Nastrouhanou kořenovou zeleninu, nasekanou cibuli a nakrájené klobásky orestujeme na tuku. Přidáme prolisovaný česnek, na malé kostičky nakrájené brambory, zalijeme vývarem a vaříme asi 15 minut. Polévku dochutíme, zakvedláme do ní vejce se smetanou a při podávání přidáme nastrouhaný plísňový sýr.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Soňa
|21. 4. 2012 12:48
Naprosto naprosto naprosto úžasná polévka! Nejprve jsem tam dala pouze jednu hlavičku česneku, ale úplně nakonec, jak vše bylo dovařené, jsem ještě přidala pár stroužků, aby byla ta pravá česneková. 2x jsem si přidala a už mám mlsnou na čtvrtou misku! ;-)
velice vyborna na zimni dny...zahreje i pohladi po dusi
Pepa
|15. 4. 2011 20:52
Tohle je nejlepší česnečka co jsem kdy jedl. Jakmile jsme ji ochutnali tak už neděláme jinou. I když má přijet nácštěva, tak se dlouho nerozhodujeme a udeláme tuto polévku a vždy máme obrovský úspěch ;-)
A dvě hlavičky česneku tam opravdu patří, ale věřte mi že ta smetana a zelenina sílu toho česneku velmi zmírní. Určitě vyzkoušejte, nebudete litovat 8-)
helena vejnarová
|16. 2. 2009 14:54
opravdu 2 hlavičky není to moc??
Sun
|8. 3. 2008 17:46
Mrkev, cibule a celer do cesnecky????to bych asi ani nevyzkousela.. to uz je snad bramboracka :o)