• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Vynikající vánoční štola
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající vánoční štola

autor: -Hanka-
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 92
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
Vynikající vánoční štola
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 50
      g sádlo
    • 500
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 120
      g rozinky
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      ks hera
    • 1
      ks tvaroh
    • 120
      g nasekané ořechy na hrubo (můžeme použít i mandle, kandované nebo sušené ovoce, prostě co kdo rád)
    • 200
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Ze všech ingrediencí vypracujeme na vále těsto, uděláme 2 válečky a dáme péci do středně vyhřáté trouby (180 °C), pečeme asi 3/4 hodiny. Po upečení ještě teplé potřít rozpuštěným máslem a obalit v cukru s vanilkou. Po vychladnutí zabalit do alobalu a uložit v chladnu.

RADA: Jak vyrobit domácí máslo?

2
Pečeme 3-4 týdny dopředu, výborná je však i čerstvě upečená. Tento recept mám od mojí kamarádky.

RADA: 5 vychytávek k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Tvarohová štola

Tvarohová štola

Vánoční chlebíček

Vánoční chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majlika3
    majlika3 | 3. 1. 2020 08:43

    Dobrá, hutná, ale dobrá. Jinak v receptu je 0,50ks hery. To mě trochu mátlo, nevím jestli to je půlka, nebo 50g . Já dala asi 60g másla a stačilo.

  • Jarka | 19. 12. 2016 11:46

    Prosím, mám požít tvaroh ve vaničce nebo v kostce ve staniolu. Není tam žádné mléko. Děkuji

  • m | 18. 12. 2015 08:41

    Včera jsem upekla, je chutove dobra ale tvrda :( misto sadla jsem dala maslo...

  • lenulina1979
    lenulina1979 | 16. 12. 2015 17:10

    je super dávám i kandované ovoce a marcipán :)

  • Týna | 7. 12. 2015 21:14

    Je vynikající <3

  • vlasta hájková | 3. 11. 2015 14:47

    Štolu peču podle tohoto receptu jen místo rumu do těsta dávám tresť hořké mandle . Zdá se mně to mnohem chutnější.

  • zuzka | 16. 12. 2014 16:56

    Tak tomu bych opravdu nevěřila, výborná!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pekla jsem jí až dneska, ale obávám se jestli vydrží do Vánoc. Ořechů se mě zdálo moc, tak jsem trošku ubrala, naopak přidala arašidy v medu a místo rozinek brusinky. Příprava opravdu nenáročná! Recept mohu jen doporučit!

  • Kelt Havel | 23. 12. 2013 17:43

    tak už mám v troubě....pak napíšu jak to dopadlo... ;-)

  • Stanina | 24. 11. 2011 18:10

    Milé pekařinky,peču ji i mimo vánoc.Hodně kandovaného ovoce,rozinky v rumu.Je vynikající,určitě dávejte máslo,při pečení potírám 4x rozpuštěným máslem tak i po vyndání z trouby a pocukruji moučkovým cukrem.Peču i pro kamarádky,jsou spokojené.Hezké vánoce. :-)

  • recepty73
    recepty73 | 24. 11. 2011 17:40

    ...nesmí se péct zprudka, protože těsto je hutné a pečení trvá déle... u nás mizí ještě vlažná a Vánoc by se dočkala maximálně upečená den předem nebo hodně dobře schovaná :-D , nejraději ji máme s rozinkami nebo kandovaným ovocem, někdy přidám i citronovou kůru...

  • Pleci | 21. 11. 2011 19:22

    Pekl jsem-připálil jsem, Na konec-výborný :-)

  • bajca | 14. 11. 2011 15:30

    dá se upécz ted a nechat odležet do vánoc ? nebo už je to dlouho ??? :-\ aby se nezkazila :-S ????

  • Kvášová Božena | 1. 10. 2011 12:34

    Pekla jsem jí z dvojté dávky na dnešní slavnosti a je velmi dobrá, nepotřebuje tak dlouhý čas odležení a hosti můžou přijít.

  • Jiří Havlíček | 20. 12. 2008 13:37

    Doporučuji ji pocukrovat a potřít máslem během pečení aspoň 4x udělá nádhernou sladkou krustičku a je o 100 procet chutnější

  • Jiřina Zelenková | 9. 12. 2008 22:49

    Doporučuji určitě máslo. Dělám každý rok ten stejný recept, jen místo sádla máslo a méně cukru a potvrzuji, že je vynikající:-)

  • Bahar Karaer | 5. 12. 2008 12:16

    V Turecku nemame sadlo - co misto nej? Maslo nebo olej? Dekuji za radu.

  • Hana Kolářová | 5. 12. 2008 09:44

    Rum se dává do těsta, k tomu rozinky namočené v rumu neuškodí. Těsto to snese. Co se týká mouky, patří sem opravdu hladká, z polohrubé jsem ji zatím nedělala. Jestli někdo vyzkoušíte, dejte vědět.Hanka K.

  • Marie Kyrianová | 4. 12. 2008 23:40

    Myslím,že bude z hladké mouky. I když se to někdy zdá divné,je to tak. Nedávno jsem okusila vánočku z hladké mouky a světe div se,byla dobrá i když jsem si to neuměla představit. Jani zkus ji a uvidíš.

  • jana vrbova | 4. 12. 2008 19:07

    Ráda bych ji upekla-nebyla-by lepší z polohrubé mouky.Děkuji

  • Eva Kopalová | 3. 12. 2008 17:48

    Ten rum se dává do těsta nebo to je na rozinky? Tipla bych rozinky, ale je tam "Ze všech ingrediencí..."

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Sváteční pečení Štola Vánoce
Moučníky Zákusky Buchty Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hera Hladká mouka Hnědý rum Nasekané ořechy Prášek do pečiva Rozinky Sádlo Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře královny Kálí

Kuře královny Kálí

Skořicové vafle

Skořicové vafle

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Rychlí utopenci

Rychlí utopenci

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Sýrové karbanátky s uzeným  masem

Sýrové karbanátky s uzeným masem

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

118
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
108
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
67
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
65
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
45
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Změna je život! Nová image Kostkové vyráží dech

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jitka Smutná truchlí: Stesk po slavném bratrovi!

Jitka Smutná truchlí: Stesk po slavném bratrovi!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Další doporučené recepty:

Vynikající těstovinový salát se špenátem
Vynikající těstovinový salát se špenátem
Vynikající tvarohové lívance
Vynikající tvarohové lívance
Vynikající vanilková zmrzlina
Vynikající vanilková zmrzlina
Vynikající zapečené palačinky
Vynikající zapečené palačinky
Vynikající zapečené vepřové kotlety
Vynikající zapečené vepřové kotlety
Vynikající zeleninová polévka
Vynikající zeleninová polévka
  • Recepty.cz
  • Vynikající vánoční štola
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact