• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vynikajíci jáhlová česnekačka
Napište svůj komentář k receptu

Vynikajíci jáhlová česnekačka

autor: atlantick
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikajíci jáhlová česnekačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      hrst jáhly
    • 2
      l zeleninový vývar
    • 5
      stroužek česnek
    • 60
      g sádlo případně másla nebo margarínu - dle chuti
    • 3
      lžička majoránka 2-3
    • 1
      lžička černé koření
    • 0,50
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
K varu přivedeme vodu, do ní rozpustíme bujón (i víc podle množství), nasypeme jáhly - na 1 l vývaru tak 100-150 g (já dávám 3 plné hrsti jáhel na 1,5 l). Trochu přisolíme, připepříme dle chuti a necháme jáhly rozvařit. Až jsou rozvařené (polévka je hustá), tak polévku odstavíme. Do sádla (2 lžíce) prolisujeme česnek, sůl a majoránku, pořádně promícháme a dáme do uvařené polévky rozpustit a je hotovo.
2
Tato polévka se dá obměnit s vločkami, krupkami, nebo bramborami - s jáhlami je ale pěkně jemňoučká a masožravci si do ní mohou dát 100 g na drobné proužky nakrájenou šunku, kterou předem osmahli na trošče másla - šunka se také vkládá do polévky, až je dovařená.
3
Polévka by mněla být hodně hustá a velice jednoduchá na přípravu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová kaše s hrachem, základní recept

Jáhlová kaše s hrachem, základní…

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • z228
    z228 | 23. 1. 2014 18:28

    Opravdu moc dobrá. I syn si pochutnal a to je co říct :-D

  • Jaňulka | 23. 4. 2007 17:36

    Moc dobré, nikdo z chlapů ani nereptal že tam byly jáhly jen jsem ještě přidala opražený chleba a byla to mňamka!

  • Mikulenka | 22. 3. 2007 11:19

    Polévka opravdu vynikající,jak avízuje název.Už jsem se několikrát pokoušela propašovat jáhly do jídla,ale nikdy mi tam nesedly,až dnes v této polévce.Bujón jsem nedávala,mám malé děti,místo něj jsem dala vyvařit kořenovou zeleninu.

  • Gábina Houšková | 12. 2. 2007 12:09

    Tome, pro hlasování musíte být přihlášen

  • Tom | 10. 2. 2007 12:16

    Asi jsem to uvařil špatně, nemá to žádnou chuť, jáhly jsem jedl naposledy jako dítě a zdá se že jsem o nic nepřišel. Omlouvám se, není to sice nechutné ale opravdu to není abi nijak chutné, lze si uvařit mnohem chutnější jídla. Nevím jak hodnotit, kliknutím na stupnici to nejde, neděje se nic a dal bych 5. Omlouvám se.

  • katka Kopečková | 11. 1. 2006 19:52

    Máte pravdu Vierka, chutná ako zabíjačková pokial sa dá ozaj dobré sádlo - teraz v zime sa u nás Varí tak 2x do týždńa - lebo všetci ju milujú - navyše je bezlepková / v jáholvo - bramborovom prevedení/. No a v konečnom dosledku je levná..:)ja tam občas toho cesnaku dám ešte viac a je to parádička.:) som rada, že chutila.Kačka

  • Věra | 10. 1. 2006 08:03

    Včera jsem vyzkoušela, je opravdu výborná, voní jako zabijačková, ale musíte použít dobré domácí sádlo, kterého jsem dala jen 30g použila jsem ječné krupky, polévka krásně zhoustne, přidala jsem pálivou papriku. Vynikající receptík díky. Dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černé koření Česnek Jáhly Majoránka Sádlo Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Jablečné lívance s ovesnými vločkami

Smetanovo-nivová brokolice

Smetanovo-nivová brokolice

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Tvarohové koláče

Tvarohové koláče

Friulské frico

Friulské frico

Jablečný koktejl

Jablečný koktejl

Dobré špízy

Dobré špízy

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

143
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
100
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
56
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Vynikajíci jáhlová česnekačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact