• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Vynikající marináda - nejen na gril
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající marináda - nejen na gril

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 214
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
4fotografie
Nahrát fotku
 

Marináda je směs koření, oleje, bylinek a dalších přísad používaná k nakládání masa, případně zeleniny nebo sýrů. Aby tyto suroviny získaly z marinády tu správnou chuť, je dobré nechat je naložené několik hodin, ideálně přes noc.

Vynikající marináda - nejen na gril

Suroviny

4 porce
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      stroužek česnek utřený s 1 lžící hořčice
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • grilovací koření

Postup přípravy receptu

1
Vše pečlivě rozmícháme, aby se olej se vše ostatní dobře promíchalo.

RADA: Jak rychle oloupat česnek? Podívejte se na VIDEO

2
Do této směsi naložíme naklepané a trochu osolené kuřecí maso nebo vepřovou kotletu.

RADA: Mrkněte na VIDEO, jak naporcovat celé kuře

3
Do marinády je také možno přilít doušek světlého piva.
4
Výsledek vynikající. Maso má díky sojové omáčce jemně nasládlou chuť.
5
Nejlépe nechat tak 2-3 dny uležet. Minutková záležitost.

RADA: Podávejte kuře k bramborové kaši. Jak na tu nejlepší mrkněte na VIDEO návod

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Treska na gril

Treska na gril

Vynikající kapr

Vynikající kapr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • fff | 13. 2. 2017 18:25

    :-S mam hlad

  • Judáš | 2. 11. 2016 21:33

    Marináda stojí to za H.......

  • Monika | 22. 9. 2016 11:47

    Prosim vas kolik tam patri grilovaciho koreni at to neprezenu ;).Dekuji

  • Monika | 22. 9. 2016 11:42

    Prosim vas kolik tam patri grilovaciho koreni?Dekuji

  • Monika | 22. 9. 2016 11:42

    Prosim vas kolik tam patri grilovaciho koreni?Dekuji

  • marta | 30. 6. 2016 22:54

    Dobrý den,nikdy se nedává do koření olej,vždy se míchá s vodou, asi deci ,podle množství,promíchá se a nechá se uležet v lednici asi 1 h, pak se znovu doleje voda a znovu promíchá, protože se voda s kořením v pije do masa, pak se promíchává cca po dvou h muže se ještě přidat voda, nechá se uležet a 2 h před grilováním dát trochu oleje.Uvědom si že olej brání v pití koření do masa.

  • marta | 30. 6. 2016 22:54

    Dobrý den,nikdy se nedává do koření olej,vždy se míchá s vodou, asi deci ,podle množství,promíchá se a nechá se uležet v lednici asi 1 h, pak se znovu doleje voda a znovu promíchá, protože se voda s kořením v pije do masa, pak se promíchává cca po dvou h muže se ještě přidat voda, nechá se uležet a 2 h před grilováním dát trochu oleje.Uvědom si že olej brání v pití koření do masa.

  • marta | 30. 6. 2016 22:54

    Dobrý den,nikdy se nedává do koření olej,vždy se míchá s vodou, asi deci ,podle množství,promíchá se a nechá se uležet v lednici asi 1 h, pak se znovu doleje voda a znovu promíchá, protože se voda s kořením v pije do masa, pak se promíchává cca po dvou h muže se ještě přidat voda, nechá se uležet a 2 h před grilováním dát trochu oleje.Uvědom si že olej brání v pití koření do masa.

  • mandarinka | 22. 8. 2015 17:39

    ;-) tunu asi:Dntak snad podle chuti ne:D

  • Lucie | 30. 7. 2015 16:13

    Kolik toho pepře ? Prosím, děkuji :-)

  • Alex | 26. 1. 2015 14:32

    Skvělá marináda, vystačí cca na 3/4 kg masa (řízků nebo nudliček). Maso už jsem nesolila, protože v gril. koření je soli až až ;-)

  • zdeninka92 | 13. 11. 2014 17:58

    Skvělá marináda!!

  • Alena | 15. 7. 2014 13:29

    Sice ani jedna odpověď, ale už mám vyzkoušeno :) V alobale. Je to vynikající, ta marináda je uplně.... <3 nejradši bych se po ní utloukla :D

  • Alena | 13. 7. 2014 10:23

    Hmmm zní to velice chutně :) jen bych se chtěla zeptat, zda někdo nemáte zkušenosti s grilováním v troubě? Jestli mám maso nechat v alobalu, či jen na mřížce s tím, že pod masem bude pekáček na odkapávání šťávy..? Děkuji za případné odpovědi :)

  • sandyadenny
    sandyadenny | 12. 3. 2014 20:46

    velmi dobrá, ani jsem nečekala, že bude tak dobrá :-)

  • petrakous | 29. 12. 2012 22:22

    Velká dobrota :-D Za jedna :-)

  • Greinerova | 29. 4. 2011 22:20

    Opravdu dobrá.

  • Ňulinka
    Ňulinka | 15. 1. 2011 15:38

    Vynikající,měla jsem naloženou krkovičku a po ugrilování na lvovém grilu byla mňam,mňam ;-)

  • Ňulinka
    Ňulinka | 31. 12. 2010 10:07

    Naložila jsem na dnešní slavnostní večer,uvidíme,jak to dopadne.Voní krásně. :-\

  • Simona Sek.
    Simona Sek. | 30. 11. 2010 14:40

    Na pečení v troubě to určitě použít můžete,já včera naložila kuřecí stehýnka a dneska jsme si moc pochutnali.Jen jsem nedala tolik česneku.Dala jsem jeden stroužek.Dávám za jedna,moc dobré.

  • karel | 29. 11. 2010 22:00

    Chtel bych se zeptat jestli to muzeme take pec v troube.

  • Simona Sek.
    Simona Sek. | 29. 11. 2010 20:48

    Tak já jsem právě naložila,tak zítra uvidíme :-)

  • Lucie Suchá | 8. 8. 2009 23:49

    Bezvadná a rychlá - tak si to představuju. :-) Moc dobré to bylo. Akorát jsem neměla sójovku, to by to bylo určitě ještě lepší. Příště...

  • Michaela Linhartová | 17. 7. 2009 21:56

    Také jsem děla a dávám 1*

  • Vlasta Smékalová | 16. 6. 2009 14:07

    Moc dobré, dělala jsem 6 kilo kuřecích křidýlek, ochutnala jen jedno a žádné nezbylo...všech 16 kamarádů jen mlaskalo

  • venyss venyss | 4. 5. 2009 17:55

    Marináda opravdu mňam, mňam...jak bych jí popsala? Asi tak, že se dá jíst pořád :-) Za 1!

  • vendula m. | 30. 8. 2008 20:56

    basta :-) ukladam do oblibenych.

  • aja | 5. 6. 2008 19:32

    Bylo to výborné!!!

  • Jana Růžičková | 1. 2. 2008 09:28

    Včera jsme do této marinády naložili naporcované kuře, večer jsme udělali na pánvičce a všichni se olizovali až za ušima:-) Dáváme 1*******

  • Alžběta | 16. 10. 2007 09:01

    Bylo to moc dobré! Jenom jsem neměla pivo, tak jsem přidala trošku bílého vína...1

  • Lenka | 27. 7. 2007 23:28

    Díky za dobrý tip, byla to mňamka.

  • Veronika Sada | 7. 7. 2007 19:44

    Ahoj, zkouseli jsme s manzelem grilovat, a vysledek byl vynikajici. Ja jsem v kuchyni uplne drevena, ale diky temhle strankam se pomalu lepsim !!!

  • Zuzana Šindlerová | 20. 6. 2007 10:24

    Výborná, dala jsem ďábelské grilovací koření, máme rádi ostrá jídla, myslela jsem si, že mám na dnešek rychlou večeři, nicméně stačilo se to uležet pouze 2 hodiny a byla to rychlá včerejší večeře :-)))

  • Hela - | 19. 6. 2007 10:03

    Vynikající - dávám 1. Vyzkoušela už 4 recepty (zde uvedené) na marinádu, ale téhle se nevyrovnají. Jen mi došlo grilovací koření, nahradila jsem ho kořením Čarodějka.

  • Roman Raba | 16. 6. 2007 10:06

    Včera jsme grilovali, všem moooc chutnalo! 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Kuřecí Krůtí Grilování & BBQ Marinády a grilovací omáčky
Ostatní Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Grilovací koření Kečup - jemný Pepř mletý Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Ryba s těstovinami

Ryba s těstovinami

Cuketa na smetaně II.

Cuketa na smetaně II.

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Květák s mletým masem po boloňsku

Květák s mletým masem po boloňsku

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

709
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
98
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
30
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
30
Francouzský dresing
Francouzský dresing
28
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví

Zajímavé články

Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Vynikající kapr
Vynikající kapr
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky
Vynikající kvasnicové knedlíčky do…
Vynikající nepečený ovocný dort
Vynikající nepečený ovocný dort
Vynikající pomazánka z nivy
Vynikající pomazánka z nivy
Vynikající řezy Raffaelo
Vynikající řezy Raffaelo
  • Recepty.cz
  • Vynikající marináda - nejen na gril
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact