• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vynikající marináda - nejen na gril
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající marináda - nejen na gril

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 296
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
Vynikající marináda - nejen na gril
6fotografií
Nahrát fotku
 

Dobrá marináda je doslova poklad. Zajistí totiž, že maso bude nejen chutné, ale především křehké, šťavnaté a dokonale propečené. Vyzkoušejte tento prověřený recept.

Vynikající marináda - nejen na gril

Suroviny

4 porce
    • 8
      lžíce rostlinný olej
    • 4
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 4
      stroužek česnek utřený nebo prolisovaný
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžička grilovací koření
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
V hlubší misce smíchejte rostlinný olej, kečup, sójovou omáčku a med. Přidejte lžíci hořčice a znovu dobře rozmíchejte. Vmíchejte utřený česnek a grilovací koření a marinádu osolte a opepřete.

RADA: Jak rychle oloupat česnek? Podívejte se na VIDEO

2
Touto směsí potřete osušené maso, dejte ho do plastové nebo skleněné nádoby, uzavřete a nechte marinovat. Kuřecí maso asi 2-6 hodin, vepřové 6-12 hodin, hovězí 12-24 hodin.

RADA: Mrkněte na VIDEO, jak naporcovat celé kuře

3
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ MARINÁDY: • Marinované maso se připaluje: Marinády s vysokým obsahem cukru (med, kečup) mají tendenci se při vysokých teplotách grilu velmi rychle připalovat. Před položením masa na gril z něj lehce setřete přebytečnou marinádu. Zbylou marinádu použijte k potírání masa až v průběhu grilování, nejlépe v poslední třetině, kdy je již maso zatažené a nehrozí tak rychlé spálení. • Marinované maso je po opečení tvrdé a suché: Maso vyndejte z lednice 30 až 60 minut před grilováním, aby dosáhlo pokojové teploty a zabránilo se teplotnímu šoku. Místo vidličky používejte grilovací kleště, které maso nepropíchnou a uchovají jeho šťavnatost. Po grilování nechte maso odpočívat alespoň 5–10 minut, aby se šťávy, které se vlivem tepla stáhly do středu, mohly rozprostřít po celém kusu a maso bylo po nakrojení šťavnaté.
4
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Pro vyváženější chuť a křehčí maso můžete do marinády přidat 1 lžíci medu a 1 lžíci citronové šťávy. Nebo do ní zkuste přilít trošku světlého piva. • Základní recept lze snadno chuťově obměňovat: Pikantní varianta: Přidejte do marinády ½ lžičky chilli vloček nebo 1 najemno nasekanou čerstvou chilli papričku. Asijská varianta: Nahraďte rostlinný olej sezamovým a přidejte 1 lžičku strouhaného čerstvého zázvoru. Bylinková varianta: Namísto hotového grilovacího koření použijte čerstvé nasekané bylinky (rozmarýn, tymián, oregáno). Ty dodají marinádě svěží a aromatický charakter
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Treska na gril

Treska na gril

Vynikající kapr

Vynikající kapr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • fff | 13. 2. 2017 18:25

    :-S mam hlad

  • Judáš | 2. 11. 2016 21:33

    Marináda stojí to za H.......

  • Monika | 22. 9. 2016 11:47

    Prosim vas kolik tam patri grilovaciho koreni at to neprezenu ;).Dekuji

  • Monika | 22. 9. 2016 11:42

    Prosim vas kolik tam patri grilovaciho koreni?Dekuji

  • Monika | 22. 9. 2016 11:42

    Prosim vas kolik tam patri grilovaciho koreni?Dekuji

  • marta | 30. 6. 2016 22:54

    Dobrý den,nikdy se nedává do koření olej,vždy se míchá s vodou, asi deci ,podle množství,promíchá se a nechá se uležet v lednici asi 1 h, pak se znovu doleje voda a znovu promíchá, protože se voda s kořením v pije do masa, pak se promíchává cca po dvou h muže se ještě přidat voda, nechá se uležet a 2 h před grilováním dát trochu oleje.Uvědom si že olej brání v pití koření do masa.

  • marta | 30. 6. 2016 22:54

    Dobrý den,nikdy se nedává do koření olej,vždy se míchá s vodou, asi deci ,podle množství,promíchá se a nechá se uležet v lednici asi 1 h, pak se znovu doleje voda a znovu promíchá, protože se voda s kořením v pije do masa, pak se promíchává cca po dvou h muže se ještě přidat voda, nechá se uležet a 2 h před grilováním dát trochu oleje.Uvědom si že olej brání v pití koření do masa.

  • marta | 30. 6. 2016 22:54

    Dobrý den,nikdy se nedává do koření olej,vždy se míchá s vodou, asi deci ,podle množství,promíchá se a nechá se uležet v lednici asi 1 h, pak se znovu doleje voda a znovu promíchá, protože se voda s kořením v pije do masa, pak se promíchává cca po dvou h muže se ještě přidat voda, nechá se uležet a 2 h před grilováním dát trochu oleje.Uvědom si že olej brání v pití koření do masa.

  • mandarinka | 22. 8. 2015 17:39

    ;-) tunu asi:Dntak snad podle chuti ne:D

  • Lucie | 30. 7. 2015 16:13

    Kolik toho pepře ? Prosím, děkuji :-)

  • Alex | 26. 1. 2015 14:32

    Skvělá marináda, vystačí cca na 3/4 kg masa (řízků nebo nudliček). Maso už jsem nesolila, protože v gril. koření je soli až až ;-)

  • zdeninka92 | 13. 11. 2014 17:58

    Skvělá marináda!!

  • Alena | 15. 7. 2014 13:29

    Sice ani jedna odpověď, ale už mám vyzkoušeno :) V alobale. Je to vynikající, ta marináda je uplně.... <3 nejradši bych se po ní utloukla :D

  • Alena | 13. 7. 2014 10:23

    Hmmm zní to velice chutně :) jen bych se chtěla zeptat, zda někdo nemáte zkušenosti s grilováním v troubě? Jestli mám maso nechat v alobalu, či jen na mřížce s tím, že pod masem bude pekáček na odkapávání šťávy..? Děkuji za případné odpovědi :)

  • sandyadenny
    sandyadenny | 12. 3. 2014 20:46

    velmi dobrá, ani jsem nečekala, že bude tak dobrá :-)

  • petrakous | 29. 12. 2012 22:22

    Velká dobrota :-D Za jedna :-)

  • Greinerova | 29. 4. 2011 22:20

    Opravdu dobrá.

  • Ňulinka
    Ňulinka | 15. 1. 2011 15:38

    Vynikající,měla jsem naloženou krkovičku a po ugrilování na lvovém grilu byla mňam,mňam ;-)

  • Ňulinka
    Ňulinka | 31. 12. 2010 10:07

    Naložila jsem na dnešní slavnostní večer,uvidíme,jak to dopadne.Voní krásně. :-\

  • Simona Sek.
    Simona Sek. | 30. 11. 2010 14:40

    Na pečení v troubě to určitě použít můžete,já včera naložila kuřecí stehýnka a dneska jsme si moc pochutnali.Jen jsem nedala tolik česneku.Dala jsem jeden stroužek.Dávám za jedna,moc dobré.

  • karel | 29. 11. 2010 22:00

    Chtel bych se zeptat jestli to muzeme take pec v troube.

  • Simona Sek.
    Simona Sek. | 29. 11. 2010 20:48

    Tak já jsem právě naložila,tak zítra uvidíme :-)

  • Lucie Suchá | 8. 8. 2009 23:49

    Bezvadná a rychlá - tak si to představuju. :-) Moc dobré to bylo. Akorát jsem neměla sójovku, to by to bylo určitě ještě lepší. Příště...

  • Michaela Linhartová | 17. 7. 2009 21:56

    Také jsem děla a dávám 1*

  • Vlasta Smékalová | 16. 6. 2009 14:07

    Moc dobré, dělala jsem 6 kilo kuřecích křidýlek, ochutnala jen jedno a žádné nezbylo...všech 16 kamarádů jen mlaskalo

  • venyss venyss | 4. 5. 2009 17:55

    Marináda opravdu mňam, mňam...jak bych jí popsala? Asi tak, že se dá jíst pořád :-) Za 1!

  • vendula m. | 30. 8. 2008 20:56

    basta :-) ukladam do oblibenych.

  • aja | 5. 6. 2008 19:32

    Bylo to výborné!!!

  • Jana Růžičková | 1. 2. 2008 09:28

    Včera jsme do této marinády naložili naporcované kuře, večer jsme udělali na pánvičce a všichni se olizovali až za ušima:-) Dáváme 1*******

  • Alžběta | 16. 10. 2007 09:01

    Bylo to moc dobré! Jenom jsem neměla pivo, tak jsem přidala trošku bílého vína...1

  • Lenka | 27. 7. 2007 23:28

    Díky za dobrý tip, byla to mňamka.

  • Veronika Sada | 7. 7. 2007 19:44

    Ahoj, zkouseli jsme s manzelem grilovat, a vysledek byl vynikajici. Ja jsem v kuchyni uplne drevena, ale diky temhle strankam se pomalu lepsim !!!

  • Zuzana Šindlerová | 20. 6. 2007 10:24

    Výborná, dala jsem ďábelské grilovací koření, máme rádi ostrá jídla, myslela jsem si, že mám na dnešek rychlou večeři, nicméně stačilo se to uležet pouze 2 hodiny a byla to rychlá včerejší večeře :-)))

  • Hela - | 19. 6. 2007 10:03

    Vynikající - dávám 1. Vyzkoušela už 4 recepty (zde uvedené) na marinádu, ale téhle se nevyrovnají. Jen mi došlo grilovací koření, nahradila jsem ho kořením Čarodějka.

  • Roman Raba | 16. 6. 2007 10:06

    Včera jsme grilovali, všem moooc chutnalo! 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Kuřecí Krůtí Grilování & BBQ Marinády a grilovací omáčky
Ostatní Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Grilovací koření Hořčice plnotučná Kečup - jemný Pepř mletý Rostlinný olej Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrové tyčinky

Sýrové tyčinky

Rafaelo

Rafaelo

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Bazalkové kuře s ořechy

Bazalkové kuře s ořechy

Jehněčí kotlety - grilované

Jehněčí kotlety - grilované

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tuňáková pomazánka bez majonézy

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Jednoduché karamelové řezy

Jednoduché karamelové řezy

Jednohubky / chlebíčky s červenou řepou

Jednohubky / chlebíčky s červenou…

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

64
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
45
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní salát s…
40
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Vynikající kapr
Vynikající kapr
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky
Vynikající kvasnicové knedlíčky do…
Vynikající nepečený ovocný dort
Vynikající nepečený ovocný dort
Vynikající pomazánka z nivy
Vynikající pomazánka z nivy
Vynikající řezy Raffaelo
Vynikající řezy Raffaelo
  • Recepty.cz
  • Vynikající marináda - nejen na gril
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact