• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vynikající cuketová čalamáda
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající cuketová čalamáda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 207
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající cuketová čalamáda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg cuketa oloupané, bez zrníček
    • 1
      kg paprika - bílá v Čechách se jí říká slovenská nebo bílá
    • 4
      ks červená paprika
    • 1
      kg cibule
    • 1
      balíček deko
    • 300
      g cukr
    • 0,30
      l ocet

Postup přípravy receptu

1
Cukety a papriky nakrájíme na drobné kostičky, na jemno nakrájíme cibuli, vše smícháme s balíčkem DEKA, cukru a octa. Ponecháme odležet asi 1 hodinu. Zatím připravíme sklenice, do kterých plníme (nepřidávat vodu), uzavřeme a sterilujeme 25 min. na 80 °C.
2
Je to čalamáda, kterou lze ochutnat již druhý den! Nemusí se čekat, až se rozleží. Podává se k různým masům nebo zapečeným bramborám, chutná také k bramboráku (vůbec u těch jídel, kde se vyskytuje nějaký tuk) Já ji mám ráda vychlazenou jenom tak.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Čalamáda II.

Čalamáda II.

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jaroslava | 2. 8. 2012 07:31

    čalamáda je výborná, dělala jsem přesně podle receptu, pro velký úspěch musím dělat další, chutná, je super

  • Beatlefan | 9. 7. 2012 11:51

    Čalamáda je výborná. Akorát mi zelenina 'nevypotila' tolik vody a při vaření už nic víc nepustila, takže část čalamády nebyla ponořená v nálevu.. Letos volné místo doplním nálevem z deka:)

  • alena .j | 8. 8. 2011 20:55

    :-) ;-) :-[ :-* 8-) O:-) :-)) <3 <:-) :-S :-| :-X :'( :-! :-$ =-O :-D :-D :-(

  • alena .j | 8. 8. 2011 20:52

    :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S hmm :-) :-( ;-)

  • Jana S. | 6. 8. 2008 19:12

    Čalamáda je skvělá. První dávku jsem dělala přesně podle receptu. V druhé dávce jsem místo části cukety jsem nakrájela na kostky žlutou japonskou dýni a místo části cibule kolečka pórku - ale jen kvůli barevnosti. Chuť se příliš nezměnila. Dávám jedničku.

  • Alena | 29. 8. 2007 09:11

    Včera jsem čalamádu dělala, mohu vřele doporučit. Cuketu jsem nastrouhala na stuhadle s většími oky, papriku na úzké proužky, cibuli na půlkolečka.Dělávala jsem cuketovou čalamádu s pepřem, ale tato je lepší, jsem ráda, že jsem získala jiný recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Zelenina
Pokrmy Přílohy Ze zeleniny Zeleninové Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Cuketa Cukr DeKo Ocet Paprika - bílá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Alpský Kaiserschmarrn

Alpský Kaiserschmarrn

Zeleninová polévka s klobásou

Zeleninová polévka s klobásou

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Malinová lahůdka

Malinová lahůdka

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Celerový krém s celerovými lupínky

Celerový krém s celerovými lupínky

Marshmallows

Marshmallows

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
18
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…
18
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
16
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Kate a William zuří! Tohle už je opravdu přes čáru

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Vynikající cuketová čalamáda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact