• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vynikající tmavý chleba
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající tmavý chleba

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající tmavý chleba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml voda
    • 70
      g melasa
    • 350
      g celozrnná pšeničná mouka jemná
    • 100
      g špaldová mouka jemná
    • 50
      g žitná chlebová mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 7
      g droždí
    • 100
      g slunečnicová semínka
    • 50
      g mák mletý
    • 25
      g kmín
    • sezam na posypání

Postup přípravy receptu

1
Vložíme v daném pořádí do domácí pekárny, zapneme program klasik, velikost 2, barva střední. Chleba je moc dobrý i samotný nebo jen s máslem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Sochová | 1. 3. 2010 10:25

    Chléb vynikající, místo melasy jsem dala med. Na první ochutnání byl přítel rozpačitý, druhý den už se se mnou pral o poslední krajíc.

  • Magda | 28. 3. 2008 09:37

    Melasu jsem neměla, tak jsem nedávala - místo toho trochu cukru. Chléb je hutnější konzistence - dáno tím, že je celozrnný. Droždí jsem dala jednu malou odměrku, pekla jsem na program celozrnný.Mně chléb chutnal, manželovi se zdál moc hutný, děti jsou malé a chutná jim vše.

  • Ro | 27. 2. 2008 20:18

    mnam mnam moooc dobrej chlebíček. byl krásně vypečenej a kůrčička křupavá přesně jak mám rád dal jsem 1

  • Anonym | 4. 12. 2007 22:17

    konečně recept na opravdu tmavý chleba! droždí jsem dala méně podle rady a je opravdu moc dobrý

  • Anonym | 30. 10. 2007 10:41

    chleba je opravdu moc dobrý jemě nasládlá chut nám vůbec nevadí dávám za 1

  • Daša | 23. 10. 2007 18:42

    ahoj také jsem zkoušela a musím napsat že je výborný!!! krásně vykynul a jenádherně tmavý. jen byl trochu sladší příště méně melasy

  • Anonym | 19. 10. 2007 09:34

    chleba je možné péct i na program celozrnný

  • Máří | 16. 10. 2007 08:40

    Zuzo, dělám velice podobný, jen trochu větší - z 420 ml vody a 600 g sypkých ingrediencí. I na tento větší chleba mi stačí 1 malá odměrka sušeného droždí (s modrou vlaštovkou). To je asi 2 - 3 g. Chtěla jsem tím upozornit hlavně na to, že pro pečení v pekárně neplatí poměry uváděné na sáčcích sušeného droždí. Do pekárny stačí droždí podstatně méně, jinak těsto překyne a chleba se propadne. Kmínu dávám max. 1 polévkovou lžíci a myslím, že je to tak akorát (+ koriandr, anýz a fenykl)

  • Zuza | 15. 10. 2007 21:23

    Máří a už jsi ho vyzkoušela?

  • Anonym | 15. 10. 2007 21:12

    melasa je k dostání v každé zdravé vyživě a 7,5g droždí se běžně používá i v receptech přímo pro pekárny

  • Máří | 13. 10. 2007 20:43

    A kmínu zřejmě autor myslel 2,5 g. Protože 25 g kmínu je skoro celý sáček :-))

  • Máša | 13. 10. 2007 19:13

    Kde seženu melasu?

  • Máří | 12. 10. 2007 15:44

    Myslím, že 7g sušeného droždí je do pekárny moc. Stačí polovina, respektive malá odměrka k pekárně = čajová lžička na 500g mouky. Vzhledem k celozrnné mouce, která různě váže vodu, je dobré si těsto ve fázi hnětení pohlídat a případně dosypat mouku nebo dolít vodu. A taky bych asi zvolila program na celozrnné pečení.

  • Anonym | 12. 10. 2007 12:37

    tak jsem ho vyzkoušela a je mnam mnam dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Droždí Kmín Mák mletý Melasa Sezam Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Borůvková buchta

Borůvková buchta

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Květákovo-vločková polévka s vejcem

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Přírodní maso se zeleninou

Přírodní maso se zeleninou

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Belgické vafle

Belgické vafle

Zauzená vepřová panenka

Zauzená vepřová panenka

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

42
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
19
Domácí pomerančový extrakt
Domácí pomerančový…
18
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
18
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
17
Vajíčková pomazánka
Vajíčková pomazánka

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Vynikající tmavý chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact