• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vynikajíci jáhlová česnekačka
Napište svůj komentář k receptu

Vynikajíci jáhlová česnekačka

autor: atlantick
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikajíci jáhlová česnekačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      hrst jáhly
    • 2
      l zeleninový vývar
    • 5
      stroužek česnek
    • 60
      g sádlo případně másla nebo margarínu - dle chuti
    • 3
      lžička majoránka 2-3
    • 1
      lžička černé koření
    • 0,50
      lžička sůl

Postup přípravy receptu

1
K varu přivedeme vodu, do ní rozpustíme bujón (i víc podle množství), nasypeme jáhly - na 1 l vývaru tak 100-150 g (já dávám 3 plné hrsti jáhel na 1,5 l). Trochu přisolíme, připepříme dle chuti a necháme jáhly rozvařit. Až jsou rozvařené (polévka je hustá), tak polévku odstavíme. Do sádla (2 lžíce) prolisujeme česnek, sůl a majoránku, pořádně promícháme a dáme do uvařené polévky rozpustit a je hotovo.
2
Tato polévka se dá obměnit s vločkami, krupkami, nebo bramborami - s jáhlami je ale pěkně jemňoučká a masožravci si do ní mohou dát 100 g na drobné proužky nakrájenou šunku, kterou předem osmahli na trošče másla - šunka se také vkládá do polévky, až je dovařená.
3
Polévka by mněla být hodně hustá a velice jednoduchá na přípravu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová polévka s houbami

Jáhlová kaše s hrachem, základní recept

Jáhlová kaše s hrachem, základní…

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • z228
    z228 | 23. 1. 2014 18:28

    Opravdu moc dobrá. I syn si pochutnal a to je co říct :-D

  • Jaňulka | 23. 4. 2007 17:36

    Moc dobré, nikdo z chlapů ani nereptal že tam byly jáhly jen jsem ještě přidala opražený chleba a byla to mňamka!

  • Mikulenka | 22. 3. 2007 11:19

    Polévka opravdu vynikající,jak avízuje název.Už jsem se několikrát pokoušela propašovat jáhly do jídla,ale nikdy mi tam nesedly,až dnes v této polévce.Bujón jsem nedávala,mám malé děti,místo něj jsem dala vyvařit kořenovou zeleninu.

  • Gábina Houšková | 12. 2. 2007 12:09

    Tome, pro hlasování musíte být přihlášen

  • Tom | 10. 2. 2007 12:16

    Asi jsem to uvařil špatně, nemá to žádnou chuť, jáhly jsem jedl naposledy jako dítě a zdá se že jsem o nic nepřišel. Omlouvám se, není to sice nechutné ale opravdu to není abi nijak chutné, lze si uvařit mnohem chutnější jídla. Nevím jak hodnotit, kliknutím na stupnici to nejde, neděje se nic a dal bych 5. Omlouvám se.

  • katka Kopečková | 11. 1. 2006 19:52

    Máte pravdu Vierka, chutná ako zabíjačková pokial sa dá ozaj dobré sádlo - teraz v zime sa u nás Varí tak 2x do týždńa - lebo všetci ju milujú - navyše je bezlepková / v jáholvo - bramborovom prevedení/. No a v konečnom dosledku je levná..:)ja tam občas toho cesnaku dám ešte viac a je to parádička.:) som rada, že chutila.Kačka

  • Věra | 10. 1. 2006 08:03

    Včera jsem vyzkoušela, je opravdu výborná, voní jako zabijačková, ale musíte použít dobré domácí sádlo, kterého jsem dala jen 30g použila jsem ječné krupky, polévka krásně zhoustne, přidala jsem pálivou papriku. Vynikající receptík díky. Dávám 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černé koření Česnek Jáhly Majoránka Sádlo Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Polská polévka z červené řepy

Polská polévka z červené řepy

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Chlebíčky s vejcem

Chlebíčky s vejcem

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

52
Fajnový mix na topinky a do salátů
Fajnový mix na topinky a…
50
Gurmánské pečené vepřové maso na pivě
Gurmánské pečené vepřové…
47
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
42
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
39
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Luďan z MOSTu! sundal teplákovku a... Z Hofmanna je drsňák

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Trik této české absolventky funguje! Po škole získala práci snů

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

Dana Morávková: Vypekl ji manžel!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Vynikajíci jáhlová česnekačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact