Vysočinu pokrájíme na malé kostičky a nasucho pomalu smažíme až nám pustí tuk. Je dost tučná, takže olej nebo máslo přidáme případně až po vysmažení nebo vůbec.
2
K vysočině přisypeme hrubě nastrouhanou mrkev s celerem a dále smažíme dorůžova, kdy zeleninu posypeme moukou a cca třemi nastrouhanými stroužky česneku a ještě krátce osmažíme.
3
Přisypeme na kostičky pokrájené brambory, přilijeme vývar a vaříme do změknutí brambor.
4
Nakonec do polévky přidáme vařené těstoviny (klidně zbylé od minulého oběda či večeře), dochutíme dle chuti čerstvě nastrouhaným česnekem a nasekanou zelenou natí, dochutíme solí a pepřem dle chuti. Případně (pokud nemáme vařené těstoviny) přisypeme trošku zavářky (nudle, písmenka...) a necháme krátce provařit.