• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vynikající marináda - nejen na gril
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající marináda - nejen na gril

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 214
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
4fotografie
Nahrát fotku
 

Marináda je směs koření, oleje, bylinek a dalších přísad používaná k nakládání masa, případně zeleniny nebo sýrů. Aby tyto suroviny získaly z marinády tu správnou chuť, je dobré nechat je naložené několik hodin, ideálně přes noc.

Vynikající marináda - nejen na gril

Suroviny

4 porce
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      stroužek česnek utřený s 1 lžící hořčice
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • grilovací koření

Postup přípravy receptu

1
Vše pečlivě rozmícháme, aby se olej se vše ostatní dobře promíchalo.

RADA: Jak rychle oloupat česnek? Podívejte se na VIDEO

2
Do této směsi naložíme naklepané a trochu osolené kuřecí maso nebo vepřovou kotletu.

RADA: Mrkněte na VIDEO, jak naporcovat celé kuře

3
Do marinády je také možno přilít doušek světlého piva.
4
Výsledek vynikající. Maso má díky sojové omáčce jemně nasládlou chuť.
5
Nejlépe nechat tak 2-3 dny uležet. Minutková záležitost.

RADA: Podávejte kuře k bramborové kaši. Jak na tu nejlepší mrkněte na VIDEO návod

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Treska na gril

Treska na gril

Vynikající kapr

Vynikající kapr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • fff | 13. 2. 2017 18:25

    :-S mam hlad

  • Judáš | 2. 11. 2016 21:33

    Marináda stojí to za H.......

  • Monika | 22. 9. 2016 11:47

    Prosim vas kolik tam patri grilovaciho koreni at to neprezenu ;).Dekuji

  • Monika | 22. 9. 2016 11:42

    Prosim vas kolik tam patri grilovaciho koreni?Dekuji

  • Monika | 22. 9. 2016 11:42

    Prosim vas kolik tam patri grilovaciho koreni?Dekuji

  • marta | 30. 6. 2016 22:54

    Dobrý den,nikdy se nedává do koření olej,vždy se míchá s vodou, asi deci ,podle množství,promíchá se a nechá se uležet v lednici asi 1 h, pak se znovu doleje voda a znovu promíchá, protože se voda s kořením v pije do masa, pak se promíchává cca po dvou h muže se ještě přidat voda, nechá se uležet a 2 h před grilováním dát trochu oleje.Uvědom si že olej brání v pití koření do masa.

  • marta | 30. 6. 2016 22:54

    Dobrý den,nikdy se nedává do koření olej,vždy se míchá s vodou, asi deci ,podle množství,promíchá se a nechá se uležet v lednici asi 1 h, pak se znovu doleje voda a znovu promíchá, protože se voda s kořením v pije do masa, pak se promíchává cca po dvou h muže se ještě přidat voda, nechá se uležet a 2 h před grilováním dát trochu oleje.Uvědom si že olej brání v pití koření do masa.

  • marta | 30. 6. 2016 22:54

    Dobrý den,nikdy se nedává do koření olej,vždy se míchá s vodou, asi deci ,podle množství,promíchá se a nechá se uležet v lednici asi 1 h, pak se znovu doleje voda a znovu promíchá, protože se voda s kořením v pije do masa, pak se promíchává cca po dvou h muže se ještě přidat voda, nechá se uležet a 2 h před grilováním dát trochu oleje.Uvědom si že olej brání v pití koření do masa.

  • mandarinka | 22. 8. 2015 17:39

    ;-) tunu asi:Dntak snad podle chuti ne:D

  • Lucie | 30. 7. 2015 16:13

    Kolik toho pepře ? Prosím, děkuji :-)

  • Alex | 26. 1. 2015 14:32

    Skvělá marináda, vystačí cca na 3/4 kg masa (řízků nebo nudliček). Maso už jsem nesolila, protože v gril. koření je soli až až ;-)

  • zdeninka92 | 13. 11. 2014 17:58

    Skvělá marináda!!

  • Alena | 15. 7. 2014 13:29

    Sice ani jedna odpověď, ale už mám vyzkoušeno :) V alobale. Je to vynikající, ta marináda je uplně.... <3 nejradši bych se po ní utloukla :D

  • Alena | 13. 7. 2014 10:23

    Hmmm zní to velice chutně :) jen bych se chtěla zeptat, zda někdo nemáte zkušenosti s grilováním v troubě? Jestli mám maso nechat v alobalu, či jen na mřížce s tím, že pod masem bude pekáček na odkapávání šťávy..? Děkuji za případné odpovědi :)

  • sandyadenny
    sandyadenny | 12. 3. 2014 20:46

    velmi dobrá, ani jsem nečekala, že bude tak dobrá :-)

  • petrakous | 29. 12. 2012 22:22

    Velká dobrota :-D Za jedna :-)

  • Greinerova | 29. 4. 2011 22:20

    Opravdu dobrá.

  • Ňulinka
    Ňulinka | 15. 1. 2011 15:38

    Vynikající,měla jsem naloženou krkovičku a po ugrilování na lvovém grilu byla mňam,mňam ;-)

  • Ňulinka
    Ňulinka | 31. 12. 2010 10:07

    Naložila jsem na dnešní slavnostní večer,uvidíme,jak to dopadne.Voní krásně. :-\

  • Simona Sek.
    Simona Sek. | 30. 11. 2010 14:40

    Na pečení v troubě to určitě použít můžete,já včera naložila kuřecí stehýnka a dneska jsme si moc pochutnali.Jen jsem nedala tolik česneku.Dala jsem jeden stroužek.Dávám za jedna,moc dobré.

  • karel | 29. 11. 2010 22:00

    Chtel bych se zeptat jestli to muzeme take pec v troube.

  • Simona Sek.
    Simona Sek. | 29. 11. 2010 20:48

    Tak já jsem právě naložila,tak zítra uvidíme :-)

  • Lucie Suchá | 8. 8. 2009 23:49

    Bezvadná a rychlá - tak si to představuju. :-) Moc dobré to bylo. Akorát jsem neměla sójovku, to by to bylo určitě ještě lepší. Příště...

  • Michaela Linhartová | 17. 7. 2009 21:56

    Také jsem děla a dávám 1*

  • Vlasta Smékalová | 16. 6. 2009 14:07

    Moc dobré, dělala jsem 6 kilo kuřecích křidýlek, ochutnala jen jedno a žádné nezbylo...všech 16 kamarádů jen mlaskalo

  • venyss venyss | 4. 5. 2009 17:55

    Marináda opravdu mňam, mňam...jak bych jí popsala? Asi tak, že se dá jíst pořád :-) Za 1!

  • vendula m. | 30. 8. 2008 20:56

    basta :-) ukladam do oblibenych.

  • aja | 5. 6. 2008 19:32

    Bylo to výborné!!!

  • Jana Růžičková | 1. 2. 2008 09:28

    Včera jsme do této marinády naložili naporcované kuře, večer jsme udělali na pánvičce a všichni se olizovali až za ušima:-) Dáváme 1*******

  • Alžběta | 16. 10. 2007 09:01

    Bylo to moc dobré! Jenom jsem neměla pivo, tak jsem přidala trošku bílého vína...1

  • Lenka | 27. 7. 2007 23:28

    Díky za dobrý tip, byla to mňamka.

  • Veronika Sada | 7. 7. 2007 19:44

    Ahoj, zkouseli jsme s manzelem grilovat, a vysledek byl vynikajici. Ja jsem v kuchyni uplne drevena, ale diky temhle strankam se pomalu lepsim !!!

  • Zuzana Šindlerová | 20. 6. 2007 10:24

    Výborná, dala jsem ďábelské grilovací koření, máme rádi ostrá jídla, myslela jsem si, že mám na dnešek rychlou večeři, nicméně stačilo se to uležet pouze 2 hodiny a byla to rychlá včerejší večeře :-)))

  • Hela - | 19. 6. 2007 10:03

    Vynikající - dávám 1. Vyzkoušela už 4 recepty (zde uvedené) na marinádu, ale téhle se nevyrovnají. Jen mi došlo grilovací koření, nahradila jsem ho kořením Čarodějka.

  • Roman Raba | 16. 6. 2007 10:06

    Včera jsme grilovali, všem moooc chutnalo! 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Kuřecí Krůtí Grilování & BBQ Marinády a grilovací omáčky
Ostatní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Grilovací koření Kečup - jemný Pepř mletý Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Husa po staročesku

Husa po staročesku

Halušky se zelím

Halušky se zelím

Nejjednodušší chleba

Nejjednodušší chleba

Francouzské palačinky

Francouzské palačinky

Dresing na hlávkový salát

Dresing na hlávkový salát

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Bramborové knedlíky s vekou

Bramborové knedlíky s vekou

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

80
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
58
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
55
Salát s bramborami a makrelou
Salát s bramborami a…
43
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
41
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Vynikající kapr
Vynikající kapr
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky
Vynikající kvasnicové knedlíčky do…
Vynikající nepečený ovocný dort
Vynikající nepečený ovocný dort
Vynikající pomazánka z nivy
Vynikající pomazánka z nivy
Vynikající řezy Raffaelo
Vynikající řezy Raffaelo
  • Recepty.cz
  • Vynikající marináda - nejen na gril
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact