rok ten stejný recept, jen místo sádla máslo a méně cukru a potvrzuji, že je vynikající:-)

  • Bahar Karaer | 5. 12. 2008 12:16

    V Turecku nemame sadlo - co misto nej? Maslo nebo olej? Dekuji za radu.

  • Hana Kolářová | 5. 12. 2008 09:44

    Rum se dává do těsta, k tomu rozinky namočené v rumu neuškodí. Těsto to snese. Co se týká mouky, patří sem opravdu hladká, z polohrubé jsem ji zatím nedělala. Jestli někdo vyzkoušíte, dejte vědět.Hanka K.

  • Marie Kyrianová | 4. 12. 2008 23:40

    Myslím,že bude z hladké mouky. I když se to někdy zdá divné,je to tak. Nedávno jsem okusila vánočku z hladké mouky a světe div se,byla dobrá i když jsem si to neuměla představit. Jani zkus ji a uvidíš.

  • jana vrbova | 4. 12. 2008 19:07

    Ráda bych ji upekla-nebyla-by lepší z polohrubé mouky.Děkuji

  • Eva Kopalová | 3. 12. 2008 17:48

    Ten rum se dává do těsta nebo to je na rozinky? Tipla bych rozinky, ale je tam "Ze všech ingrediencí..."

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Sváteční pečení Štola Vánoce
Moučníky Zákusky Buchty Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hladká mouka Hnědý rum Nasekané ořechy Prášek do pečiva Rozinky Sádlo Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská pánvička

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Vykrajované měsíčky

Vykrajované měsíčky

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Vajíčková pomazánka (DUKAN)

Luxusní punčák

Luxusní punčák

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

141
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
126
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…
101
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…
81
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
77
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Helena a Lucie Vondráčkovy opět spolu: Dal je dohromady Troška!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bouřka smetla zámek Matěje Stropnického (41): Táta Martin musel odklízet škody

Bouřka smetla zámek Matěje Stropnického (41): Táta Martin musel odklízet škody

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Vynikající těstovinový salát se špenátem
Vynikající těstovinový salát se špenátem
Vynikající tvarohové lívance
Vynikající tvarohové lívance
Vynikající vanilková zmrzlina
Vynikající vanilková zmrzlina
Vynikající zapečené palačinky
Vynikající zapečené palačinky
Vynikající zapečené vepřové kotlety
Vynikající zapečené vepřové kotlety
Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zeleninová polévka
  • Recepty.cz
  • Vynikající vánoční štola
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact