• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Vynikající domácí housky
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající domácí housky

autor: sonrisa76
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 54
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající domácí housky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 0,50
      l mléko
    • 50
      g tuk rozpuštěný
    • 2
      ks žloutek
    • 40
      g droždí
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

1
Vše zaděláme na těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme housky, položíme na plech a necháme ještě cca 30 - 40 min. kynout, pak potíráme rozšlehaným vejcem, posypeme tím co máme rádi, různými semínky, solí a kmínem, mákem a pečeme při 180 stupních cca 20min. Jsou fakt mňamózní :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Housky

Housky

Těsto na bagetky, housky...

Těsto na bagetky, housky...

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maki | 14. 1. 2017 23:51

    Jsou hrozny....vzhledove pekny ...ale chutove jen takova sucha vec :-(

  • Petra | 15. 11. 2015 18:01

    Výborné :-) Přidala jsem tam ještě na kostičky nakrájenou slaninu a jen se zaprášilo :-)

  • Pavla | 1. 5. 2015 10:16

    Housky jsou super, díky za recept. Dala jsem je i do mražáku a po týdnu rozmrazila a nemají chybu.Je dobře, když se lidi dělí o dobré nápady.

  • Daniela | 24. 9. 2013 09:11

    Housky jsem upekla včera, nejsou špatné, ale těsto není "houskové", spíš opravdu připomíná vánočku.

  • cuketka | 6. 3. 2013 13:59

    Jo ještě jsem chtěla napsat, že 180° se mi zdá moc. Za 12 min byly housky na povrchu udělané, ale vevnitř ne. Další dávku jsem dělala asi na 140° a za 20 min byly perfektní. Asi záleží na velikosti, já je dělala trošku menší než jsou např. v krámě.

  • cuketka | 6. 3. 2013 13:55

    Ahoj, housky jsou bezva... Neměla jsem doma mléko, tak jsem rozpustila ve vodě trochu sušené smetany a očekávala jsem hrozný výsledek, ale housky jsou krásně zlatavé, voňavé a docela chutné. Dala bych známku 1-. Děkuji za recept

  • ampaja | 28. 2. 2013 22:04

    Hutnější, ale moc dobré.

  • DericCaster | 2. 1. 2013 15:02

    Uvedené množství surovin odpovídá počtu cca. třiceti běžných housek. Pokud budete dělat pletené pak to závisí na tom jak velké je uděláte.

  • aneta | 2. 1. 2013 11:07

    na kolik kusů cca je jedna dávka prosím?

  • Romana | 4. 11. 2012 19:06

    Dneska jsem vyzkoušela poprvé housky a byly fantastický, málem jsme je snědli ještě horké,fakt výborné mohu jen doporučit :-) :-)

  • Irena | 26. 10. 2012 17:27

    Housky jsem pekla již několikrát jsou fakt mňamozní.Když dám rodině vybrat jestli něco sladkéno nebo housky co myslíte,že zvítězí?

  • tyna1988 | 15. 9. 2012 20:55

    Housky jsou úžasné,křupavoučné,no prostě dokonalé,mňamka.. :-) :-)

  • katy69 | 28. 8. 2012 19:21

    Houstičky jsou vynikající, jen se po nich zaprášilo :-) Dávám 1.

  • sokaf | 31. 5. 2012 09:37

    Housky jsou dobré, jen té mouky je moc, příště ji dám méně a budou ještě lepší.

  • Ladka71 | 31. 5. 2012 06:17

    Konečně jsem vyzkoušela skutečně chutnou housku. :)

  • Vlasta | 21. 4. 2012 13:37

    Moc cukru?

  • Vlasta | 21. 4. 2012 13:36

    Dělám je podobně,nedávám vejce a než je začnu motat nadělám kuličky a nechám chvíli kynout.Letitý recept a výborný výsledek. :-)

  • Jarča | 28. 2. 2012 11:46

    Já jsem je zase asi moc přesolila :-/ snad se to ještě uklidní to těsto a budou pak chuťově dobré.

  • lucie | 24. 10. 2011 16:55

    ahojky, tak nevím co jsem udělala špatně? ale chutná mi to jako těsto na buchty

  • káťa | 13. 6. 2011 14:24

    jsou výborné a je toho fakt hodně, akorát bych dala víc soli..... dala jsem na ně sezam a mák a jsou neslaný, nemastný :-P a dobu pečení taky dýl... 8-)

  • karolka | 12. 5. 2011 17:03

    Vynikající!

  • Michal | 30. 4. 2011 07:49

    Souhlasím.

  • Halamus | 27. 4. 2011 18:45

    Jsou vynikající... :-))

  • kikinka251
    kikinka251 | 15. 4. 2011 21:14

    Není to dobré ale každému chutná jinak :'(

  • nina9 | 11. 2. 2011 17:51

    jsou výborné

  • tonca | 20. 12. 2010 17:37

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení Housky a rohlíky
Pokrmy Pečivo Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Mléko Sůl Tuk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Tvarohový koláč s ovocem III.

Tvarohový koláč s ovocem III.

Selská směs

Selská směs

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

183
Jiný houbový gulášek
Jiný houbový gulášek
74
Kuskus se zeleninou a tuňákem
Kuskus se zeleninou a…
58
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Nejlepší pomazánka na chlebíčky
Nejlepší pomazánka na…
38
Bylinkový čaj s lípou a chmelem
Bylinkový čaj s lípou a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

Konvičková, Bagárová a Bendig: Přiznali toxické vztahy!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Vylepšené rafaello řezy
Vylepšené rafaello řezy
Vylepšený nepečený dort
Vylepšený nepečený dort
Vynikající Cookies
Vynikající Cookies
Vynikající kapr
Vynikající kapr
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kuře na paprice
Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky
Vynikající kvasnicové knedlíčky do…
  • Recepty.cz
  • Vynikající domácí housky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact