**Těsto:** cukr utřeme (našleháme) se žloutky vajíček, přidáme vanilkový pudink (klasický vařící) a smícháme se sněhem z těch 5 vajíček, je možné pomocí šlehače. Těsto nalijeme na velký mělký plech na pečící papír (nutný). Pečeme 10-15 minut při 160-170 °C. Poznáme, že je upečené, když je povrch pevný a růžový nebo když do těsta píchneme špejlí, na kterou se vnitřek těsta nenabalí. Po upečení překlopíme na čistou utěrku a opatrně sloupneme pečící papír, který je teď na povrchu.
2
**Náplň:** do uzavíratelné nádoby (např. sklenice od okurek) nasypeme nevařící pudink, šlehačku, ztužovač šlehačky a mandarinkový kompot. Nádobu uzavřeme a důkladně protřepeme. Během krátké chvíle nám vznikne vynikající náplň, kterou natřeme rovnoměrně na vychladlé těsto a zabalíme do rolády. Necháme vychladit a můžeme podávat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lladka
|8. 8. 2012 21:36
ten vareny vanilkovy pudink neni bez lepku
:-))
|11. 1. 2011 09:57
-mezI né mezy :-P
Fany
|7. 11. 2010 09:05
poustim se do vasi roladypudinkove a narazila jsem na slehacku,je tez z prasku?. =-O
Anonym
|23. 3. 2007 18:30
Pudink od dr. Oetkera, který se nevaří, se jmenuje Olé a stojí kolem 12,-Kč. Mají ho v Hypernově určitě a asi i v Kauflandu.
Miroslava Severová
|23. 3. 2007 11:54
O této buchtě jsme vedly nedávno diskuzi. Nevěřila jsem, že by se to ušlehalo, chtěla jsem vyzkoušet, ale bohužel, jsem nenarazila na "nevařící" pudink (v receptu bylo psáno dr.Oetker) a Sladký moment jsem si neodvažila dát.Nakonec jsem to vyřešila tak,že jsem dala ušlehanou šlehačku,tvaroh a ve šťávě z mandarinek rozmíchala želatinu. Bylo to také dobré, ale ještě chci zkusit podle tohoto receptu.
Di
|20. 3. 2007 14:58
Díky za informaci.
helenus
|20. 3. 2007 11:31
"Je puding Dr.Oetker vhodný i pro bezlepkovu dietu? Pudingy řady Dr.Oetker Originál i Dr.Oetker Naturamyl jsou vhodné pro bezlepkovou dietu, protože obsahují nativní (žádným způsobem modifikovaný) kukuřičný škrob, který neobsahuje lepek. Také řada Sladký moment (pudingů do hrnečku) je vhodná pro bezlepkovou dietu. V sortimentu Dr.Oetker je více produktů vhodných pro bezlepkovou dietu, jejichž seznam najdete např. na www.bezlepkovadieta.cz. "Di, toto je zo stránky dr. oetker, takže ich pudingy sú vhodné, mám odskúšané, osobám s celiakiou nespôsobujú žiadne zdravotné ťažkosti. nie som si tým 100% istá, ale tuším amylon obsahuje pšeničný škrob, takže ten nie je vhodný
Di
|20. 3. 2007 08:59
Bezvadný nápad. Pokud ale vím, musí celiakové rozlišovat i mezy pudinky. Vhodný například není Dr.Oetker. Bohužel si nepamatuji značku, která se má používat.