K varu přivedeme vodu, do ní rozpustíme bujón (i víc podle množství), nasypeme jáhly - na 1 l vývaru tak 100-150 g (já dávám 3 plné hrsti jáhel na 1,5 l). Trochu přisolíme, připepříme dle chuti a necháme jáhly rozvařit. Až jsou rozvařené (polévka je hustá), tak polévku odstavíme. Do sádla (2 lžíce) prolisujeme česnek, sůl a majoránku, pořádně promícháme a dáme do uvařené polévky rozpustit a je hotovo.
2
Tato polévka se dá obměnit s vločkami, krupkami, nebo bramborami - s jáhlami je ale pěkně jemňoučká a masožravci si do ní mohou dát 100 g na drobné proužky nakrájenou šunku, kterou předem osmahli na trošče másla - šunka se také vkládá do polévky, až je dovařená.
3
Polévka by mněla být hodně hustá a velice jednoduchá na přípravu.
Opravdu moc dobrá. I syn si pochutnal a to je co říct :-D
Jaňulka
|23. 4. 2007 17:36
Moc dobré, nikdo z chlapů ani nereptal že tam byly jáhly jen jsem ještě přidala opražený chleba a byla to mňamka!
Mikulenka
|22. 3. 2007 11:19
Polévka opravdu vynikající,jak avízuje název.Už jsem se několikrát pokoušela propašovat jáhly do jídla,ale nikdy mi tam nesedly,až dnes v této polévce.Bujón jsem nedávala,mám malé děti,místo něj jsem dala vyvařit kořenovou zeleninu.
Gábina Houšková
|12. 2. 2007 12:09
Tome, pro hlasování musíte být přihlášen
Tom
|10. 2. 2007 12:16
Asi jsem to uvařil špatně, nemá to žádnou chuť, jáhly jsem jedl naposledy jako dítě a zdá se že jsem o nic nepřišel. Omlouvám se, není to sice nechutné ale opravdu to není abi nijak chutné, lze si uvařit mnohem chutnější jídla. Nevím jak hodnotit, kliknutím na stupnici to nejde, neděje se nic a dal bych 5. Omlouvám se.
katka Kopečková
|11. 1. 2006 19:52
Máte pravdu Vierka, chutná ako zabíjačková pokial sa dá ozaj dobré sádlo - teraz v zime sa u nás Varí tak 2x do týždńa - lebo všetci ju milujú - navyše je bezlepková / v jáholvo - bramborovom prevedení/. No a v konečnom dosledku je levná..:)ja tam občas toho cesnaku dám ešte viac a je to parádička.:) som rada, že chutila.Kačka
Věra
|10. 1. 2006 08:03
Včera jsem vyzkoušela, je opravdu výborná, voní jako zabijačková, ale musíte použít dobré domácí sádlo, kterého jsem dala jen 30g použila jsem ječné krupky, polévka krásně zhoustne, přidala jsem pálivou papriku. Vynikající receptík díky. Dávám 1