• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Vynikající cuketová čalamáda
Napište svůj komentář k receptu

Vynikající cuketová čalamáda

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 185
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Vynikající cuketová čalamáda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg cuketa oloupané, bez zrníček
    • 1
      kg paprika - bílá v Čechách se jí říká slovenská nebo bílá
    • 4
      ks červená paprika
    • 1
      kg cibule
    • 1
      balíček deko
    • 300
      g cukr
    • 0,30
      l ocet

Postup přípravy receptu

1
Cukety a papriky nakrájíme na drobné kostičky, na jemno nakrájíme cibuli, vše smícháme s balíčkem DEKA, cukru a octa. Ponecháme odležet asi 1 hodinu. Zatím připravíme sklenice, do kterých plníme (nepřidávat vodu), uzavřeme a sterilujeme 25 min. na 80 °C.
2
Je to čalamáda, kterou lze ochutnat již druhý den! Nemusí se čekat, až se rozleží. Podává se k různým masům nebo zapečeným bramborám, chutná také k bramboráku (vůbec u těch jídel, kde se vyskytuje nějaký tuk) Já ji mám ráda vychlazenou jenom tak.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pikantní čalamáda

Pikantní čalamáda

Čalamáda II.

Čalamáda II.

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jaroslava | 2. 8. 2012 07:31

    čalamáda je výborná, dělala jsem přesně podle receptu, pro velký úspěch musím dělat další, chutná, je super

  • Beatlefan | 9. 7. 2012 11:51

    Čalamáda je výborná. Akorát mi zelenina 'nevypotila' tolik vody a při vaření už nic víc nepustila, takže část čalamády nebyla ponořená v nálevu.. Letos volné místo doplním nálevem z deka:)

  • alena .j | 8. 8. 2011 20:55

    :-) ;-) :-[ :-* 8-) O:-) :-)) <3 <:-) :-S :-| :-X :'( :-! :-$ =-O :-D :-D :-(

  • alena .j | 8. 8. 2011 20:52

    :-D :-[ :-\ =-O :-* 8-) :-$ :-! O:-) :'( :-X :-)) :-| <3 <:-) :-S hmm :-) :-( ;-)

  • Jana S. | 6. 8. 2008 19:12

    Čalamáda je skvělá. První dávku jsem dělala přesně podle receptu. V druhé dávce jsem místo části cukety jsem nakrájela na kostky žlutou japonskou dýni a místo části cibule kolečka pórku - ale jen kvůli barevnosti. Chuť se příliš nezměnila. Dávám jedničku.

  • Alena | 29. 8. 2007 09:11

    Včera jsem čalamádu dělala, mohu vřele doporučit. Cuketu jsem nastrouhala na stuhadle s většími oky, papriku na úzké proužky, cibuli na půlkolečka.Dělávala jsem cuketovou čalamádu s pepřem, ale tato je lepší, jsem ráda, že jsem získala jiný recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Zelenina
Pokrmy Přílohy Ze zeleniny Zeleninové Zavařování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Cuketa Cukr DeKo Ocet Paprika - bílá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krabí pomazánka

Krabí pomazánka

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Hranolky z kapra

Hranolky z kapra

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Měsíčky s citronovou polevou

Měsíčky s citronovou polevou

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Pudinkové šneky Ládi Hrušky

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Marinovaná červená řepa - sladkokyselá

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Zeleninové surimi tyčinky s rýží
Zeleninové surimi…
15
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
15
Dýňová polévka s červenou čočkou
Dýňová polévka s…

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Pomáda slaví 25 let na scéně: Velký návrat Zuzany Norisové!

Pomáda slaví 25 let na scéně: Velký návrat Zuzany Norisové!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Vynikající cuketová čalamáda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact