• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vynikající domácí housky
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající domácí housky

autor: sonrisa76
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 54
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající domácí housky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 0,50
      l mléko
    • 50
      g tuk rozpuštěný
    • 2
      ks žloutek
    • 40
      g droždí
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

1
Vše zaděláme na těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme housky, položíme na plech a necháme ještě cca 30 - 40 min. kynout, pak potíráme rozšlehaným vejcem, posypeme tím co máme rádi, různými semínky, solí a kmínem, mákem a pečeme při 180 stupních cca 20min. Jsou fakt mňamózní :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Housky

Housky

Těsto na bagetky, housky...

Těsto na bagetky, housky...

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maki | 14. 1. 2017 23:51

    Jsou hrozny....vzhledove pekny ...ale chutove jen takova sucha vec :-(

  • Petra | 15. 11. 2015 18:01

    Výborné :-) Přidala jsem tam ještě na kostičky nakrájenou slaninu a jen se zaprášilo :-)

  • Pavla | 1. 5. 2015 10:16

    Housky jsou super, díky za recept. Dala jsem je i do mražáku a po týdnu rozmrazila a nemají chybu.Je dobře, když se lidi dělí o dobré nápady.

  • Daniela | 24. 9. 2013 09:11

    Housky jsem upekla včera, nejsou špatné, ale těsto není "houskové", spíš opravdu připomíná vánočku.

  • cuketka | 6. 3. 2013 13:59

    Jo ještě jsem chtěla napsat, že 180° se mi zdá moc. Za 12 min byly housky na povrchu udělané, ale vevnitř ne. Další dávku jsem dělala asi na 140° a za 20 min byly perfektní. Asi záleží na velikosti, já je dělala trošku menší než jsou např. v krámě.

  • cuketka | 6. 3. 2013 13:55

    Ahoj, housky jsou bezva... Neměla jsem doma mléko, tak jsem rozpustila ve vodě trochu sušené smetany a očekávala jsem hrozný výsledek, ale housky jsou krásně zlatavé, voňavé a docela chutné. Dala bych známku 1-. Děkuji za recept

  • ampaja | 28. 2. 2013 22:04

    Hutnější, ale moc dobré.

  • DericCaster | 2. 1. 2013 15:02

    Uvedené množství surovin odpovídá počtu cca. třiceti běžných housek. Pokud budete dělat pletené pak to závisí na tom jak velké je uděláte.

  • aneta | 2. 1. 2013 11:07

    na kolik kusů cca je jedna dávka prosím?

  • Romana | 4. 11. 2012 19:06

    Dneska jsem vyzkoušela poprvé housky a byly fantastický, málem jsme je snědli ještě horké,fakt výborné mohu jen doporučit :-) :-)

  • Irena | 26. 10. 2012 17:27

    Housky jsem pekla již několikrát jsou fakt mňamozní.Když dám rodině vybrat jestli něco sladkéno nebo housky co myslíte,že zvítězí?

  • tyna1988 | 15. 9. 2012 20:55

    Housky jsou úžasné,křupavoučné,no prostě dokonalé,mňamka.. :-) :-)

  • katy69 | 28. 8. 2012 19:21

    Houstičky jsou vynikající, jen se po nich zaprášilo :-) Dávám 1.

  • sokaf | 31. 5. 2012 09:37

    Housky jsou dobré, jen té mouky je moc, příště ji dám méně a budou ještě lepší.

  • Ladka71 | 31. 5. 2012 06:17

    Konečně jsem vyzkoušela skutečně chutnou housku. :)

  • Vlasta | 21. 4. 2012 13:37

    Moc cukru?

  • Vlasta | 21. 4. 2012 13:36

    Dělám je podobně,nedávám vejce a než je začnu motat nadělám kuličky a nechám chvíli kynout.Letitý recept a výborný výsledek. :-)

  • Jarča | 28. 2. 2012 11:46

    Já jsem je zase asi moc přesolila :-/ snad se to ještě uklidní to těsto a budou pak chuťově dobré.

  • lucie | 24. 10. 2011 16:55

    ahojky, tak nevím co jsem udělala špatně? ale chutná mi to jako těsto na buchty

  • káťa | 13. 6. 2011 14:24

    jsou výborné a je toho fakt hodně, akorát bych dala víc soli..... dala jsem na ně sezam a mák a jsou neslaný, nemastný :-P a dobu pečení taky dýl... 8-)

  • karolka | 12. 5. 2011 17:03

    Vynikající!

  • Michal | 30. 4. 2011 07:49

    Souhlasím.

  • Halamus | 27. 4. 2011 18:45

    Jsou vynikající... :-))

  • kikinka251
    kikinka251 | 15. 4. 2011 21:14

    Není to dobré ale každému chutná jinak :'(

  • nina9 | 11. 2. 2011 17:51

    jsou výborné

  • tonca | 20. 12. 2010 17:37

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Housky a rohlíky
Pokrmy Pečivo Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Mléko Sůl Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynuté lívance mojí babičky

Kynuté lívance mojí babičky

Zapečený květák III.

Zapečený květák III.

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

Cuketový krém (polévka)

Cuketový krém (polévka)

Hummus II.

Hummus II.

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Bramborovo-ledový salát

Bramborovo-ledový salát

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

35
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
34
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
29
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

Pohřeb Františka Němce (†92) z Krkonošských pohádek: Loučil se i Satoranský! A rozdávalo se víno

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Vylepšené rafaello řezy
Vylepšené rafaello řezy
Vylepšený nepečený dort
Vylepšený nepečený dort
Vynikající Cookies
Vynikající Cookies
Vynikající kapr
Vynikající kapr
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky
Vynikající kvasnicové knedlíčky do…
  • Recepty.cz
  • Vynikající domácí housky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact