Vše zaděláme na těsto a necháme vykynout. Po vykynutí pleteme housky, položíme na plech a necháme ještě cca 30 - 40 min. kynout, pak potíráme rozšlehaným vejcem, posypeme tím co máme rádi, různými semínky, solí a kmínem, mákem a pečeme při 180 stupních cca 20min. Jsou fakt mňamózní :-)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Maki
|14. 1. 2017 23:51
Jsou hrozny....vzhledove pekny ...ale chutove jen takova sucha vec :-(
Petra
|15. 11. 2015 18:01
Výborné :-) Přidala jsem tam ještě na kostičky nakrájenou slaninu a jen se zaprášilo :-)
Pavla
|1. 5. 2015 10:16
Housky jsou super, díky za recept. Dala jsem je i do mražáku a po týdnu rozmrazila a nemají chybu.Je dobře, když se lidi dělí o dobré nápady.
Daniela
|24. 9. 2013 09:11
Housky jsem upekla včera, nejsou špatné, ale těsto není "houskové", spíš opravdu připomíná vánočku.
cuketka
|6. 3. 2013 13:59
Jo ještě jsem chtěla napsat, že 180° se mi zdá moc. Za 12 min byly housky na povrchu udělané, ale vevnitř ne. Další dávku jsem dělala asi na 140° a za 20 min byly perfektní. Asi záleží na velikosti, já je dělala trošku menší než jsou např. v krámě.
cuketka
|6. 3. 2013 13:55
Ahoj, housky jsou bezva... Neměla jsem doma mléko, tak jsem rozpustila ve vodě trochu sušené smetany a očekávala jsem hrozný výsledek, ale housky jsou krásně zlatavé, voňavé a docela chutné. Dala bych známku 1-. Děkuji za recept
Dělám je podobně,nedávám vejce a než je začnu motat nadělám kuličky a nechám chvíli kynout.Letitý recept a výborný výsledek. :-)
Jarča
|28. 2. 2012 11:46
Já jsem je zase asi moc přesolila :-/ snad se to ještě uklidní to těsto a budou pak chuťově dobré.
lucie
|24. 10. 2011 16:55
ahojky, tak nevím co jsem udělala špatně? ale chutná mi to jako těsto na buchty
káťa
|13. 6. 2011 14:24
jsou výborné a je toho fakt hodně, akorát bych dala víc soli..... dala jsem na ně sezam a mák a jsou neslaný, nemastný :-P a dobu pečení taky dýl... 8-)