Do tvarohu vetřeme 4 lžíce cukru krystal, vanilkový cukr, šťávu i kůru z poloviny citronu a hoblinky čokolády. Tvarohovou náplní potřeme piškotový korpus, stěrkou uhladíme a celou plochu pokryjeme pokrájeným ovocem tak, jak kdo má rád.
2
Připravíme želé: v 500 ml vody rozmícháme zbylé 3 lžíce cukru krystal a cukrárenské želé a necháme přejít asi minutku varem. Poté z plotny odstavíme a asi 10 minut za občasného míchání nám bude želé tuhnout.
3
Vlažným želé ovoce na dortu přeléváme v několika vrstvách a poté dáme do lednice zchladit alespoň na hodinu.
4
Dort je vynikající, není ani potřeba šlehačky či ztužovače, takže skoro dietní.
U nás doma velmi oblíbený, akorát jen nepřidávám citonovou kúru se šťávou a čokoládu...Ale to má každý podle chuti. Je moc dobrý a není ani moc sladký, takže opravdu velmi osvěžující..:-)
Helena Rýparová
|12. 5. 2009 10:20
ten korpus je opravdu kupovaný, proto jsem nazvala dort nepečený, jelikož VY jej péci nemusíte :-) ..jinak jsem ráda paní Řezníčková že Vám drží :-)
Jana Řezníčková
|11. 5. 2009 14:49
Mám za to, že jsem celkem dobrá kuchařka a cukrářka a všechno si doma peču. Jednou jsem ale vyzkoušela koupit dortový korpus, když jsem potřebovala narychlo něco připravit, a od té doby mám doma v zásobě nejméně dva takové korpusy. Nejsou vůbec špatné a jsou fajn, protože jsou sušší, než ty moje domácí a když je natřu - většinou dám zbytek nějakého krému, na to hustší puding, na něj nějaké ovoce - teď jsem dávala mražené ostružiny, trochu je ocukrovala a na ně šlehačku se zakysanou smetanou (všechno takové zbytky). Ale - z nouze ctnost - bylo to vynikající. A od soboty pořád drží dort tvar, nepromáčí se, jako ty moje poctivé korpusy....)
Tereza J.
|11. 5. 2009 13:39
Klárika, u nás dostať aj kupované korpusy, ktoré pečú v cukrárskej výrobni a sú vynikajúce. Hotový korpus nemusí byť ten v samoške, ktorý má pol ročnú trvanlivosť. Ale myslím, že z tohto receptu nevyplýva, že je kupovaný. Skôr by som ho nenazvala nepečený, pretože ten korpus sa upiecť musí.
Klára Nová
|11. 5. 2009 10:52
No jestli je ten korpus kupovaný, tak nechápu to slovo vynikající. Ale pro začátečníky dobrý recept. Ještě k tomu želé...10 minut umíchávat je moc, tuhne velmi rychle.