V polévkovém hrnci orestujeme na tuku cibuli a zelenou papriku, nakrájenou na nudličky. Zaprášíme moukou, ještě chvíli restujeme, poté zalijeme vodou, rajským protlakem, přidáme koření, nakrájená rajčata a chvíli povaříme. Okořeníme solí a vegetou a přidáme nalámané špagety, množství podle toho, jak chceme mít polévku hustou. Těstoviny uvaříme podle obliby. Vyndáme koření a podáváme.
2
S. Lekešová přidává ještě celestýnské nudle: na proužky nakrájenou omeletu. Mně připadá polévka dost hustá i bez ní.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Dufková
|9. 12. 2009 15:01
Moc dobrá polévka. Hodnotím 1
Di -
|6. 4. 2009 07:34
Mě připadá tato polévka moc dobrá, mám ráda husté polévky a taky hodnotím, až ochutnám. A kdo chce a umí, tak si slupky z rajčat sloupne, to není žádný problém.
Frantiska :)
|5. 4. 2009 19:05
no pokud jsem pochopila recept, tak ty nakrajena rajcata jsou jen prohrata, tak jake slupky?
helena vejnarová
|4. 4. 2009 11:30
to musi být šlichta ta polévka šlupky z rajčat a ty špagetyteda nevim ale asi bych to nejedlajedině to přepasírovat a pak do toho bud ty nudle a nebo rýži ale špagety???nevim