Do menší misky dáme sojovku, worchester, koření, naředíme troškou piva a nakonec utřeme několik stroužků česneku, zamícháme a těsně před opékáním, kdy máme špekáčky naříznuté, je potíráme touto směsí a nad ohněm opékáme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
jarda
|6. 7. 2011 23:10
:-D máš recht jsou nej......ale globus je vlastně taky soukromník ;)
petr nyvlt
|26. 6. 2011 22:27
špekáčky z Globusu nejlepší. :-)
Anet
|1. 8. 2007 18:20
Souhlasim s Renatou, že nejlepší jsou špekáčky od soukromníků, ale je to jen můj názor a nikomu ho nevnucuju:o))Myslim si, že spousta uzeniny už neni to, co bejvala, ale ti soukromníci se pořád ještě jakš takš držej a jsou vesměs kvalitní (jak který). Jsem z Vysočiny a mám ověřený Humpolecký špekáčky, tak kdo bude mít možnost je vyzkoušet,doporučuju.Jinak tenhle recept zní zajímavě, určo vyzkouším :o))
Jana z VM
|24. 4. 2007 07:27
Tu směs koření míchá vždycky syn do sklenice a máme to na dlouhou dobu - co vím, tak tam dává Adžiku, grilovací koření, majoránku, mletý kmín, trochu lahůdkové pariky, gyros, atd., prostě cokoliv sypkého a pokaždé to má trochu jinou chuť. Na rozpečené špekáčky je to lahoda! Já kupuju klobásky na opékání z Tišnova taky od Steinhausera - jsou výborné a špekáčky z Plusu - od Nováka, nám nejvíc chutnají. Už teď se mi sbíhají sliny....
Květa B.
|23. 4. 2007 18:51
Dobré jsou špekáčky z Makra- jmenují se výběrové špekáčky a vyrábí je STEINHAUSER nebo tak nějak.Kupuji od něj i Libovou klobásu k opékání, i ta je moc dobrá šťavnatá a ne moc mastná.
Eva
|23. 4. 2007 16:25
Můžete nám prosím Jano z VM napsat, jakákoření používáte? A všech 10 druhů? Děkuji
Renata Kolářová
|23. 4. 2007 15:50
špekáčky nejraději kupuju u malých soukromníků řezníků, ti se snaží je nešidit, nenadstavovat moukou a člověk tam když má štěstí zavadí i o kousek masa.
Jitka Malinova
|23. 4. 2007 14:54
opravdu mohu potvrdit, špekáčky z Globusu jsou z masa.
barča
|23. 4. 2007 11:25
Potvrzuji Globus, jsou nejlepší.
K K
|23. 4. 2007 11:20
My máme rádi špekáčky z Globusu - je v nich trošku špíčku, který se pěkně vypeče. špekáčky jsou po upečenípěkně křupavé a hlavně je to maso.
Jana
|23. 4. 2007 10:34
My taky špekáčky na klacku nad ohněm můžeme a dokonce moc rádi, jenže je v poslední době problém koupit opravdu dobré špekáčky na oheň - většinou je to v umělém střívku a vevnitř různé příměsi, hrůza. Nemáte tip, které špekáčky a odkud (prosím v Praze) jsou fakt dobré na oheň? Na ceně nesejde, nejíme je přece denně. Díky
Jana z VM
|23. 4. 2007 09:54
Určitě vyzkoušíme,máme špekáčky nejraději - grilované maso se s nimi nedá srovnat. My je po rozpečení posypeme směsí různého koření ale z 10 druhů.Tento recept bude obměna, už se moc těším. Díky za recept !