• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vynikající tmavý chleba
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající tmavý chleba

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající tmavý chleba
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml voda
    • 70
      g melasa
    • 350
      g celozrnná pšeničná mouka jemná
    • 100
      g špaldová mouka jemná
    • 50
      g žitná chlebová mouka
    • 2
      lžička sůl
    • 7
      g droždí
    • 100
      g slunečnicová semínka
    • 50
      g mák mletý
    • 25
      g kmín
    • sezam na posypání

Postup přípravy receptu

1
Vložíme v daném pořádí do domácí pekárny, zapneme program klasik, velikost 2, barva střední. Chleba je moc dobrý i samotný nebo jen s máslem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Sochová | 1. 3. 2010 10:25

    Chléb vynikající, místo melasy jsem dala med. Na první ochutnání byl přítel rozpačitý, druhý den už se se mnou pral o poslední krajíc.

  • Magda | 28. 3. 2008 09:37

    Melasu jsem neměla, tak jsem nedávala - místo toho trochu cukru. Chléb je hutnější konzistence - dáno tím, že je celozrnný. Droždí jsem dala jednu malou odměrku, pekla jsem na program celozrnný.Mně chléb chutnal, manželovi se zdál moc hutný, děti jsou malé a chutná jim vše.

  • Ro | 27. 2. 2008 20:18

    mnam mnam moooc dobrej chlebíček. byl krásně vypečenej a kůrčička křupavá přesně jak mám rád dal jsem 1

  • Anonym | 4. 12. 2007 22:17

    konečně recept na opravdu tmavý chleba! droždí jsem dala méně podle rady a je opravdu moc dobrý

  • Anonym | 30. 10. 2007 10:41

    chleba je opravdu moc dobrý jemě nasládlá chut nám vůbec nevadí dávám za 1

  • Daša | 23. 10. 2007 18:42

    ahoj také jsem zkoušela a musím napsat že je výborný!!! krásně vykynul a jenádherně tmavý. jen byl trochu sladší příště méně melasy

  • Anonym | 19. 10. 2007 09:34

    chleba je možné péct i na program celozrnný

  • Máří | 16. 10. 2007 08:40

    Zuzo, dělám velice podobný, jen trochu větší - z 420 ml vody a 600 g sypkých ingrediencí. I na tento větší chleba mi stačí 1 malá odměrka sušeného droždí (s modrou vlaštovkou). To je asi 2 - 3 g. Chtěla jsem tím upozornit hlavně na to, že pro pečení v pekárně neplatí poměry uváděné na sáčcích sušeného droždí. Do pekárny stačí droždí podstatně méně, jinak těsto překyne a chleba se propadne. Kmínu dávám max. 1 polévkovou lžíci a myslím, že je to tak akorát (+ koriandr, anýz a fenykl)

  • Zuza | 15. 10. 2007 21:23

    Máří a už jsi ho vyzkoušela?

  • Anonym | 15. 10. 2007 21:12

    melasa je k dostání v každé zdravé vyživě a 7,5g droždí se běžně používá i v receptech přímo pro pekárny

  • Máří | 13. 10. 2007 20:43

    A kmínu zřejmě autor myslel 2,5 g. Protože 25 g kmínu je skoro celý sáček :-))

  • Máša | 13. 10. 2007 19:13

    Kde seženu melasu?

  • Máří | 12. 10. 2007 15:44

    Myslím, že 7g sušeného droždí je do pekárny moc. Stačí polovina, respektive malá odměrka k pekárně = čajová lžička na 500g mouky. Vzhledem k celozrnné mouce, která různě váže vodu, je dobré si těsto ve fázi hnětení pohlídat a případně dosypat mouku nebo dolít vodu. A taky bych asi zvolila program na celozrnné pečení.

  • Anonym | 12. 10. 2007 12:37

    tak jsem ho vyzkoušela a je mnam mnam dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná pšeničná mouka Droždí Kmín Mák mletý Melasa Sezam Slunečnicová semínka Špaldová mouka Sůl Voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Domácí chléb VI.

Domácí chléb VI.

Nové brambory s česnekem

Nové brambory s česnekem

Perníkové muffiny (DUKAN)

Perníkové muffiny (DUKAN)

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

140
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
56
Mrkvovo-kedlubnové placky
Mrkvovo-kedlubnové placky
41
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…
38
Výborné müsli - tyčinky
Výborné müsli - tyčinky
32
Slaný koláč z listového těsta
Slaný koláč z listového…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Vynikající tmavý chleba
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact